Із Тячівщини на Яворівський полігон доправили новорічні подарунки та придбаний громадою позашляховик (ФОТО)

Ця поїздка хоч і планувалася заздалегідь, проте вийшла трохи спонтанною. Спочатку тячівці думали навідатись до бійців після свят, але дізнавшись перед самим Новим роком, що їх мають "перекинути" на передову, вирішили їхати негайно.

Із Тячівщини на Яворівський полігон доправили новорічні подарунки та придбаний громадою позашляховик (ФОТО)

Найбільше налаштовуав на дорогу волонтер з Углі і радник голови Тячівської РДА з питань АТО Віталій Богдан. Він часто їздить на схід і постійно підтримує зв'язок з командуванням окремої ремонтної роти 128 бригади, де служив покійний герой Олександр Шимон. 

- Варто їхати тепер, поки хлопці ще на полігоні. В АТО їх знайти буде набагато важче. І хто зна, яка там складеться ситуація, - наполягав волонтер. 

Та й ціль у тячівців була важлива: покупка автомобіля, який вирішила подарувати бійцям громада села Колодне. Напередодні активісти зібрали кошти, знайшли в інтернеті потрібний позашляховик у Львові, неподалік від Яворівського полігону. Тож таким чином, самі обставини посприяли цій поїздці.

Вирушили на автомобілі активіста з Колодного Івана Немеша, який і виступив ініціатором та основним спонсором у придбанні авто для бійців 128 бригади. У поїздці також взяли участь ще двоє активістів з Колодного Степан Немеш та Любов Немеш, а також волонтер Віталій Богдан. 

Зранку 30 грудня були вже у Львові, за той час з полігону під'їхали бійці, для яких куплявся автомобіль. Старший солдат Володимир Височин, один з кращих механіків ремонтної роти, довго оглядав машину. 

- Це дуже винослива модель, те що нам треба для поїздок у АТО, - підтвердив він. 

І ось нарешті солдат дає "добро", і одразу сів за кермо щойно придбаного Ніссан- тиррано. Разом із ним вже і продовжили дорогу учасники "експедиції" у Яворів, щоб передати бійцям ще й новорічні гостинці від Тячівської райдержадміністрації. 

Яворів - один із кращих українських полігонів, де проходять навіть міжнародні військові навчання. До речі, як сказали нам бійці, на цей час тут перебували американці. Однак як вони облаштувалися і в яких побутових умовах проживають - українські військові не знають, бо знаходяться від них далеко. 

Що стосується закарпатців, то фото з місць їхнього розміщення посеред переораного поля цілковито відповідає дійсності. Тільки от станом на нині тут усе нині вимерзло, тож пересуватися складно навіть на військовій техніці. 

Як зазначив під час зустрічі на полігоні комбат, підполковник Віталій Погасій та інші військові, позашляхоик, привезений волонтерами, "Це найкращий подарунок військовим на Новий рік! Щира вдячність людям, які це зробили". 

Віталій Погасій запевнив, що закуплений громадою села Колодне автомобіль служитиме солдатам по місцю їх дислокації, які через деякий час направлятимуться в АТО.

Також зраділи бійці новорічним пакункам та привітанню від Тячівської райдержадміністрації. 

Перебуваючи на полігоні лише декілька годин, вчерговий раз переконуєшся у доблесті та трудолюбивості наших закарпатських бійців, ділиться враженнями від поїздкти одна із "делегатів"-волонтерок Любов Немеш письмово на сайті Тячівської РДА. Як вони старанно виконують всі розклади занять та мужньо витримують польові умови нелегкої солдатської служби. Не нарікають і не жаліються. А навпаки уміють виживати за будь-яких обставин. 

- Щоб було тепло в палатках, де сплять бійці, ми з двох боків приладнали пічки-буржуйки, за якими завжди хтось наглядає і підкидає дрова у вогонь, - пояснив черговий, біля якого на ліжку дрімав кіт. 

- Це наш Рижик , - боєць бере на руки добряче відкормленого кота і охоче з ним фотографується.

Також у військових є ще один домашній улюблинець - собака Бєлка. Чує всіх бійців на нюх, чужого до палатки не підпустить. Тож поки волонтери перебували на території роти, його прив'язали. 

Унікальним власноручним пристосуванням у бійців 128-ої є окрема палатка-душова, де можна і помитися, і попрати одяг. А щоб бійці не ходили по сирій землі, всюди простелили підлогу з дощок. 

На полігоні бездоганно працює польова кухня. Повар запевняв, що з харчами зараз проблем немає, продуктів вистачає, забезпечення нормальне. 

04 січня 2016р.

Теги: подарунки, позашляховик, полігон

НОВИНИ: Соціо

22:00
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 1
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
» Всі новини