Туристичні фахівці з усієї України радилися в Ужгороді

У Закарпатській обласній адміністрації відбулося перше засідання Ради туристичних міст та регіонів. Ініціювали захід в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України та в управлінні туризму та курортів Закарпатської ОДА. Закарпаття для проведення заходу обрали не випадково, адже, на переконання організаторів, за своїм туристичним потенціалом та активністю в просуванні туристичних продуктів, область нині знаходиться на передових позиціях.

Туристичні фахівці з усієї України радилися в Ужгороді

Основним результатом першого робочого дня стало затвердження Стратегії сталого розвитку туризму та курортів на 2016-2020 роки. Стратегією передбачається, що учасники туристичного ринку працюватимуть над такими основними напрямками: безпека,  нормативна база, розвиток iнфраструктури, людськi ресурси, маркетинг.

Ще одним важливим напрямком обговорення стала необхідність презентації єдиного стенда України на важливих туристичних виставках. Управлінням туризму та курортів Міністерства запропоновано календар важливих туристичних подій на 2016 рік.

Однією з найважливіших та найочікуваніших тем стало обговорення організації екскурсійної діяльності. Начальник управління туризму Закарпатської ОДА Денис Ман наголосив на необхідності врегулювання питання із наданням якісних послуг екскурсоводами та важливості затвердження кваліфікаційних вимог до осіб туристичного супроводу. До слова, минулого тижня в Ужгороді також було створено Асоціацію осіб туристичного супроводу, одним із завдань якої стане вироблення рекомендацій щодо організації екскурсійної діяльності на території області.

Начальник управління туризму Міністерства Іван Ліптуга звернув увагу на необхідність просування брендів території та туристичних дестинацій, оскільки це допоможе ідентифікувати на туристичній карті України окрему територію чи туристичний продукт. Над завданням розробки туристичного бренду також працює Закарпатська область.

Очікуваним в частині презентації Міністерства стало питання утворення Національної туристичної організації. Про неї вже багато останнім часом говорять у фаховому середовищі. За своєю природою організація має стати асоціацією всіх вузькопрофільних туристичних організацій, а її діяльність має поширюватися на всіх учасників туристичного ринку. Разом із тим, вступ до туристичної організації буде добровільним. Представники туристичного середовища Закарпаття поставили питання щодо формування регіональної туристичної організації. Найближчим часом управлінням туризму спільно з Асоціацією туристичних підприємств та Асоціацією осіб туристичного супроводу буде ініційоване утворення туристичної організації.

Уже давно обговорюється питання розвитку туризму на території природних парків. Представник Мінекології Анастасія Драпалюк розповіла про роботу в цьому напрямку Міністерства, а також про Карпатську конвенцію та її виконання Україною.

Міністерством економічного розвитку утворена Наукова рада, керівник якої Ігор Винниченко обговорив з присутніми питання співпраці науковців та бізнесу за участі влади, а також роль маркетингових досліджень в туризмі.

Закарпатська область спільно з низкою областей підняла питання про важливість збереження вузькоколійок як туристично привабливих об'єктів. Під час зустрічі представникам Міністерства організували робочу зустріч із представниками Укрзалізниці та предметно обговорити проблемні питання в цьому напрямку.

Західні області України підняли питання про маркування туристичних шляхів та утворення національної мережі туристичних шляхів. Зважаючи на специфіку маркування, реалізацію різних проектів, які здійснюються на території України в тому числі й через європейські грантові програми, учасники не змогли домовитися й вирішили утворити робочу групу. Такі ж робочі групи були утворені й з ряду інших питань.

Учасникам першого засідання Ради туристичних міст і регіонів представили закарпатську кухню та подарували закарпатські сувеніри, а відомий туризмознавець Федір Шандор провів екскурсію містом та до Ужгородського замку.

Матеріали напрацювань Ради туристичних міст та регіонів будуть опубліковані на сайті “Вітаємо на Закарпатті”, повідомили Закарпаття онлайн в управлінні туризму та курортів Закарпатської ОДА.

23 лютого 2016р.

Теги: туризм, фахівці, рада

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини