Кращі фольклорні колективи Закарпаття взяли участь у нагородженні переможців "Української мадонни"

Нещодавно в Києві в приміщенні Українського дому, що на Хрещатику, відбулися святкові урочистості нагородження переможців IX Всеукраїнського творчого конкурсу серед журналістів "Українська мадонна".

Традиційний змаг зініційований Міжнародним благодійним фондом святої Марії разом із Головним управлінням із питань взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків із громадськістю, Головним управлінням соціального захисту населення та постійною комісією Київради з питань культури, інформаційної політики, Національною спілкою журналістів України за підтримки Київської міської держадміністрації.

За підсумками роботи журі, очолюваного генеральним директором Київської державної регіональної телерадіокомпанії Віктором Пасаком та головою Національної спілки журналістів України Ігорем Лубченком, визначено переможців - 14 журналістів у чотирьох номінаціях ("Віра", „Надія", "Любов", "Софія") й відповідно їхніх 15 героїнь кращих газетних та журнальних публікацій, телевізійних та радіопрограм, яким присвоєно почесний титул "Українська мадонна" та вручено дипломи й спеціальні призи. З часу започаткування всеукраїнського творчого конкурсу в ньому взяли участь кількасот працівників засобів масової інформації з усіх областей. України та АР Криму. Серед переможців - героїня нарису "Любов'ю на землі живу" Марія Боєчко та автор, журналіст "Коломийського вісника" Мирослава Грушевська.

... Зле пожартувала доля з пані Марією: після народження доньки відмовили ноги. Але тяжке випробування не знищило, а навпаки, зміцнило вольовий дух жінки, загартувало її. Не коритися - стало для неї заповітом. Хоч як важко їй (до школи припроваджують спеціальним візком), але ще працює з дітьми. Вона автор й упорядник декількох колективних збірок поезії, фольклорних видань, власних пісень. Готова до видання „Історія Ковалівки", тільки з коштами сутужно, просить, при нагоді, усіх односельців, можновладців допомогти фінансами в доброчинній справі, адже старається не для себе, а для наступних поколінь, для нерозривного зв'язку українського роду.

Узагалі серед лауреатів конкурсу - дивовижні жінки, яскраві особистості. Це й Валентина Іонова з Дніпропетровська, господиня дитбудинку сімейного типу, яка виховала 50 дітей; Тамара Іванова, проректор Академії муніципального управління; Тамара Кононенко з Дунаївців Хмельницької області, яка з чоловіком виховує 14 діток; народна артистка України Раїса Недашківська, відома ролями Мавки з "Лісової пісні", Марії з кінофільму "Комісар"; Світлана Левковська, директор Київського об'єднання спілки самаритян України; Валентина Блюхер, директор Хмельницького доброчинного фонду, мати чотирьох тисяч дітей-вихованців, донька репресованого за сталінських часів відомого маршала Блюхера та українки, розстріляної фашистами в Летичеві, та інші. Географія переможців-журналістів різноманітна: радіо "Голос Києва", газети "Подільські вісті", "Київський вісник", "Час пік", "Закарпатська правда", "Вечірній Миколаїв", "Демократична Україна", "Вісті Роменщини" (Сумщина), "Коломийський вісник", журнали "Жінка", "Голден сіті".

У концертних урочистостях виступили народні й заслужені артисти України, відомі естрадні виконавці, кращі фольклорні колективи Закарпаття. Автор проекту й голова оргкомітету - Ганна Матіко-Бубнова, президент фонду святої Марії, заслужений працівник культури України. Вела захід народна артистка України Тамара Стратієнко.

"Всевідо"
13 листопада 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини