На Старий Новий рік у Дубовому визначали кращих колядників (ФОТО)

На Старий Новий рік, 14 січня, у селищі Дубове відбувся черговий тур огляд-конкурсу на краще виконання колядок серед вихованців дитсадків та молодших школярів Тячівщини.

На Старий Новий рік у Дубовому визначали кращих колядників (ФОТО)

Дійство стартувало  під назвою «Різдво, що нас єднає». Такі конкурси вже традиційно проходять за підтримки народного депутата України Василя Петьовки з метою збереження прадавніх традицій закарпатської колядки.

Цього разу змагалися вихованці навчальних закладів Ганич, Солоного, Калин, Дубового, Красної, Усть-Чорної та Лопухова. 

Свято, що відбулось у актовому залі ЗМТ, розпочав помічник народного депутата Степан Хома. Він привітав  від імені нардепа усіх конкурсантів, їх наставників та батьків, а також побажав учасникам дійства вдалих виступів, а глядачам – приємного видовища.

Під час першої частини виступів свої вміння колядувати, акторський талант та майстерність демонстрували вихованці чотирьох дитячих садочків – Ганичівського ДНЗ №1, Калинівських садочків №1 та №2, а також Дубівського ДНЗ №2. А у другій частині конкурсу показували свою любов до колядки та сценічну майстерність учні-початківці з Ганичівської ЗОШ І-ІІІ ст., Солонівської ЗОШ І-ІІ ст., Калинівської ЗОШ І-ІІІ ст., Дубівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Дубівської ЗОШ І-ІІ ст. №1, а також діти загальноосвітніх закладів Красної, Усть-Чорної та Лопухова.

Кожен колектив намагався якомога ефектніше відтворити у вертепних сценках диво народження маленького Ісусика, засвідчити свої акторські таланти та вміння колядувати. Глядач отримав масу задоволення від концерту. Чи не всі виступи дітей були продумані до дрібниць: починаючи зі сценарію, закінчуючи костюмами акторів та сценічними декораціями. 

Після закінчення виступів компетентне журі, керуючись основними критеріями конкурсу, визначили переможців. Вже традиційно журі очолила Заслужений вчитель України Марія Левко. Також до його складу увійшли помічник народного депутата Степан Хома, депутати Тячівської районної ради Ігор Грабарь та Іванна Куцин, Калинівської сільської ради – Аліна Куцин, а також вчитель Лазівської ЗОШ І-ІІІ ст. Олена Бартош.

Призові місця судді розподілили справедливо та заслужено. Так, серед дитсадків переможцем став колектив Дубівського ДНЗ №2. За вдалий виступ діткам подарували   музичний центр. Друге місце посіла коляда Ганичівського ДНЗ №1, дошкільний заклад отримав пральну машину. На третій сходинці опинились вихованці Калинівського ДНЗ №2. Їх приз – килим для ігрової кімнати. А колектив Калинівського садка №1 отримав четверте місце, а у подарунок – набір м’яких іграшок.

А  серед учнів-початківців краще колядував колектив Дубівської ЗОШ І-ІІ ст. №1, які за вдалий виступ й любов до прадавньої колядки отримали приз – принтер «3 в1».  

На другій сходинці опинились колядники з Лопухова, які не тільки у традиційній манері славили народження Ісуса, а ще й продемонстрували глядачам театралізоване дійство – лялькову виставу, за що у подарунок отримали проектор. А третє місце й музичний центр вибороли учні Усть-Чорнянської школи. 

Також  кожен колектив, що брав участь у конкурсі, був  нагороджений призами. Так, дошкільні групи отримали  ігрові набори, а школярі – набори навчальних таблиць. Крім того, солодощами були нагороджені усі без винятку конкурсанти.

15 січня 2016р.

Теги: колядка, вертеп, Василь Петьовка

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини