Кікбоксинг на Закарпатті: де і як виховують майбутніх чемпіонів (ФОТО)

Закарпаття має всі підстави відновити славу регіону, який готує кращих спортсменів з кікбоксингу, - розповів в інтерв'ю президент федерації кікбоксингу на Закарпатті Анатолій Перцев.

Кікбоксинг на Закарпатті: де і як виховують майбутніх чемпіонів (ФОТО)

Відразу після турніру, присвяченого річниці СК "Спартак" у Виноградово журналісти зустрілися з заслуженим тренером України, майстром спорту і співзасновником СК "ІППОН" Анатолієм Перцевим, щоб дізнатися, чого домоглися спортсмени в 2015 році і які плани на початок наступного року.

Анатолію Володимировичу, ви - заслужений тренер і один із засновників спортивного клубу "ІППОН". Розкажіть, як йдуть справи з кікбоксингом у наших спортсменів?

- Кікбоксинг в Ужгороді та на Закарпатті в цілому переживає друге народження. У краї є перспективні хлопці, які виступають на турнірах.

Розкажіть будь ласка про досягнення спортсменів СК "ІППОН" в нинішньому році.

- Враховуючи те, що набір наших спортсменів, дітей і дорослих ми почали в нинішньому році з 1 лютого, то цей рік можна назвати "становленням клубу".

На сьогоднішній день в клубі вже займається близько 100 діточок і дорослих. Також у нас займається клуб художньої гімнастики.

З самими маленьким працює професійний тренер Артем Колечко, c більш старшими Олег Мартиненко і збірну клубу тренує Микола Наконечний і Я.

- У чому особливість CK "ІППОН"? Які цілі ставить перед собою Клуб?

- Для клубу першочерговим завданням є залучення молоді до систематичних занять спортом, відмова від наркоманії, алкоголізму. Наше завдання - виховати соціально-орієнтовану особистість. У нашому клубі займаються не тільки хлопці, а й дівчатка. Наприклад, Поліна Мухлиніна і ще кілька дівчат.

І хоча Я розумію, що чудес не буває і швидко піднятися на п'єдестал слави неможливо, але при всьому цьому спортсмени нашого клубу проклали на своєму шляху величезний міст і проробили значний пласт роботи за нинішній рік.

А саме: взяли участь у Чемпіонаті України серед молоді і в Чемпіонаті України серед дорослих, де, наприклад, непогано виступили майстер спорту Артур Слободанюк, кандидат майстри спорту, який завдяки своїм досягненням потрапив в Національну збірну України, Вадим Бабенко, який зайняв 1 місце серед кадетів на Чемпіонаті України, тим самим потрапивши в Національну збірну серед молоді.

"У серпні через відсутність фінансування не поїхав в Іспанію на Чемпіонат світу Вадим Бабенко. Але все ж ми провели три турніри в цьому році - обласні чемпіонати та кубки на нашій базі в яких брали участь спортсмени з усіх клубів області", - резюмує Анатолій Перцев.

Нам відомо, що нещодавно відбулися змагання в Словаччині, на яких вихованець СК "ІППОН" виграв золото для України. Розкажіть докладніше про змагання...

Буквально тиждень тому, 14 листопада, ми взяли участь на запрошення "Словацького Союзу кікбоксингу" президента Петера Онучека в шоу єдиноборств в місті Бардеев.

Від України було представлено всього два спортсмени - один з Рівного і один з Ужгорода, з клубу "ІППОН". Брали участь спортсмени також з Польщі, Словаччини, Угорщини ну і ми з України. Всього було 16 боїв. Наш спортсмен Вадим Бабенко в розділі "кік-лайт" боксував зі словацьким суперником три раунди у ваговій категорії +69 кілограм. Де гідно провів всі бої і здобув перемогу над суперником. Хоча різниця у вазі була колосальною - 23 кілограми!

- Важко далася перемога, адже окрім великої різниці у вазі наш спортсмен був гостем в Словаччині?

Я не скажу, що бій був легким для нашого спортсмена. Але вихованець нашої школи переміг чесно, за очками, за рахунок більш активної роботи і технічним ударам. Між іншим, всі судді були словаками і не дивлячись на те, що господарем і нашим суперником був словак, судили справедливо. За що я звичайно вдячний нашим слов'янським партнерам. До речі, спортсмен з Рівного також забрав золото.

Як повідомив сам спортсмен Вадим Бабенко, своїм успіхам він завдячує тренерам, які його готували: "Тренуватися і готуватися до змагань було не так легко. Ми серйозно готувалисяю. І готували мене кілька тренерів. Був готовий і фізично і технічно. Розуміли, що у місцевого спортсмена - підтримка трибун, і судді були словаками. Але ніхто нікому не допомагав. Готувалися посилено, знав слабкі сторони суперника, оскільки один раз я вже з ним кікбоксував. Зараз же переглядав відео, вивчав попередні помилки. Але мені потрібна була тільки перемога! У День змагань приїхали, зважились і в бій! ", - розповів Вадим.

- Які ще «бонуси» принесли наші спортсмени в загальноукраїнську національну кошик кікбоксингу? 

- Крім вищевказаних змагань, цього року спортсмени клубу «ІППОН» взяли участь у Кубку Європи в березні в Словаччині в місті Банська Бистриця, у квітні в Пряшеві у міжнародному турнірі "Katsudo open"; в квітні взяли участь у Кубку Європи в Польщі, в місті Криниця-Здруй; в травні в кубку світу класу «А» у місті Сегеді, що в Угорщині.

Практично всі спортсмени клубу гідно виступали впродовж усього року і займали виключно перші і другі місця.

Вже цієї осені ми взяли участь у Кубку України у Броварах і буквально в ці вихідні брали участь у турне в Виноградово, присвяченого річниці спортивного клубу «Спартак». Віковий ценз спортсменів від 7 до 15 років. Приїхали три команди з Ужгорода, а також по команда з Хуста і Виноградова.

Важливо відзначити, що в цьому році на запрошення Польської федерації кікбоксингу ми ще готуємося на змагання в Польщі, в місті Новий Сонч.

І вже буквально з 30 січня ми плануємо взяти участь у Пряшеві в "Katsudo open" 18-20 лютого.

- Що цікавого очікувати від клубу до Нового року, готуєте якісь сюрпризи?

- Однозначно! Закінчувати наш спортивний рік ми будемо "Кубком Св. Миколая" для самих маленьких, де всіх спортсменів чекає багато приємних сюрпризів. Але поки яких саме ми будемо тримати в таємниці. Змагання відбудуться в СК "ІППОН" 19 грудня. У розділі змагань дітей від 7 до 10 років "пойнт-фартинг" і від 10 до 13 "лайт-контакт".

- Які змагання мають відбутися найближчим часом і які плани на майбутній 2016?

Наступний рік буде таким: у нас вже підписані договори і вже 20 січня ми запрошені до Словаччини, в Пряшеві, де відбудуться міжнародні змагання.

І готуємося по українським календарем до Чемпіонат України серед молоді та серед дорослих. У травні візьмемо участь у Кубку Світу в Будапешті

Календар насичений і розслаблятися ніколи.

- Чи є в клубі свої традиції? Чим живе клуб крім тренувань?

- Ви знаєте, зараз наші традиції тільки формуються. Ми часто зустрічаємося з хлопцями після тренувань, п'ємо чай, обговорюємо минулі заняття. У нас дружні стосунки з усіма. Ми єдина команда.

Користуючись нагодою хотів би підкреслити, що наша мета полягає в тому, щоб сформувати потужну кікбоксерську силу в Закарпатській області.

25 листопада 2015р.

Теги: кікбоксинг, Анатолій Перцев, ІППОН

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини