Одного з убивць працівника Чопської митниці затримано на півдні України


Останнім часом у краї скоєно кілька резонансних злочинів, зокрема убивство начальника одного з відділень Чопської митниці пана С., пограбування в Ужгороді оселі головного рабина Закарпаття, одного з мукачівських банків. Після наполегливих пошуків міліції вдалося врешті-решт розкрити ці злочини. Про це "Відомостям міліції" розповів начальник УМВС у Закарпатській області генерал-майор Віктор ЧЕПАК.

Віктор Чепак
Віктор Чепак

— Справді, усі ці злочини набули резонансу за межами нашої області, і розкрити їх було справою честі закарпатської міліції, -- каже Віктор Іванович. — Почну з першої справи. 6 жовтня, близько 22-ї години, на дорозі між селами Холмок-Концово Ужгородського району було позбавлено життя працівника митниці. Відразу ж було вжито ряд серйозних оперативно-розшукових заходів щодо розкриття цього вбивства. І вже  через добу  було встановлено осіб, які можуть бути причетними до скоєння цього злочину. Я із задоволенням констатую, що одного з підозрюваних днями затримано в одній із південних областей України. Встановлюється його роль у виконанні цього тяжкого злочину, триває робота  щодо затримання решти причетних до вбивства осіб. Наразі передчасно говорити про якісь деталі, але скажу, що прослідковується корисливий мотив скоєння вбивства. Потерпілий став жертвою  оборудок з нерухомістю.

Затриманий є жителем нашої області. Серед його ймовірних спільників -- ще кілька закарпатців та один житель іншої області. 

Друга справа стосується пограбування філії Ощадбанку в Мукачеві. 23 серпня, близько 14.30, два нападники, погрожуючи фізичною розправою (зброї вони не застосовували) забрали у касира певну суму грошей і втекли у невідомому напрямку. Завдяки професійним діям міліції (у першу чергу хочу відзначити управління карного розшуку) обидва учасники цього злочину затримані. Один з них має,  так би мовити, дуже багату кримінальну біографію. Нині проводиться перевірка затриманих на причетність до скоєння інших злочинів на території Закарпаття та за її межами, зокрема, до пограбувань банків. Наразі достеменно відомо про причетність одного з затриманих до скоєння ще одного тяжкого злочину.

Третій  злочин, який  також варто прокоментувати, --  це крадіжка з квартири головного  рабина Закарпатської області Тайхмана, що мала місце  у період з 3 по 6 жовтня. Спершу  дехто хотів  роздмухати якісь антисемітські мотиви скоєння цього злочину. Хочу висловити подяку представникам єврейської громади,  яких мені вдалося переконати, що такого підгрунтя цей злочин не має, а йдеться про звичайний кримінал із корисливих мотивів. Вони дали нам можливість працювати в нормальному режимі, а не відбиватися від закидів та звинувачень. Особисто хочу подякувати  відомій на  Закарпатті особі -- Олексію Семеновичу Ровту (Алекс Ровт), який з першої ж розмови зрозумів ситуацію і довів її до всіх, у кого була інша думка.

Особу, яка  скоїла цей злочин, затримано. Цей раніше судимий за тяжкий злочин громадянин у певній мірі мав стосунки з єврейською громадою. І от скористався тим, що на нього ніхто й не подумає... На сьогодні  маємо вже достатньо доказів його причетності до скоєння  цієї крадіжки: зокрема, вилучено грошові кошти, схему розташування будинку потерпілого, є свідчення очевидців і т.д.

Робота кримінального блоку закарпатської міліції активізована, що дало вже відчутні результати. Заспокоюватися на цьому, звісно, ніхто не буде, ми продовжуємо працювати в цьому напряму. І я думаю, що невдовзі матимемо розкриття інших гучних кримінальних справ, у тому числі й за злочинами  минулих років.

Володимир Павлюх, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області
10 листопада 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 1
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
» Всі новини