В УжНУ перейменували "російські" кафедри й оголосили про перехід на автоматизовану роботу з навчальними планами

25 лютого відбулося чергове засідання Вченої ради УжНУ, на якому розглянули звіт про виконання бюджету вишу в 2015 році та фінансовий план на наступний рік, підбили підсумки зимової екзаменаційної сесії, внесли зміни до структури університету тощо.

В УжНУ перейменували "російські" кафедри й оголосили про перехід на автоматизовану роботу з навчальними планами

Так, під час Вченої ради, зокрема, обговорили особливості формування навчальних планів та обсягів навчальної роботи кафедр на 2016–2017 навчальний рік. За словами проректора з науково-педагогічної роботи Володимира Петровича Фекети, університет переходить на автоматизоване планування: спеціальну програму «Навчальний план» для цього розробив завідувач кафедри фармацевтичних дисциплін, доцент Олег Девіняк. «Завдяки цій програмі можна буде уникнути фактичних людських помилок, не буде суб’єктивності, бо навантаження і норми братимуться з системи ЄДЕБО, кожен зможе бачити дисципліни, які викладаються, і хто їх читає. Розвантажені будуть методисти деканатів та кафедр. Серед переваг поряд із розрахунковою частиною є розширений аналітичний звіт щодо доходів-витрат підрозділу для деканів. Це сприяє прозорості», – коментує проректор. Цю програму доповідач презентував під час Вченої ради, систему розпочнуть упроваджувати з березня, повністю вона запрацює вже з початку навчального року. Це питання викликало жваве обговорення членів Вченої ради, але його підтримали одноголосно. 

Одноголосно Вчена рада затвердила і зразки дипломів, дизайн яких розробили в університеті, для випускників магістратури, спеціалістів, бакалаврів та молодших спеціалістів, а також для іноземних громадян. За словами проректора Мирослави Лендьел, єдиним захистом диплому є унікальний номер ЄДЕБО. Вчена рада затвердила «Положення про академічну мобільність студентів УжНУ». За ним ідентичні дисципліни, прослухані під час семестрового навчання у виші-партнері за кордоном чи в Україні, перезараховуватимуться студентові в УжНУ. Академічна різниця в навчальних планах ліквідовуватиметься в УжНУ за індивідуальним планом. Це стосується тільки тих програм, які мають договори із університетом – індивідуальні запрошення узгоджуватимуться окремо. Академічною мобільністю можуть скористатися бакалаври, магістранти та доктори філософії для навчання за програмами академічної мобільності; для мовного чи наукового стажувань, для проходження мовних, навчальних, виробничих, переддипломних практик. Також затвердили зразок договору між університетом та студентом.

Під час засідання затвердили також зміни в структурі університету. Перейменували дві кафедри на філологічному факультеті: кафедру російської мови на кафедру слов’янського та контрастивного мовознавства, а кафедру російської літератури – на кафедру літератур народів світу та компаративістики. Також об’єднали відділ капітального будівництва та відділ експлуатації та технічного контролю в один відділ капітального будівництва та технічної експлуатації. Рішенням Вченої ради створили на юридичному факультеті Центр надання правової допомоги учасникам АТО та затвердили відповідне положення, повідомляє Медіацентр УжНУ.

26 лютого 2016р.

Теги: УжНУ, кафедри, перейменування, Вчена рада

Коментарі

Підтримую! 2016-02-27 / 17:43:33
Давно пора було закрити ці кафедри! За російською мовою завжди йдуть російські танки.

555 2016-02-26 / 20:40:52
Чому не обєднали дві кафедри (російської мови та російської літератури)у одну?

Інна 2016-02-26 / 20:13:22
я вважаю, що перейменовувати мою рідну кафедру є абсурдністю, так як ми повинні бути розумнішими за владу нашої та ворогуючої держави та поважати усі мови, незважаючи на політичну ситуацію в Україні. Мені здається, що шовінізм уже застаріле явище, а якщо ні, то давайте змінимо ще й назву кафедрам німецької філологї УжНУ (чи уже усі забули про фашизм та 1 і 2 світову війни).Давайте не будемо їздити у Польщу, Австрю, Угорщину ( чи усі забули про Австор-Угорщину та ляхів?) Люди, давайте не думати стереотипами та розширяти свої рамки - відділюймо політику та мову. Ви самі прекрасно розумієте, що 60% українців спіілкуються на російсько- українському суржику з елементами діалектизму. Давайте поважати себе, свою мову і інші мови. А викладачі у нас на кафедрі висококваліфіковані спеціалісти, які є не тільки хорошими знавцями свого курсу, але добрими людьми, які уже за ці роки навчання стали для мене рідними. Я не прошу любити мене, мої кафедри, моїх викладачів, але якщо ви Люди з великої букви, навчіться поважати не тльки себе та свої захоплення, але й уподобання інших людей. Усім любові та добра.

Весна 2016-02-26 / 16:45:45
Перейменнування кафедр російської філології (а вони давно є паразитами на факультеті) - це окозамилювання з радянським душком. Кафедри, де більшість викладачів глибокі пенсіонери, будуть готувати кого? Компаративістів і контрастивістів? Інакшими словами - порівняльників чого з чим? Ха-ха! Це тільки в УжНУ затверджують усяке лайно!Посміховисько на всю Україну.

Цікаво 2016-02-26 / 14:15:01
Кафедри перейменували- це добре. Суть і кадри залишаться - це погано

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
/ 1
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини