В Ужгороді у вуличних продавців-"нелегалів" конфісковуватимуть товар

Рішення, яке дасть можливість не тільки штрафувати вуличних продавців, що торгують у невстановлених місцях, а й конфісковувати товар, розглянуть на засіданні члени виконкому Ужгородської міськради.

В Ужгороді у вуличних продавців-"нелегалів" конфісковуватимуть товар

Напередодні відбулася робоча нарада щодо практичних механізмів і дій, які будуть застосовувати, щоб змусити продавців виконувати визначені в місті правила торгівлі. 

Як наголосив заступник міського голови Олександр Габор, на жаль, рейди працівників муніципальної поліції спільно з патрульною поліцією міста дають нетривалі результати – щойно посадовці покидають територію, яку облюбували собі продавці, як знову на тротуарах і бордюрах розкладають ящики з крамом. Тому планується створити робочу групу, до складу якої увійдуть представники муніципальної поліції, департаменту міського господарства, за бажанням – депутати міської ради, представники управління ветеринарної медицини, міськрайонного управління ГУ Держсанепідемслужби чи структури, яку створять замість них, поліції. Група буде працювати дуже мобільно, виходити на місця несанкціонованої торгівлі і не просто складати протоколи про адміністративне порушення, як це було досі, а конфісковувати товар. Залучатимуть також усіх бажаючих представників ЗМІ – протидія незаконній торгівлі широко висвітлюватиметься на сайтах,у газетах, на телебаченні. 

На вулицях біля ринків і не тільки торгують насамперед не люди, які щось виростили чи зробили власноруч, а перекупники з великими партіями товару, тобто так ведеться бізнес. При цьому на всіх ринках є можливість продавати на визначеному, належно облаштованому місці або ж у будівлі, як на "зеленому базарі", плата за це практично символічна. Проте багатьом видається кращим торгувати "з асфальту", в антисанітарних умовах, зате під ногами перехожих. На це постійно скаржаться мешканці і гості міста, Ужгород захаращується, високий ризик виникнення інфекційних захворювань. 

Товар, який вилучатиме робоча група, буде оформлятися відповідними документами та передаватися на зберігання, а у визначених законодавством випадках – знищуватися, утилізовуватися. Оскаржити ці дії незадоволені можуть у судовому порядку. 

Проект рішення виконкому передбачає також, що поліція буде постійно штрафувати водіїв, які розміщують машини з товаром або ж і власне для ведення торгівлі, перешкоджаючи руху іншого транспорту. Також комісії з безпеки дорожнього руху доручать провести обстеження і надати пропозиції щодо встановлення обмежувальних дорожніх знаків, які регулюють стоянку та зупинку машин біля територій усіх ринків Ужгорода. 

Олександр Габор підкреслив: досить довго проблему незаконної торгівлі міська влада намагалася вирішити ліберальними методами, однак практика показала, що потрібно діяти більш рішуче, особливо з огляду на те, що починається літо, в місті більшає туристів, зростає кількість продавців і товару, а водночас у геометричній прогресії зростають і загрози, які несе така торгівля для іміджу Ужгорода та здоров'я покупців, повідомляють в Ужгородській міській раді.

07 квітня 2016р.

Теги: товар, вулична торгівля, продавці, конфіскат

Коментарі

Прокурор 2016-04-07 / 21:25:54
Млеко, яйкі, яблокі єсть?

Читачу 2016-04-07 / 21:10:32
читатель 2016-04-07 / 17:53:16
Незабаром у нас (ужгородців) не буде "зеленого ринку", а буде ще один супермаркет на зразок того в який пертворили бувший "Едельвейс". Придивіться до стилю реконструкції. І до гадалки не ходи - власник колишнього "Едейвельсу" і "зеленого ринку" - одна й та ж особа.

Ужгородець 2016-04-07 / 21:08:37
Якщо конфіскація, то потрібно прокурорів на чолі з попрошайкою Дімасіком Кириленком пустити в рейд - результат буде точно, зметуть все.

Антигабор 2016-04-07 / 21:06:33
Я цього Габора знаю ще з часів коли він працював звичайним юристом у Берегівському районі електромереж. Був злодієм - ним і залишився.Але змілів. Тоді крав і допомагав злодіям красти електроенергію, а тепер намагається красти у простих вуличних торгівців.

ужгородець 2016-04-07 / 19:58:55
Пане Габор спочатку нехай міська рада дасть робочі міста на даний час ні один завод на території Ужгорода не працюєа , уся молодь тікає за кордон,друге розженіть продаж промислових товарів на другому поверсі зеленого рику ,зменшіть вартість одного торгового місця на ньому а то -ви в одному лиці і прокурор і суддя- чи закони України вже не діють на території міста . На місці продавців у яких вилучать товар я рекомедую писати заяви в поліцію що його вкрали і оцінювати його досить дорого.

читатель 2016-04-07 / 17:59:36
"...для іміджу Ужгорода"-не торгівля несе загорозу, а ваша бездіяльність. Повсюду сміття, бруд, дороги-одна назва, генделики розвели на кожному кроці...Перераховувати далі?

читатель 2016-04-07 / 17:53:16
і ще- ви п. Габор спробуйте у директора ужгородського зеленого ринка "вимолити" місце для торгівлі...якщо вийде, повідомте як це вам так "свезло" )))!

читатель 2016-04-07 / 17:48:06
що ви мудруєте??? то те не так, то інше... ви поне Габор і "єже с ним" розробіть для початку процедуру надання дозволів для ведення вуличної торгівлі, визначте місця для торгівлі, а вже після того приймайте "конфіскаційні" заходи. А то одне у них- заборонити, а як людям виживати їх не турбує... Хоча й зрозуміло-ситий голодному не товариш.

укр 2016-04-07 / 16:22:01
повністю підтримую, але треба подумати і про створення додаткових торгівельних місць. Наприклад базар на "пяному" вже скоро буде біля ж.д.лікарні

НОВИНИ: Соціо

11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
» Всі новини