Війна за митницю: Москаль шантажує Київ "дровами"

Ситуація з ешелонами деревини на прикордонних залізничних станціях «Чоп» і «Батєво» в Закарпатській області залишається незмінною. Станом на ранок суботи, 28 травня,173 вагони (переважно з паливною деревиною, тобто дровами), які з інших областей транзитом через на Закарпаття прямували в країни Євросоюзу, митниця не оформляє через розпорядження голови ОДА Геннадія Москаля, яке обмежує розмір експортованих дров до 1-го метра.

Війна за митницю: Москаль шантажує Київ "дровами"

Значна частина вагонів із деревиною належить російським фірмам, інформує прес-служба Закарпатської ОДА. Раніше вони возили в Європу ліс безпосередньо з Росії. Однак після введення економічних санкцій зареєстрували комерційні структури в Україні, почали купувати ліс у західноукраїнських областях (переважно на Львівщині) й вивозити через Закарпаття на продаж у Євросоюз.

Як стверджує голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, йому, начебто, "вже телефонували різні впливові люди з неофіційним проханням відмінити розпорядження про обмеження експортованої деревини". Натомість він заявляє, що не збирається цього робити. З його слів, вивезення лісу за кордон через Закарпаття можливе тільки після письмової вказівки центральних органів влади. "Якщо така вказівка дійсно буде, я одразу оприлюдню її для громадськості. Тоді всі побачать, хто сприяє нещадній вирубці Карпат, вивезенню за кордон ділової деревини під виглядом дров і фінансуванню комерційних структур країни-агресора", – цитує Г.Москаля прес-служба Закарпатської ОДА.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, на Закарпатті триває "війна" за контроль над Закарпатською митницею ДФС України. В її контексті Г.Москаль, якому шантажем  вдалося відстояти свого начальника Закарпатської митниці Володимира Колесникова, днями поскаржився на те, що на Закарпатті проти нього працює "ревізорська комісія" ДФС України "у взаємодії з дуже засекреченою групою працівників "К" центрального апарату Служби безпеки України".

Що показово, публічна боротьба ведеться довкола контрабанди "на експорт", тобто, на вивезення з держави. Однак обидві протиборчі сторони наразі мовчать про суть і обсяги контрабанди на ввіз у державу. І це при тому, що чорний імпорт завдає державі неспіввідносно більше збитків.

Місяць, що його дав на наведення ладу на Закарпатській митниці під час "очної ставки" у Києві голові ДФС України Роману Насірову та голові Закарпатської ОДА Геннадієві Москалю прем'єр-міністр Володимир Гройсман, завершиться 10 червня. І судячи з того, що проти Г.Москаля працюють не тільки контролери Р.Насірова, але й підконтрольні президентові СБУшники, свідчать аж ніяк не на користь "губернатора". Над яким, до того ж, домокловим мечем висить вимога закону про дерслужбу щодо обов'язкового виходу на пенсію після досягнення 65-річного віку.

28 травня 2016р.

Теги: митниця, дрова, шантаж

Коментарі

Йовжіко 2016-05-30 / 07:08:56
Але зато на Чернівецькій таможні удкіль він родом контробас возять день і ніч як через проходний двір. Видно є задача в нього туй в Закарпаттьові вшитко зупинити аби наші куповали товари в чернівцях на базарі

Верховинець 2016-05-29 / 21:28:23
Цей політичний імпотент Москаль, просто кинув кістку нам закарпаттцям про контробанду дров чи лісу як дурним голодним псам!!! Такоі статті навіть кримінальноі даіно нема, а ми радуймося що самим великим здобуттям губернатора є зупинка 175 вагонів дров від лісгоспів!! А в цей час : фури з сигаретликами день і ніч приходять в Закарпаття під кришою Блюка- Лунтіка і через Зеленку шурують на Захід! Підняли таксу до 140 баксів за коробку для всіх включаючи погранців і робота пішла !! Щось не чути абсолютно про затримання на зеленці партій окрім пару дітваків один з них випускник який немав за що купити собі костюм тому мусив заробити пару гривень! А в Україну фури із справжньою Контробпндою хіміі для полів, айфонів, битовоі техніки, текстилю йдуть і йдуть! А наша Закарпатська бабка через Москаля уже не може й вегету привезти аби продати туй на базарі

Рома 2016-05-29 / 20:22:18
Нікого він не шантажує.То гра на публіку.Васал не може шантажувати хазяїна.

роман 2016-05-28 / 20:24:01
ДИРЕКТОРА ТУРКІВСЬКОГО КП ”ГАЛСІЛЬЛІС” НАГОРОДИЛИ ОРДЕНОМ ПОКРОВИ.

Владика Яків єпископ Дрогобицько-Самбірської єпархії УПЦ Київського патріархату вручив орден Покрови Пресвятої Богородиці – директору Турківського ДЛГП «Галсільліс» Михайлу Повханичу за допомогу церковним громадам у будівництві та реконструкції церков, особистий внесок у справі відродження духовності та піднесення ролі Церкви в житті суспільства і держави.

Нагородження відбулося 22 травня 2016 року у Храмі Божому Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ КП м.Турка Львівської області.

Неправда 2016-05-28 / 17:04:18
Маскаль так- до шантажує що відправлять на пенсію згідно закону!!!

О Карпат 2016-05-28 / 15:27:22
Не тільки у Києві тут на Закарпатті тепер розвелося всяких пи-----ків які думають що вони всьо вирішують .Подивіться куди котиться Закарпаття ще . Треба закон щоб можна було притягнути до кримінальної відповідальності за не правомірні рішення які приймаються ними.

блок панамських паперів 2016-05-28 / 13:50:54
може москаль і хоче правди і справедливості та в києві пі...ри і брехачі

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини