Михайло Кічковський: На Закарпатті надається перевага розбудові мережі принципово нових соціальних інститутів, заснованих на сімейних формах опіки: дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім’ям

Голова Закарпатської обласної ради Михайло Кічковський цими днями перебуває в м. Умеа, Швеція, де як член постійної делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи бере участь у засіданні Комітету з питань соціальної рівності.

Михайло Кічковський
Михайло Кічковський

Відповідно до програми засідання, його учасники обговорили низку питань, серед яких – співробітництво між місцевими та регіональними органами влади та неурядовими організаціями країн–членів Ради Європи, соціальні витрати та фінансові системи, безпритульні діти політика місцевої інтеграції, скорочення „цифрової нерівності“ між регіонами, соціально–орієнтований підхід у боротьбі з расизмом на місцевому та регіональному рівнях, соціальна рівність у ХХІ сторіччі – назустріч активній, справедливій та соціально рівній Європі тощо. Михайло Кічковський виступив перед учасниками засідання з питань міграційної роботи. З цікавістю була сприйнята й розповідь про практику взаємодії органів місцевого самоврядування, виконавчої влади з територіальними громадами на теренах нашого краю у вирішенні питань економічного й соціально–культурного життя регіону, а також про створення мережі дитячих будинків сімейного типу. „На Закарпатті – зазначив Михайло Михайлович, – поряд з традиційними формами влаштування долі сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, таких як усиновлення, опіка (піклування), інтернатні заклади тощо вже певний час надається перевага розбудові мережі принципово нових соціальних інститутів, заснованих на сімейних формах опіки: дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім‘ям“.

Не секрет, далі вів Михайло Михайлович, що у нашій області – найбільша кількість дитячих будинків сімейного типу. Станом на сьогодні їх є 24 (165 вихованців), у 21 прийомній сім‘ї виховується 28 дітей. Загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім‘ях становить 193, у тому числі 186 мешканців Закарпатської області.

Нагадаємо: рішенням V-го скликання Закарпатської обласної ради від 28 грудня 2006 року № 204 „Про обласний бюджет на 2008 рік” затверджено обсяг між бюджетного трансферту на 2007 рік з державного бюджету : субвенція на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім‘ях за принципом „гроші ходять за дитиною” у сумі 2 327,7 тис. грн. Разом з додатковою субвенцією загальна сума на виплату зазначеної допомоги та грошового забезпечення становить 2 769,141 тис. грн.

Крім того, з ініціативи обласної ради, обласної державної адміністрації та Ужгородського міського благодійного фонду „Клуб Альтруса Ужгород” з серпня 2006 року в області проводиться благодійна акція „Кожній дитині-родину”. Внески, що надходять під час проведення благодійної акції, використовуються виключно на розвиток мережі дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей області.

Ці та інші факти, наведені головою облради, викликали у європейців неабиякий інтерес.

Анна Романенчук, Василь Густі, сайт Закарпатської обласної ради
08 листопада 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини