"Закарпаттяобленерго" каже, що їх інспекторів обстріляв п'яний крадій-електроенергії

Прес-служба ПАТ «Закарпаттяобленерго» розповсюдила у ЗМІ коментар про напад споживача з рушницею на інспекторів компанії

"Закарпаттяобленерго" каже, що їх інспекторів обстріляв п'яний крадій-електроенергії

Як йдеться у повідомленні, у суботу, 16 січня, близько 20.00, у с. Нижнє Солотвино Ужгородського району під час виконання ними службових обов’язків були обстріляні контролери ПАТ «Закарпаттяобленерго»

Рейдова бригада у складі трьох інспекторів під кінець зміни навідалися до одного з домогосподарств із наміром оглянути електролічильник. Під час здійснення відеофіксації приладу обліку, до лічильника вийшла жінка, якій інспектори і повідомили, що є працівниками Ужгородського РЕМу і попросили забезпечити доступ до лічильника для його огляду. Жінка, нічого не відповівши, повернулася до будинку. За кілька хвилин з хати вийшов чоловік і здійснив кілька пострілів. Очевидно, що чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння, про це зокрема свідчила його поведінка, нецензурна лайка та погрози, які прозвучали на адресу працівників обленерго.  

Слід додати, що електричний лічильник у згаданому дворогосподарстві встановлений на відстані 1 метра від паркану, з-за меж якого було видно сторонній предмет, встановлений безпосередньо на самому приладові обліку. Швидше за все, це міг бути надпотужний неодимовий магніт, який найчастіше використовують для крадіжки електричної енергії. Зафіксувати крадіжку представники ПАТ «Закарпаттяобленерго» не змогли, оскільки мають чіткі інструкції у випадку найменшої загрози життю і здоров’ю – припинити роботу.

За 20 хвилин після інциденту на місце пригоди приїхав перший заступник генерального директора-директор з енергозбуту ПАТ «Закарпаттяобленерго» Артем Мартинюк. Після цього господар допустив до приладу обліку інспекторів у супроводі керівництва. На лічильнику на той момент залишилися лише чіткі сліди потертостей, які зазвичай залишаються після використання неодимових магнітів. Зняти лічильник і передати його на експертизу споживач погодився тільки на наступному тижні. 

17 січня представники ПАТ «Закарпаттяобленерго» звернулися до Ужгородського ВП Головного управління національної поліції України в Закарпатській області з заявою, а також надали відеозйомку згаданих подій. 

ПАТ «Закарпаттяобленерго» інформує, що контролери-рейдовики мають зміщений графік роботи – з 12.00 до 21.00 години, а також працюють у суботу. Це зроблено спеціально для того, щоб застати споживача вдома.

Також ПАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, що, згідно з Правилами користування електричною енергією та з діючими Договорами, споживач зобов’язаний забезпечувати доступ представникам енергопостачальника після пред’явлення ними службових посвідчень до квартири чи іншого об’єкта для обстеження ними приладів обліку, електроустановок та електропроводки (п. 42 ПКЕЕн). 

На думку рейдовиків, такі дії, як недопуск до перевірки приладів обліку, спричинені спробами крадіжки  електричної енергії. Але, зазначаємо, що погрози з застосуванням зброї – такого ще не було на Закарпатті.  

ПАТ «Закарпаттяобленерго» вірить, що правоохоронні органи дадуть належну оцінку діям споживача та стануть на захист закону та порядку, повідомляє прес-служба ПАТ «Закарпаттяобленерго»  

 

17 січня 2016р.

Теги: Закарпаттяобленерго, рушниця, магніт, крадіжка

Коментарі

як у Європі 2016-01-19 / 00:38:22
У Європі, до якої ми так прагнемо, (от до прикладу в Словаччині чи Угорщині до цього дійшли вже понад 20 років!!!!) прилади обліку знаходяться за межами дворогосподарств (наприклад на вулиці), то ж цілком би було правильно, свої прилади обліку електро, газо, водо і т.п. ці організації монтували поза межами дворогосподарств і мали доступ до них в любий час доби без відома на те споживача. І не було б жодних загроз-магнітів-рушниць і всяких дурниць, на які спокушається наш вигадливий споживач.

Степан Крук 2016-01-18 / 11:26:46
Пяні "інспектори" хотіли обікрасти хату. У відповідь на цю агресію господар хати відкрив вогонь, піднявся в небо і зник у невідомому напрямі! Висновок: панове "інспектори", НЕХАЙ ЩАСТИТЬ! (Нехуй шастать, по-солотвинськи)!

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини