Закарпаття: На Виноградівщині підбили підсумки перевірки району щодо промислової безпеки, охорони праці та надр

Вчора у конференц-залі Виноградівської райдержадміністрації підбито підсумки комплексної перевірки підприємств та організацій району стосовно дотримання вимог нормативно-правових актів з промислової безпеки, охорони праці та охорони надр.

Закарпаття: На Виноградівщині підбили підсумки перевірки району  щодо промислової безпеки, охорони праці та надр

Комісія за участі інспекторів Територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області, представників виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань, санітарно-епідеміологічної станції, визнала роботу з дотримання вимог чинного законодавства у працеохоронній царині задовільною. Разом з тим, перевіривши 55 суб промислової безпеки, охорони праці та охорони надрєктів господарювання, виявивши при цьому 1268 порушень, призупинивши роботу 154 одиниць обладнання та притягнувши до адміністративної відповідальності 57 посадових осіб (з яких 25 – перших керівників), голові Виноградівської райдержадміністрації ВасилюЯкобу запропоновано розробити план заходів з усунення виявлених порушень та інформувати про проведену роботу наглядовий орган.

В обговоренні стану та проблем працеохоронної роботи на Виноградівщині взяли участь начальник Територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області Михайло Саварин, заступник Голови райдержадміністрації Юрій Крайняй, керівники провідних підприємств району різних форм власності.

- Ми з вами – партнери, - наголосив, виступаючи перед учасниками зібрання, Михайло Саварин. – Але лише до того моменту, коли бачимо правильну реакцію роботодавця та служб охорони праці на наші вимоги, піклування з вашого боку про здоров’я та життя наших земляків, належне за чинним законодавством фінансування потреб виробничої безпеки у розмірі 0,5% від обсягів реалізованої продукції. Коли ж ми цього не спостерігаємо, то відразу опиняємося по різні сторони барикади. Така ситуація склалася на сьогодні з чотирма суб’єктами господарювання в районі – Виноградівським РЕМом, місцевою філією ВАТ “Закарпатгаз”, КП ”Виноградівтеплокомуненерго” та ДП “Виноградівське лісове господарство”. І не тільки тому, що ці підприємства допускають випадки травматизму на робочих місцях, що для Виноградівщини, мусимо визнати, нехарактерно, а й тому, що проігнорувавши нашу сьогоднішню розмову, вони демонструють, м’яко кажучи, безвідповідальне ставлення до справи, яка сьогодні потребує найпильнішої уваги.

Учасники наради продемонстрували свідоме ставлення до ситуації з виробничим травматизмом, бажання робити все необхідне для зниження його показників до мінімуму, наголошували на необхідності активізації працеохоронної роботи, поверненні до життя колись дієвої, але сьогодні чомусь призабутої на більшості виробництв системи управління охороною праці.

- Я вдячний інспекторам ТУ Держгірпромнагляду по Закарпатській області, - наголосив, зокрема, директор Виноградівського заводу залізобетонних виробів Федір Щербан, - що вони допомогли мені, як керівнику, подивитися свіжим оком на те, що вже, здавалося, перестав помічати у створенні безпечних умов праці. У нас 8 кранів, більшість з яких потребує експертного обстеження та техоглядів, важливі також навчання та перевірка знань для кранівників. Від усього цього залежить безпечна робота моїх підлеглих. За такі упущення, наглядовці, якби переслідували мету не налагодити справу, а вставити палиці в колеса, могли зупинити завод, і покласти хрест на сто працюючих та їхні родини. Проте, переслідуючи мету не покарати, а домогтися зрушень на краще, комісія сприяла усуненню більшості порушень безпосередньо в ході перевірки. А ще бачу позитив в тому, що обличчям до цієї важливої справи повернеться й влада на місцях, бо де ж це видано: на догоду ситуативним колізіям скоротити районну ланку служби охорони праці?

Довідково:

13 листопада в Закарпатській облдержадміністрації відбулася нарада, темою розмови на якій стала розробка регіональної програми на 2008-2009роки, заходи якої мають бути спрямовані на вирішення проблем у сфері охорони праці.

Територіальне управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області
15 листопада 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини