В Ужгороді тривають спроби судового виселення мешканців гуртожитку на Декабристів, 39

Завтра, 18 травня 2016 року, о 9:00, в Ужгородському міськрайонному суді (вул. Загорська, 53) під головуванням судді І.Шепетко відбудеться розгляд позивної заяви директора Ужгородського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету Л.Павлюк до мешканців гуртожитку, що розташованого за адресою: м. Ужгород, вул. Декабристів, 39. Прокопець Юрій Юрійович, Прокопець Юрій Юрійович і Прокопець (Пришляк) Тетяна Юріївна мешкають в цьому гуртожитку вже близько 10 років.

В Ужгороді тривають спроби судового виселення мешканців гуртожитку на Декабристів, 39

Цей суд та гуртожиток відомі резонансною справою щодо позову цього ж директора коледжу Л.Павлюк про виселення 4-річної дівчинки, її 8-річного братика та її батьків (сім’я Батрин). Супереч закону, моралі та совісті діти вказані в позові як самостійні відповідачі, які не мають іншого житла та прописані тут на підставі постійної прописки.

ДО ТЕМИ: Спецрепортаж телеканалу «НТН»: «В Ужгороді подали до суду на малолітніх дітей»


Розгляд даної справи в зв’язку з першою неявкою заявника (директора коледжу КНТЕУ) було перенесено на 14:00 1 червня 2016 року, що символічно припадає на День захисту дітей.

Запрошуються  представники громадськості, громадські патріотичні організації, правозахисники до участі в даній резонансній справі, а ЗМІ до об’єктивного незаангажованого висвітлення.

Довідка

На 1-5-му поверхах даного гуртожитку загальною площею 5741,1 кв.м. проживають майже 100 сімей викладачів та викладачів-пенсіонерів коледжу, а також учителів, медиків, військовослужбовців, держслужбовців, учасників АТО, багатодітні сім’ї, діти-інваліди (248 мешканців, з яких 24 працівники коледжу, 85 неповнолітніх дітей, в т.ч. діти-інваліди). Усі були поселені у гуртожиток на законних підставах – відповідно до укладених безстрокових договорів найму з тодішнім директором коледжу Гаврилко П.П. та мають відповідну постійну реєстрацію в паспортах. Причому більшість із них проживає в гуртожитку понад 8-20 років і за цей час власними силами зробили капремонт та реконструкцію приміщень, зокрема, поточні ремонти, заміна електропроводки, сантехніки, вікон, дверей тощо. На добудованому 6-му (мансардному) поверсі гуртожитку площею 965,6 кв. м із окремим входом проживають студенти. Дана площа достатня для задоволення потреб коледжу, оскільки більшість студентів є мешканцями міста Ужгорода і не потребують поселення в гуртожиток.

07 листопада 2014 року Ужгородська міська рада прийняла відповідне рішення №1461 „Про ініціювання питання щодо передачі у комунальну власність міста частини гуртожитку по вул. Декабристів, 39” та направлені відповідні листи до МОН. Наразі міністерством вирішується питання щодо передачі частини гуртожитку у комунальну власність міста для подальшої приватизації мешканцями житлових площ, згідно фактичної реєстрації та проживання.

З вересня 2013 року після зміни директора коледжу і призначення Л.І.Павлюк, адміністрація неправомірно піднята в декілька раз вартість проживання, що в грудні 2013 р. було встановлено Закарпатським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України як незаконне та зобов’язано керівництво коледжу здійснити відповідний перерахунок мешканцям. Внаслідок чого вартість проживання була зменшена, однак перерахунок значній частині мешканців так і не був здійснений по сьогоднішній день, в зв’язку з чим в деяких мешканців наявна переплата за проживання, яка не враховується коледжем, а за деякими числиться фактично фіктивна «заборгованість». В той же час не зрозуміло куди витрачаються сплачені нами кошти за проживання, оскільки фактичне утримання, в т.ч. поточні ремонти, прибирання тощо, здійснюємо ми самостійно, без жодної участі коледжу.

17 травня 2016р.

Теги: гуртожиток, НТКУ

НОВИНИ: Соціо

17:33
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
» Всі новини