Cтенограму РНБО щодо воєнного стану оприлюднили з купюрами - ЗМІ

Стенограму засідання РНБО від 28 лютого 2014 року щодо ситуації у Криму, яку оприлюднили на засіданні парламентського комітету з питань нацбезпеки й оборони 22 лютого 2016 року, подано зі "скороченнями".

Про це пише DT.UA. Як зазначено у статті, зокрема колишній перший заступник Генпрокурора Микола Голомша заявив, що стенограма неповна й містить купюри, зокрема, і його виступу, у якомі він закликав вводити воєнний стан.

"Я говорив про те, що треба для початку ввести надзвичайний стан, а потім і воєнний, що військовослужбовців з Криму треба терміново передислокувати на Захід країни, а туди направити солдатів з Заходу. Пропонував у тому числі закликати добровольців з Майдану, тому що фактор присутності в Криму проукраїнських людей надзвичайно важливий", - заявив Голомша.

На його думку, жодної потреби у розсекреченні та оприлюдненні стенограми того засідання РНБО немає. 

"Мотив - суто політичний. Держава, яка себе поважає, мала б провести аналіз помилок і з урахуванням цього аналізу формувати подальші дії. А так почалося політичне перетягання канату, вкидання "компромату", вибіркове оприлюднення і коментарів на користь одних та дискредитацію інших", - заявив він.

Зазначається, що екс-начальник Генштабу ЗСУ Володимир Замана у декількох інтерв'ю про це засідання РНБО каже, що також виступав за військовий стан.

"У нас були повноцінні підрозділи, готові у той же день виконати завдання. Це 12-15 батальйонно-тактичних груп: ВДВ, 30-я і 72-а бригади, повітряні сили. Але Олександр Турчинов подумав і сказав: "Ні, наші західні партнери радять не робити різких рухів". Я відповів йому, що буде пізно. А він вирішив не вводити війська ", - розповідав Замана в інтерв'ю виданню" Гордон. 

Він також стверджував, що його позицію "підтримали нардеп Андрій Сенченко, заступник генпрокурора Микола Голомша, представники Криму", намагався говорити окремо з учасниками засідання.

"Стався скандал. У підсумку я плюнув і за особистою ініціативою поїхав до Криму", - згадує Замана.

Екс-депутат Андрій Сенченко, який також був присутній на засіданні РНБО 28 лютого заявив, що засідання "взагалі виходило за рамки, встановлені для засідань РНБО".

"Воно проходило у приміщенні, не захищеному від зняття інформації, туди міг зайти кожен, хто перебував на інших нарадах у Турчинова... На засіданні не було жодної повноцінної доповіді, не було аналітичних викладок, картографічного матеріалу, що відображає ситуацію на півострові. Усе, що там звучало, вже було у ЗМІ, або були оціночні, нічим не підтверджені висловлювання", -  заявив Сенченко. 

"Опублікована стенограма - "несправжня". Судячи з усього, скорочена з метою створити образ єдиного "яструба", який пропонував увести воєнний стан, тобто збройний опір агресорові", - пише видання. 

 

27 лютого 2016р.

Теги: стенограма, Крим

Коментарі

ІВАН 2016-02-27 / 18:11:53
Гниди, яким впала влада у результаті Майдану, були дуже далекі від розуміння, ким є український народ. Вони гадали, що українці такі ж як і вони - лапки догори! "Поїздка" путінської армії до Харкова-Києва-Одеси обійшлася би кацапам ну дуже дорого. Били би із мисливської зброї (хоча можна б було передати зброю - самообороні і зі складів). Те ж по Криму. Вони тепер ревуть, що ніким і нічим було захищати - та на той момент навіть ті військовики, що відтак "зрадили" готові були воювати, але побачили, що їх зраджують, зраджують Крим, Україну, бо "нема наказу"... Побачили, що у Києві сидять гниди. А "зельйоних человічеков" у Криму напочатку можна було розігнати лиш пендриками. Но "не було наказу". Так само можна було розігнати пару десятків человечиков у Донбасі (вже треба було і постріляти, хоч у повітря). Та ні: "будуть жертви!" Оце ми зараз маємо, в результаті дій цих сцикунів - і тисячні жертви і втрату території, і розруху, затяжну війну. Сцикунів варто би судити.. Прийде на те, можливо, час.

НОВИНИ: Різне

19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 1
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 10
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
» Всі новини