Юрист Наталія Майстренко: Ми очікуємо на конструктивну позицію міського голови та кожного обранця

Правник Наталія Майстренко – один із суспільних авторитетів, на яких тримається активність громади обласного центру Закарпаття і результативність у відстоюванні інтересів громади міста. За її безпосередніх ініціативи та участі було здобуто ряд суттєвих перемог у юридичній площині. Вони надихнули багатьох містян і додали їм впевненості в результативності боротьби за свої права. Тому, її думка в контексті судової ухвали про зупинку виконання рішень, прийнятих на «дерибанній» «замінованій» сесії Ужгородської міськради 9 листопада, а також подальшого розгляду цієї справи і дій міської влади є важливою і мала би бути цією владою врахована.

Юрист Наталія Майстренко: Ми очікуємо на конструктивну позицію міського голови та кожного обранця

– У контексті минулих місцевих виборів я мала надію на покращення системи  муніципального управління та збільшення ефективності використання спільного майна громади в інтересах більшості. Одним із маркерів такого ефективного використання майна громади є розпорядження його просторовим ресурсом – землею, земельним наділами, ділянками. Дотримання при цьому балансу між суспільними та особистими, державними та приватними або й місцевими інтересами є основним критерієм правомірності актів суб’єктів управління в галузі такого розпорядження.

Отож, затвердження основного містобудівного документу, за яким місто буде жити наступні 15-20 років, є, на мою думку, тим наріжним каменем, від якого зачинається наше спільне майбутнє в цьому населеному пункті. Спільне.  

Тому підхід  до розробки цього документу повинен би бути ініційований людьми, які мають в своєму управлінському арсеналі державницьке бачення розвитку міста для реалізації суспільного комфорту та благоустрою.

Зрозуміло,  2009 року, коли була започаткована процедура розробки змін до існуючого генерального плану міста, та й надалі, 2013-2015 років, таких людей в місцевих органах управління нашого міста не бачили.

Апогеєм, «вінцем» погореловського управління стало не стільки його «славнозвісне» повернення на посаду міського голови, як затвердження  місцевою радою у складі 27 чоловік у спішному порядку з  порушенням  процедури, норм логіки і етики управління, за брутальним сценарієм  декількох містобудівних документів, за якими зникають з карти міста парки, сквери – зелені зони загального користування, оскільки цим документом погореловська команда взялася «легалізувати»  наслідки ще ратушняківських, а потім і його періоду керування містом  «покращень» благоустрою заради їх особистих інтересів.

Намагання активних містян оскаржити таке рішення і містобудівні документи, які порушують громадські і особисті екологічні,  земельні, житлові права, було зумовлено бажанням боротися за краще місто, кращий життєвий простір як для себе, своїх дітей, так і для громади.

Вдячна всім, хто долучається в міру можливості до  участі для вирішення таких спорів.

Прийняття судом ухвали про забезпечення у справі за позовом мешканців міста про визнання протиправним і скасування спірного рішення та нормативних актів дає можливість міській раді нового скликання вперше за довгі роки подивитися по-новому, по-іншому на право міського обранця бути на чолі громади і віддавати свій голос не задля чиїхось приватних чи корпоративних інтересів, а задля нашого суспільного інтересу. Заради того, щоб дати цьому місту шанс майбутнього, шанс не перетворитися у селище чи навіть село з частоколом огорож, що вороже дивляться на іншого. Адже, на думку архітектора Петра Сарваша, за затвердженою 2015-го містобудівною документацією через 15 років Ужгород як місто буде безповоротно втрачено, через засилля територій індивідуальної житлової забудови, занедбання місць загального користування, забудови вільного простору площ, скверів знову  таки «індивідуалкою» з можливо єдиним «майданом», що перед церквою (читай – міською радою).

Отже, ми очікуємо на конструктивну позицію міського голови та кожного обранця від громади до місцевої ради. Від кожного з вас тепер залежить, чи буде Ужгород як окремо взяте місто жити по-новому чи як завжди?

Ваш електорат очікує рішення кожного з вас.

Повірте, ми постараємося донести якомога ширшому колу ваших виборців результати вашого вибору, вашої участі у спільному рішенні ради щодо містобудівної та земельної стратегії в місті.

Місто потребує нової містобудівної документації, розробленої із врахуванням суспільних і приватних інтересів на основі виваженого управлінського і фахового підходу в інтересах громади. Виграє від цього кожен мешканець міста.

18 січня 2016р.

Теги: Наталія Майстренко, генплан, містобудування

Коментарі

Макс 2016-01-18 / 14:11:43
Маріонетка

гость 2016-01-18 / 11:27:28
Не самостіїний, маріонетка.,Ратушняк і Погорелов відпочивают.

ужгородець 2016-01-18 / 09:23:30
Тепер стане зрозуміло: Андріїв самостійний мер, що відповідає за свої слова, чи маріонетка в руках корупціонерів...

час 2016-01-18 / 08:53:31
Чомусь думається, що Андріїв - не погорєлов-ратушняк. Дуже не хотілося б помилитися...

НОВИНИ: Соціо

19:16
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
20:22
ФОТОФАКТ. До прийдешнього Великодня закарпатський кондитер Штефаньо створив нову велику шоколадну писанку
15:47
/ 1
Через фальшивий обліковий запис Instagram невідомі заблокували фейсбук екологині, що пише про ризики будівництва вітряків у Карпатах
» Всі новини