В'ячеслав Грозний: Придумали пенальті "Говерлі", а суперникові не показали кількох відвертих жовтих карточок

Головний тренер "Говерли" В'ячеслав Грозний поспілкувався з журналістами після поєдинку з "Олександрією" (1:2).

В'ячеслав Грозний: Придумали пенальті "Говерлі", а суперникові не показали кількох відвертих жовтих карточок

- Важко працювати в такій команді як "Говерла", коли знаєш відношення арбітрів до цієї команди. Ви бачите, як нас судять? Як нам не дали пенальті у Полтаві, як сьогодні призначили несправедливий одинадцятиметровий у наші ворота. Пенальті там не було, я це сказав арбітрові. Але нічого це не змінює, нічого не поробиш. Кому "Говерла" потрібна? На стадіон сто вболівальників приходить. Нас хочуть викинути. З системою важко боротися… Гра сьогодні була нічийною. В першому таймі не виконали установку. Гравці мене слухають, але не чують. Розповідав, що "Олександрія" навмисно нав’язує боротьбу, проводить близько двохсот єдиноборств за матч. Це італійська манера. Я хотів убезпечитися від цього.

Придумали пенальті у наші ворота, а суперникові не показали кількох відвертих жовтих карточок. Ми зможемо змінити ставлення до себе тільки тоді, коли об'єднаємося і коли зрозуміємо, що тут не мусять грати місцеві. Тут мусять грати ті, хто зможе захищати честь команди. Немає місцевих. Тут через кордон проводили контрабанду, юнакам не треба футбол. Випало ціле покоління. Я вважаю, що ми не швидко отримаємо нову кров, підсилення. Колись грали, так… Але багато чого було колись. Зараз же місцевих немає. Є тільки гравці рівня обласного чемпіонату.

Адже навіть молодим "динамівцям" важко тримати марку. При тому, що це гравці, які пройшли сильну школу, молодіжні збірні. Я не бачу, кому тут потрібен футбол, крім, по суті, Шуфрича. Всі тільки розповідають, дають поради. Але нічого не роблять, навіть на стадіон не ходять. Звичайно, людям не до футболу, я їх розумію: важке життя в країні. Але є бізнесмени, які мають кошти…

У мене до 1-го липня контракт. Що далі? Не знаю… Немає інфраструктури, нічого немає. Будемо об’єктивними: велике досягнення, що ми вже третій рік поспіль граємо на елітному рівні. Труднощів багато, але я дав слово, що ми не зірвемо чемпіонат. Якби потрібно було, поїхали б навіть на волах. Але я не можу боротися з усім. Як боротися з суддями? Колліна був чудовим арбітром, але зараз його підопічні чимало помиляються. Цю систему нереально змінити.

Змінилася ситуація в країні, і змінилася ситуація в футболі. В нас були сильні гравці (Кочіш, Шарпар, тощо), а зараз немає кого виставляти, крім молодих, недосвідчених хлопців. Звісно, хтось і серед них бажає прогресувати, але комусь начхати на все.

Як я можу керувати командою, в якої немає гравців? Ці гравці - не наші, і вони підуть. Я змушений щопівроку будувати нову команду. Якби не "Динамо", я не знаю, що було б… Грали б дітлахами і пропускали по 25 м'ячів за матч. Потрібно визначитися: потрібний на Закарпатті футбол чи ні?

- В мене враження дежавю. Коли ви приходили сюди, піднімали ці ж самі проблеми. Це все правильно. Арбітри сьогодні явно були на боці ваших суперників. Але чи солідарні з вами колеги? Шаран прийшов сюди і відверто збрехав в очі, мовляв, пенальті чистий. Що вам сказав Шаран?

- Немає солідарності. Кожен виконує своє завдання, всім наплювати на "Говерлу". Я сказав і арбітрові, і Шарану, що пенальті не було. Нас хочуть викинути. Але керівництво сказало, що будь-якими шляхами, але ми повинні грати. І ми граємо як можемо. А тренерська солідарність… Її, напевно, немає в жодному чемпіонаті.

- Шаран бився в груди, казав, що в них немає фінансових проблем, все добре. А у вашої команди явно є проблеми. Закінчиться у вас контракт, що далі? Яким ви бачите майбутнє?

- В мене вперше в кар’єрі такий важкий рік. Стрес майже кожен день. Звісно, в "Олександрії" немає проблем, це видно і по суддівству, адже більше люблять сильніших. Але я сподіваюся, що чорна смуга закінчиться. Звісно, можна було піти, кинути усе, і Нестор Шуфрич мене б зрозумів. Але коли мені дали молодих гравців "Динамо", я не зміг все залишити. Це відповідальність. Суркіс сказав, що це несолідно - кидати команду. Тим більше, що я не молодий тренер. Я сподіваюся, що весь час так не буде. Вірю, що з часом ситуація зміниться. Нам потрібна інфраструктура, штучні поля. Розмовляв з Ледидою, який обіцяв виділити кошти. Але ніхто не міг передбачити, що в країні складеться така ситуація. Ми ж навіть чартерами літали, а зараз у нас навіть заїздів немає, на готелі грошей немає. Я буду розмовляти з Шуфричем, буду знову просити орендованих від "Динамо" та "Шахтаря". Але це все – молоді футболісти, а нам потрібні кілька досвідчених гравців. Надіявся, що Іванов стане опорою, він досвідчений, але я розчарувався.

Савченка не було сьогодні, йому зробили операцію. Так само через проблеми зі здоров'ям поза грою залишився Гавриш. Я не мав змоги підсилити гру. Кажу футболістам, що вони повинні доводити, щоб повернутися в "Динамо". За прикладом Буяльського і Макаренка.

- Хльобас діє впевнено, а Рудько помиляється чимало. Що скажете про цих гравців?

- Хльобас – специфічний гравець. Він має "чуйку", має якості для забиття голів, але не навчився правильно підлаштовуватися під тих, хто віддає передачі. Він закритий. Над цим працюватимемо взимку, якщо він залишиться.

Сергійчук повернеться до "Карпат", по ньому прийшли папери. Артур Рудько до матчу з "Шахтарем" багато нас виручав. А з "гірниками" психологічно перегорів, розчарувався, і сьогодні наче ще залишився в тій грі. Перший гол у наші ворота це продемонстрував. У воротарів особлива аура. Їм важче відходити від помилок. Нападник не забив – і забув, а воротар переживає. Тим більше, що Рудько сам по собі – відповідальний хлопець. Але потрібне терпіння, потрібно довіряти їм.

Ігор Семйон, UA-Футбол

06 грудня 2015р.

Теги: В'ячеслав Грозний, Говерла, Олександрія

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини