В Ужгороді відкрили регіональне представництво Національного торгового дому Угорщини (ФОТО)

19 листопада в Ужгороді відбулася заключна міжнародна бізнес-зустріч за проектом «Розвиток регіональної співпраці та сприяння економічній інтеграції», під час якої відбулося офіційне відкриття та презентація третього у Європі регіонального представництва Національного торгового дому Угорщини.

В Ужгороді відкрили регіональне представництво Національного торгового дому Угорщини (ФОТО)

«Міжнародні контактні дні» тривали у рамках грантового проекту Вишеградського фонду («V4EaP Extended Standard Grant» за №21370113 від 9 грудня 2013 року). Організаторами виступили Закарпатська торгово-промислова палата за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду та в партнерстві з Тренчинською регіональною палатою Словацької ТПП, Торгово-промисловою палатою області Боршод-Абауй-Земплен (Угорщина), Підкарпатською господарчою палатою (Польща), Господарчою палатою краю Височіна (Чехія). 

Під час реалізації проекту «Розвиток регіональної співпраці та сприяння економічній інтеграції» була проведена серія  міжнародних бізнес-зустрічей у Польщі, Чехії, Угорщині, Словаччині. Заходи у рамках проекту сприяли створенню орієнтованої на довгострокову перспективу спільної інституційної платформи з метою надання консультативної допомоги підприємцям та налагодженню постійного обміну діловою інформацією. 

Заключна міжнародна бізнес-зустріч відбулася у приміщенні готелю «Дружба». Учасниками стали представники ділових кіл із Польщі, Словаччини, Угорщини, Чехії, Австрії, Німеччини, Сербії, Хорватії, Естонії, Болгарії, Республіки Білорусь. Тематика зустрічі охоплювала будівництво, будівельну техніку й матеріали, обладнання сантехнічне, опалювальне, вентиляційне, освітлювальне, предмети інтер’єру, а також нетрадиційні види енергії, деревообробку, сільське господарство, машинобудування тощо. 

Офіційну частину бізнес-зустрічі відкривав Президент Закарпатської торгово-промислової палати Отто Ковчар. Він зазначив, що традиції проведення таких міжнародних бізнес-зустрічей - майже 20 років. Щоразу тематика розширюється, але провідні напрямки залишаються з року в рік. 

Заступник голови Закарпатської ОДА Олександр Петік за дорученням голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля привітав учасників форуму і зазначив, що організатори вгадали з моментом початку справи і з місцем реалізації, про що говорить навіть збіг події з першою сесією Закарпатської ОДА.

Угорський уряд акцентує увагу на більш інтенсивний розвиток зовнішньоекономічних зв’язків. Важливим при цьому є поглиблення співпраці з Україною, яка є найбільшим сусідом Угорщини. «Для нас пріоритетний успіх сусіда в демократичному, політичному, інвестиційному розвитку. Щодо діяльності офісу, то мета – надати всебічні послуги представникам угорського й українського бізнесу. Йдеться про допомогу в аналізі ринку, пошуку партнерів, проведення зовнішньоекономічного бізнесу, юридичні послуги, допомогу у грантовій роботі тощо», - розповіла під час бізнес-форуму заступник державного секретаря із зовнішньоекономічних питань Угорщини Др. Панна Петра.

У рамках проекту облаштовують автобани, які підходять до Закарпаття, що також сприяє інфраструктурному приєднанню Закарпаття до ЄС. Невдовзі планують відремонтувати й дорогу між Береговим і Мукачевом, а також реконструювати пункти пропуску на кордоні. Сьогодні триває проектування пункту пропуску «Лужанка», повідомила Др. Панна Петра. 

Директор представництва Національного торгового дому Угорщини Петер Шкопінець розповів, що в Угорщині такий орган існує з 2012 року. Рік назад Угорський дім започаткував нову програму, яка передбачає відкриття 22 представництв торгового дому у 8 країнах світу: у 7 країнах-сусідів Угорщини й у Польщі. Відтак представництво в Ужгороді стало третім у Європі. Невдовзі відкриють також представництва у закарпатському Берегові, словацькому Кошице. 

Експорт в Угорщину буде легше здійснювати завдяки торговому дому, який співпрацює з усіма галузями економіки. Пріоритет надають харчовій промисловості, у якій Угорщина дуже успішна. З іншого боку, угорці очікують економічної віддачі з боку України, зазначив Петер Шкопінець. 

Після офіційної частини бізнес-зустрічі тривало обговорення ідей учасниками, а також наведення міжнародних контактів, що, по суті, і є основною метою, поставленою Закарпатською торгово-промисловою палатою під час організації форуму.

 
20 листопада 2015р.

Теги: торговий дім, представництво, Угорщина

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини