"Кірпічка" запрошує ужгородців на суд у справі про 6 гектарів парку "Перемога" (ДОКУМЕНТИ)

Громадянська ініціатива «Кірпічка» запрошує ужгородців на 11 годину 16 грудня 2015 року до господарського суду Закарпатської області у справі про 6 гектарів парку «Перемога»

"Кірпічка" запрошує ужгородців на суд у справі про 6 гектарів парку "Перемога" (ДОКУМЕНТИ)

В Ужгороді, попри зміну міської влади, наразі продовжується безпрецедентна кампанія за збереження парку «Перемога». Проведено велику кількість акцій протесту, подано не один десяток скарг та позовів, оприлюднено чимало журналістських розслідувань тощо. І все заради захисту інтересів громади.

Услід за громадською ініціативою 5 жовтня 2015 року прокуратура Ужгорода в інтересах громади міста звернулася до господарського суду з позовом про визнання частково недійсними рішень Ужгородської міської ради, визнання недійсним договору оренди землі та повернення земельної ділянки (кадастровий номер 2110100000:18:001:0044) площею 6 га, що перебуває в оренді ТОВ «Ужгород-Маркет».

Наразі в господарському суді Закарпатської області відбулося три судові засідання 28.10.2015, 12.11.2015 та 30.11.2015 року у справі №907/1079/15. І все нічого, якби не дивна позиція деяких представників міської ради та інших учасників процесу.

28 жовтня 2015 року представник Департаменту міського господарства  надіслав клопотання, згідно з яким просить суд відкласти розгляд справи на інший термін у зв'язку із лікарняним свого уповноваженого представника. Аналогічне за змістом надійшло клопотання від ТОВ «Ужгород-маркет» про відкладення розгляду справи на інший термін.

12 листопада 2015 року від ТОВ «Ужгород-маркет» знов надійшло клопотання про відкладення розгляду справи на інший термін.

Натомість уповноважений представник міської ради та департаменту міського господарства проти задоволення позовних вимог заперечив і просив відмовити у їх задоволенні у зв'язку з пропущенням прокурором строку позовної давності.

30 жовтня 2015 року представник міської ради дозволив собі не явитися до суду без пояснень. Департамент міського господарства не прийшов до суду у зв'язку із зайнятістю свого уповноваженого представника та просив відкласти розгляд справи на інший термін. Разом з тим, від ТОВ «Ужгород-маркет» факсом надійшло клопотання про відкладення розгляду справи на інший термін  у зв'язку з хворобою уповноваженого представника.

Присутній прокурор Закарпатської області Р.Ярош подав клопотання про продовження строку розгляду спору на 15 днів, бо фактично всі строки розгляду справи по суті були зірвані відповідачами. За законом спір має бути вирішено господарським судом у строк не більше двох місяців від дня одержання позовної заяви, тому суд продовжив розгляд справи на 15 діб.

Очевидним є те, що юридична служба міської ради свідомо чи за інерцією вимушено працює в інтересах вузького кола осіб, які випадково опинились на посадах з розподілу спільного ресурсу громади, і жодним чином не захищає інтереси громади як то належить. Надмірне затягування справи також може свідчити про сепаратні корупційні перемовини між сторонами.

Новому міському голові потрібно невідкладно демонтувати залишки погорєловщини і змінити стандарти роботи усіх структурних підрозділів міської ради. Орієнтуватись потрібно виключно на інтереси громади, вважають в громадянській ініціативі «Кірпічка».

До речі, відповідно до пункту 3.3. чинних роз’яснень Вищого Арбітражного суду України від 12.03.1999 «Про деякі питання практики вирішення спорів, пов'язаних з визнанням угод недійсними», передбачено, що недійсні угоди, як правило, не породжують для сторін прав та обов'язків, тому до вимог про визнання недійсними таких угод строки позовної давності не застосовуються. Про це знають усі студенти-бакалаври юридичних факультетів.

«Кірпічка» запрошує засоби масової інформації та ужгородців на 11 год. 16 грудня 2015 року до господарського суду Закарпатської області (вул. Коцюбинського, 2-а, кабінет №508), суддя Русняк В.С., справа №907/1079/15.  Із собою слід мати паспорт громадянина.

Як повідомлялося раніше, йдеться про парк, розташований в центрі густозаселеного житлового кварталу «Кірпічка» та закладений ще у 80-х роках як ландшафтний із штучною водоймою, загальною площею понад 13,8 га. Інших зелених зон у цьому житловому кварталі немає. На сьогодні незабудованими залишились тільки три ділянки загальною площею 8,2 га.

Жителі кварталу та експерти громадських організацій міста об’єднались в неформальне об’єднання – ініціативу «Кірпічка» для збереження парку «Перемога» та впровадженні змін, які убезпечать зелені зони міста назавжди.

04 грудня 2015р.

Теги: парк, Кірпічка, озеро

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини