"Карпати" – "Закарпаття" – 2:2. Гарячий футбол у холодну погоду

«Карпати», заповнюючи двотижневу паузу у національному чемпіонаті, у суботу провели товариську зустріч з уже традиційним спаринг-партнером – ужгородським «Закарпаттям». Поєдинок обох представників західноукраїнського футболу у вищій лізі проходив на заміській базі «Карпат» у Брюховичах за нефутбольної погоди. Декілька діб перед грою падав сніг, а у день матчу вдарив мороз.

"Карпати" – "Закарпаття" – 2:2. Гарячий футбол у холодну погоду

«Карпати» (Львів) – «Закарпаття» (Ужгород) – 2:2 (0:0)

«Карпати»:
Налєпа (Мартищук, 4), Федорів, Іщенко, Петрівський, Юрєвіч, Годвін (Женюх, 46), Кірильчик (Мартинюк, 70), Кобін (Кополовець, 46), Худоб’як (Луцик, 77), Голодюк, Фещук (Сворак, 86).

«Закарпаття»: Бабенко, Чижевський (Донець, 55), Аладашвілі, Чучман, Козоріз, Браіла, Єсін (Назарук, 78), Кривошеєв (Шопін, 46), Діденко (Бурий, 46), Бундаш (Микуляк, 46), Ксьонз.

Голи: Фещук, 63, Іщенко, 86 з пенальті – Аладашвілі, 49, Шопін, 85.

Попередження:
Мартищук, Годвін, Кополовець, Луцик – Єсін.

До бою!

Щоправда, не типова як для середини листопада погода не завадила командам вийти на справжній осінній газон. Про те, аби футболісти змогли зіграти на зеленому газоні, напередодні попіклувалися працівники львівського клубу, які ретельно розчистили від снігу одне з тренувальних полів карпатівської бази. Напевно, саме з причини снігопаду матч проти ужгородців вирішили проводити не на СКА, де за грою улюбленої команди змогли б поспостерігати охочі, а у Брюховичах. До слова, попереднє західноукраїнське товариське дербі, яке проходило майже місяць тому, львівські вболівальники також не побачили. Тоді під Трускавцем сильнішими виявилися закарпатці. Вони перемогли львів’ян з рахунком - 3:2. У тому матчі «Карпати» грали не основним складом, головний тренер Валерій Яремченко дав проявити себе молодим футболістам. Цього ж разу, аби реабілітуватися за жовтневу поразку, з перших хвилин матчу проти «Закарпаття» вийшли практично усі найсильніші гравці «зелено-білої» команди. Місце у воротах (лише на кілька хвилин) зайняв Мацей Налєпа. Згодом (після того, як грузинський легіонер «Закарпаття» Кахабер Аладашвілі пішов у необов’язкове зіткнення і в’їхав у поляка прямою ногою) його змінив Юрій Мартищук. У центрі захисту з перших хвилин діяла зв’язка Микола Іщенко–Тарас Петрівський. Останній, у порівнянні з матчем із запорізьким «Металургом», замінив Сергія Пшеничних, який відновлюється після травми. На флангах оборони – Володимир Федорів і Аляксандр Юрєвіч. У центрі півзахисту знову грали Самсон Годвін і Павєл Кірильчик, у ролі флангових хавбеків – Василь Кобін (зліва) і Ігор Худоб’як. Під нападаючим вийшов і виглядав упродовж поєдинку доволі впевнено молодий Олег Голодюк, який не часто одягає футболку першої команди. А Максим Фещук діяв на вістрі.

Атакою на атаку

Саме Фещук мав найбільше нагод для взяття воріт закарпатців. Насамперед запам’ятався епізод, коли під завісу першого тайму Максим намагався закинути за комірець Дмитру Бабенку, але при цьому форвард перекинув і ворота суперника. Також нападник кілька разів виконував штрафні удари, які чомусь уперто летіли прямо в руки воротарю. Після чергового такого змарнованого шансу мені довелося вислухати твердження від колег «по цеху», що Лєанід Ковєль, який відправився забивати м’ячі суперникам молодіжної збірної Білорусії, бодай раз, та відзначився б з таких вигідних позицій. Хтозна, можливо і так, однак Фещук у цьому матчі таки виконав свій професійний обов’язок. Нападник переграв Бабенка після класного пасу з центральної зони від Іщенка. Тут слід зазначити, що після удару Фещука до м’яча доторкнувся ще й Голодюк, і виникли сумніви щодо автора гола. Однак на імпровізованій нараді на тренерській лаві «Карпат» футбольні фахівці вирішили, що молодий гравець добивав уже за лінією воріт. До цього епізоду «Карпати» вже програвали - 0:1. На початку другої половини гри Аладашвілі зі штрафного пробив Мартищука.

Фінальний штурм

На перший план, що й не дивно, у матчі вийшла боротьба. І, напевно, підсумкова нічия стала логічним її завершенням. «Карпати» мали більше нагод відзначитися, але їхні суперники краще реалізовували свої моменти. Часто футболісти грішили й грубими, як для зустрічі зі статусом гри товариська, фолами. Типовим, як для дербі, стало і напружене закінчення матчу. За 5 хвилин до фінального свистка арбітра Ігор Шопін зіграв з партнером у стінку і вийшов по центру сам-на-сам з голкіпером «Карпат» – м’яч елегантно закотився у «зелено-білу» сітку після зустрічі зі стійкою воріт. Так рахунок став - 1:2. Проте раділи гості не довго. У наступній же атаці львів’яни зрівняли рахунок. Гравці «Закарпаття» не за правилами зіграли у власному карному майданчику, і Іщенко поцілив у ліву від воротаря дев’ятку. У підсумку – 2:2, реваншу за поразку у попередньому спарингу з ужгородцями не вийшло, однак усі добре пам’ятають, хто став переможцем у двобої цих команд у чемпіонаті.

Коментарі

Володимир Шаран

В. о. головного тренера «Закарпаття»


- Я задоволений спарингом навіть попри нефутбольну погоду. Добре, що «Карпати» змогли підготувати поле і матч відбувся. Адже двотижнева перерва у чемпіонаті погано впливає на кондиції команди, обов’язково потрібно проводити товариський поєдинок у цей час. Отож для цього ми й приїхали з Трускавця. Чи додають у майстерності футболісти після матчів у таких умовах, мені сказати важко, але ігрова практика - це великий плюс у підготовці. Попри товариський статус гри, рахунок для нас мав значення. Якщо команда перемагатиме у спарингах, це позитивно відображатиметься на її психологічному стані.

Інформаційний центр ФК "Карпати"
18 листопада 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини