Біологічні взірці у справі подій 11 липня 2015 року у родичів патріотів на Закарпатті відбирають незаконно – Пилипів (ДОКУМЕНТИ)

Активісти і правники склали відповідний текст заяви, якою можна відмовитися від незаконних дій правоохоронців.

Біологічні взірці у справі подій 11 липня 2015 року у родичів патріотів на Закарпатті відбирають незаконно – Пилипів (ДОКУМЕНТИ)

Масове примусове відібрання біологічних взірців у родичів бійців "Правого сектора" і загалом патріотів Закарпаття відбувається в контексті розслідування кримінальної справи, пов'язаної з резонансними подіями 11 липня 2015 року у Мукачеві за участі нардепа Михайла Ланя (кримінальна кличка "Блюк"), бійців "Правого сектора" Закарапаття та міліціонерів під керівництвом екс-очільника УМВС України в Закарпатській області Сергія Шаранича.

Про це в соціальній мережі Фейсбук повідомив громадський активіст Богдан Пилипів, який нещодавно знадав широкого розголосу події з незаконним відбором крові в його 85-річної матері.

З його слів, "дякуючи адвокатам та юристам, прийшли до консолідованої думки, яка по-суті ламає мусорсько-прокурорсько-суддівську тезу про примусовість та неможливості оскарження" таких дій.

Як інформує Б.Пилипів, у вказаній кримінальній справі фігурують 3 автомобілі, покинуті бійцями ПС біля села Лісарня. З його слів, "з автомобілів зняті всі відбитки пальців, кров, волосся, жирово-потові сліди. Тобто все, що можна "приліпити" до конкретної особи".

Оскільки міліціонери "не знають точну кількість та всіх тих, хто був 11 липня 2015 у Мукачеві", існує "велика ймовірність того, що людини там не було, але вона їздила в якомусь автомобілі напередодні".

На підтвердження цих слів колишній власкор телеканалу "1+1" на Закарпатті Наталія Зотова інформує, що "ті машини, поки вони там стояли, облапали всі селяни, діти й журналісти. Вільний доступ був і до тіла загиблого бійця, яке пролежало там також не один день". Відповідно, на її думку, міліціонери би мали прийти і до всіх журналістів центральних каналів. "Ми там стендапи писали, як хотіли і де хотіли. Міліції не було, охорони не було. Стояли лиш бетеери на трасі і нацгвардійці, яких ми штурмом взяли і пройшли в село. На місці події нікого не було! Пастушки спокійно корів гнали попри джипи і тіло, яке лежало на стежині".

Як наголошує в своєму коментарі під вказаним статусом в соцмережі Б.Пилипів, потенційним фігурантом кримінальної справи у таких обставинах може стати будь-хто з патріотів чи активістів, хто має погані стосунки з чинною владою: "Нащо Стойку шукати, треба інших приплести. Як казав Берія - бил би человєк, а стаття найдется".

На думку Б.Пилипіва, немає сумніву, що судді Печерського суду м.Києва знову за клопотанням слідчих Генеральної прокуратури України приймуть нову ухвалу на примусове відібрання біовзірців, оскільки термін дї попередньої завершився. Тому всім, до кого потенційно можуть навідатися слідчі міліції та прокурори, треба всім озброїтися відповідними статтями Кримінального кодексу України і вивчити текст заяву. А також зайти до батьків і попередити їх, пояснити, що і як.

При цьому Б.Пилипів наводить фото відповідних статей ККУ та Конституції України, а також тексту відповідної заяви, що її напрацювали для таких випадків адвокати та юристи.

Крім того, як повідомляє Б.Пилипів, за його заявою від 13 березня 2016 року порушено кримінальну справу щодо невстановлених осіб, які проникли в приміщення його батьків, за фактом завдання легких тілесних ушкоджень. Як з'ясувалося, прізвище міліціонера, що вчиняв незаконні дії щодо матері Б.Пилипіва, – Банк.

23 березня 2016р.

Теги: біологічні взірці, Правий сектор, Богдан Пилипів

Коментарі

Діма 2016-03-23 / 13:25:03
Та хай би вже касиру Шимону заплатили і забули.

вася 2016-03-23 / 13:20:24
Вині всі, і правий сектор і бандюки і менти, але чомусь наїжають лише на правий сектор. КПК бачу лише для НЕугодних владі

Прокурор 2016-03-23 / 13:16:12
Всі справи Пилипіва на контролі тримає перший заступник прокурора області Іван Петрович Шімон, якого щедро винагороджує колишній прокурор Кайло, а Банк лише виконує вказівки Шімона.

Пресцентр 2016-03-23 / 10:50:32
Я вам рекомендую висловити свою думку офіційно . приблизно так: всі учасники мукачівського конфлікту- злодії. Ми до тих терористів не маємо відношення. Влада діяла законно. Осудити всіх затриманих негайно. Запропонуйте свою допомогу щоб знайти всіх учасників стрілянини. І тоді до вас не буде притензій. Бо інакше виходить що ви всі коли вам вигідно то осуджуєте дії влади , зверніть увагу, законні дії, передбачені КПК, а коли вам не вигідно то влада молодець, і просите шукати винуватих. Це в голові не вкладається. Вас Пилипів також треба досудити за спробу вбивства поліцейського. Не прикидайтеся жертвою. Самі начудили , тепер визнайте , і відбудьте покарання. І щоб менше писати скажу що ще трьох учасників мукачівської стрілянини вже затримано в Житомирі. ))) це так по секрету))) орнанізатор також затриманий.... Якщо ви не винні то вас і чіпати не будуть. А якщо закон щось вимагає, то робити треба. І своїм плачем і сльозами як " терпіла" ви нічого не рішете. Майте честь і адвоката.

Прокурор 2016-03-23 / 10:09:06
Пилипіву краще полюбовно-фінансово вирішити свої проблеми з Кайлом.

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 5
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 2
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 2
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини