"Кірпічка" в Ужгороді готує скарги на суддю, що відмовилася розглядати позов по "дерибанних" рішеннях міськради (ФОТО, ВІДЕО)

Збір підписів під скаргами, що відтак будуть направлені у Вищу кваліфікаційну комісію суддів та комітет Верховної ради з питань правової політики та правосуддя, розпочався сьогодні одразу після мітингу під будівлею Ужгородського міськрайонного суду та зустрічі із головою суду Віктором Данком і суддею Оксаною Світлик.

"Кірпічка" в Ужгороді готує скарги на суддю, що відмовилася розглядати позов по "дерибанних" рішеннях міськради (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні в Ужгороді відбувся протестний мітинг під будівлею Ужгородського міськрайонного суду, який став наслідком затягування розгляду позову громадських правників на рішення міської ради від 9 листопада і відмова виносити ухвалу про забезпечення позову до розгляду справи по суті.

Як відомо, одразу по ухваленню низки земельних рішень у «замінованому» приміщенні міської ради, які передбачають масштабний дерибан землі, активісти громадської інніціативи «Кірпчіка» оскаржили згадані рішення в суді.

Однак, суддя Оксана Світлик відмовила у розгляді позову, мотивуючи це тим, нібито позивачі не вказали змісту позовних вимог. Крім того, як аргумент у відмові розгляду справи суддя вказує несплату судового збору. Позаяк позов, на думку судді, був складений некоректно, ухвалу про забезпечення позову так само не було винесено.

Позивачі, своєю чергою, стверджують: підстави у відмові давати справі хід – надумані. Адже насправді позовні вимоги були вказані, а суддя, вважають громадські правники, трактує закон на власний розсуд, вимагаючи від активістів додаткових деталей позовних вимог, що їх позивач має обгрунтовувати у судовому засіданні. Крім того, відмовляючи у розгляді через несплату судового збору, суддя, разом з тим, не вказує сумму, що її мали би внести позивачі. Таким чином, суддя унеможливлює розгляд справи і позбавляє громаду можливості відстоювати свою позицію в судовому порядку.

Тим часом, поки поданий активістами позов лежить без руху, земельні ділянки, «роздерибанені» депутатами минулого скликання, справно перепродаються...

У підсумку майже годинної протестної акції під будівлею Ужгородського міськрайонного суду, а також зустрічей із головою суду Віктором Данком та суддею у справі Оксаною Лемак активісти «Кірпічки» спільно із небайдужими містянами розпочали збір підписів під скаргами щодо роботи згаданої судді.

Так, скарги будуть направлені у Вищу кваліфікаційну комісію суддів та комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя. Крім того, вже нині підготовано апеляційну скаргу щодо відмови Ужгородського міськрайонного суду у розгляді позову та винесенні ухвали про його забезпечення. Одночасно з тим, громадські правники готують ще один, аналогічний поданому, позов від імені особи, звільненої від сплати судового збору.

 

 
18 листопада 2015р.

Теги: Кірпічка, дерибан, позов, скарги

Коментарі

Світликам і Крикунам 2015-11-19 / 23:22:08
Дерибанять міську землю, а суд підтримує це- то нормально. А от марокасами пошуміли, - то скандал

Віталію 2015-11-19 / 22:44:12
Отак ти і живеш. Голосуєш, лиш не там,де це потрібно. Для чого тобі розуміти, що забрудненість повітря росте, коли немає зелених зон. Бо твоі судді роблять іпен то: аби не дати спасти зелені зони. Давай репетуй про то які вони чесні і не винуваті, репетуй про, то як вони чесно допомагають розкрадати громадську землю, замість того, щоб по закону зупинити це. Отак ти і живеш. А треба жити по- людськи

Світликам 2015-11-19 / 15:50:08
Ваша Оксана зарядила людям півмільйона судового збору, хіба може світлики скинуться з погорєловцями ну тоді можна про щось говорити

Справедливо 2015-11-19 / 13:07:20
Всі кричать.... Сплатіть судовий збір спочатку. Світлик цілком адекватна суддя!!!!! А ви краще б працювали а не мітингували.... Чи може ви чиїсь інтереси захищаєте за гроші))))

Віталій 2015-11-19 / 09:46:36
Ужгород займає 3 місце в Україні по забрудненості повітря - суди виноваті, 3 місце в рейтингу міст - суди виноваті, дороги в місті не ремонтуються - суди виноваті, землі роздають наліво та направо- суди виноваті, діти народних депутатів вчаться за кордоном - суди теж виноваті. Вам самим не смішно! От того ми так і живемо. Голосуємо, лиш не там де дісно це потрібно робити.

Інна 2015-11-19 / 08:49:41
Ми, активісти, захищаємо зелені зони. Пан Пересоляк, Бачинська,Слюсарчук та інші єдині, хто
допомагає це робити і іде на комфронтацію з продажною владою за інтереси міста! Який тут "не досталося з того дерибану" - йому до цього далеко!!!!А де всі інші юристи, які стоять за наші інтереси? де прокуратура, СБУ яка не бачить "це верховенство права"! Цікава думка була у голови суду: "Ви тут піаритесь!!!" Ми жителі района та міста захищаємо єдину зелену зону в Лівобережній частині міста!!!!Чого тут непонятного? Бачите як з нас роблять лузерів ці судді та влада: "Не провокуйте, не критикуйте, не піартись" - ми, активісти, такі погані, зрадники, проплаченці...А те що в Україні мораторій на зелені зони та зони відпочинку до 2017 року чиновники не бачать. Але ж ми хочемо вернути МІСТУ зелену зону!!! Тут одна "крикуни", мабудь і є тією судею, яка не може піти проти бандито-олігархо-депутатов, а проще занепастити свою душу в боротьби з простим народом!! Нами маніпулюють ті, хто хоче статків та закордон! Ті, чиї діти вчаться та живуть за кордоном!Ті, хто відпочиває за кордоном, ті хто лікується за кордоном. І поднімають срач, коли громада висуває єлементарні вимоги на достойне життя!!! Дякую мані "Крикуни" за підтримку розвітку та облагородження життя в місті Ужгород - саджати треба не нас, а тих, хто винний в тому, що наше місто посідає останні місця у рейтингу міст та третє по шкідливості повітря!!!Чи є душа у суддів, чиновників та органів правоохорони?

суть 2015-11-19 / 00:12:00
Очевидно, що суддя Світлик за вказівкою Данка "зїхала". Тут активісти праві на 100%.

Йончі 2015-11-18 / 23:56:52
Правильно Максим каже, Данка у відставку! у мене заяву футболять уже півроку, до кого скаржитись? зарплати на всі суди не вистачить, а ще адвокати деруть як сидорову козу

Максим 2015-11-18 / 22:48:13
Данка пора знімати з посади голови. розводить в суді шури-мури, а від непрофесіоналізму страждають люди і падає тінь на увесь суд. в Міськрайонному суді є достатньо порядних суддів, які можуть обійняти пост глави суду і навести лад в домі. І Микуляк, і Бедьо, і Дергачова цілком принципові судді. тому є з кого вибирати.

Зарева (міняю шапку) 2015-11-18 / 21:04:06
Я свідомий того, що якщо не працює правоохоронна система і суд - працює Суд Лінча, але Балко запив.

Крикуни 2015-11-18 / 20:55:34
Прокуратура має зараз звернути увагу на дії Пересоляка, такі як прямий натиск на суддю, а це, доречі стаття КК України. Шо воно, коли нерозумне! Мітинг мітингом, його ніхто не забороняє, але чинити натиск на суд, це спава, і замічу кримінального характеру.

Юра 2015-11-18 / 20:47:16
Прокуратура мала би захистити інтереси громади

Михайло 2015-11-18 / 20:42:44
Недоюрист жовторотик Певесоляк гонить,... вiн не за громаду вболiвае, ... його жаба давить що йому не досталося з того дерибану... Та вся "громадська зрада" тотафери, чого тiльки Мацко вартуе...

Віталій 2015-11-18 / 20:41:44
Ось вона вся суть нашої людини, макарон в бутилках, крик на всю вулицю. І вони щн після цього хочуть, щою їх в Європу взяли. Та в Європі за таку поведінку в суді їх би не взяли, а повязали за сабантуй та новагу до суду.

Ужгородка 2015-11-18 / 20:29:11
Чому прокуратура не звертається до суду в інтересах громадян? Де позиція? Де принциповість?

Віта 2015-11-18 / 20:21:59
А авторка ,,Крикунів" схоже, що мамочка одного із цих суддів

початківець 2015-11-18 / 20:02:47
ДУМКА В ГОЛОС : коли водій авто порушує ПДР -злочин(несе відповідальність) ,коли вчитель учня присороми передкласом -злочин (несе відповідальність),коли лікар -невдало лікує -злочин(несе відповідальність) ,КОЛИ СУДДЯ НЕПРАВИЛЬНО НЕЗАКОНО СУДИТЬ ЦЕ В НИХ ЮРИДИЧНА КОЛІЗІЯ - НЕЗЛОЧИН І НЕ НЕСЕ НІЯКОЇ відповідальністі .КАСТА НЕДОТОРКАНИХ. СУДДЯ ПОВИНЕН БУДТИ СУДДЕЮ ТІЛЬКИ В БУДІВЛІ СУДУ.

Олександр 2015-11-18 / 19:12:32
2 Крикуни

+5)

Крикуни 2015-11-18 / 18:57:50
Боже, люди добрі схаменіться. Та займіться читанням законів, в кінці кінців. Суддя вирішує питання про забезпечення позову під час відкриття провадження по справі, тобто з винесенням ухвали про відкриття провадження. А якщо суддя виніс ухвалу про залишення позову без руху, то адвокатам-активістам потрібно кричати не біля суду, а там, де приймаються закони, та й взагалі-відкрити їх та й почитати. Які ви молодці, креативні. Замість того, щоб поводити себе як первісні люди в будинку правосуддя кричучи на всю горлянку як тоті мавпи, ганьблячи себе та своїх рідних, заставте пана Пересоляка, трактувати закони вірно, а не як йому вигідно, що до речі він практикує дуже часто. А чому ви не пишете як змушували голову суду Данко Віктора, виходити за межі своїх повноважень, а саме втручатися в роботу іншого судді та роботи на нього тиск, що доречі є незаконним та тягне за собою відповідальність??? Чому у вашій, такій справедливій статті, відсутній факт тиску з вашого боку на судду Світлик Оксану??? Ой, як неприємно, правда? І якщо ви вже такі справедливі, то краще б ті макарони, що покидали в пластмасові пляшки та гриміли ними по суду, віддали б голодним дітям в дитячі будиночки. На це не хватило Вашого розуму, пане Пересоляк? Я розумію, що доброчінність користі жодної не приносить, тому майже й не цікава.

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини