Обрання Чорнака головою Ужгородської райради відбулося з порушеннями і буде оскаржене у суді

Сьогоднішнє 2-ге пленарне засідання 1-ї сесії Ужгородської районної ради стало генеральною репетицією масштабної зради ідеалів Революції Гідності так званих демократичних сил – у всякому разі на Ужгородщині. (Що особливо по-блюзнірськи звучить напередодні Дня Гідності та Свободи, яке відзначаємо 21 листопада).

Обрання Чорнака головою Ужгородської райради відбулося з порушеннями і буде оскаржене у суді

У коаліції з партією «Відродження» (облорганізацію якої на Закарпатті контролює колишній член Партії регіонів, нардеп Михайло Ланьо – відомий в кримінальних колах під кличкою «Блюк»), «Опозиційним блоком» (керівник облорганізації – колишній очільник Партії регіонів на Закарпатті та голова облдержадміністрації періоду Віктора Януковича Олександр Ледида) єдиним фронтом виступили – увага!!! – найбільші борці за демократію – депутати від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» та Радикальної партії Ляшка. І, взявши головний та бажаний реванш – «обравши» нового голову Ужгородської районної ради Руслана Чорнака, широка «коаліція» взяла тайм-аут до 20 листопада. Саме на цей день тимчасова президія у складі 3 чоловік (проігнорувавши думку ще двох членів – до речі, представників політичних сил, що набрала найбільше голосів виборців, тобто КМКС «Партії угорців України» та «Єдиного Центру») призначила наступне пленарне засідання 1-ї сесії районної ради. Таким чином, головне завдання виконано – голова є,  а із заступником, постійними комісіями, регламентом роботи районної ради та іншими важливими питаннями прийнятого сесією порядку денного можна і почекати. 

Отже, голова районної ради є. Але чи легітимний – це вже питання. Почнемо з того, що 2-ге пленарне засідання відбулося з порушенням всіх норм закону. Насамперед, рішення про скликання засідання, як уже зазначалось, прийнято неповним складом тимчасової президії і без відома головуючого на той час Михайла Фединця. За законом, про скликання пленарного засідання депутати повинні бути повідомлені щонайменше за день до дня проведення засідання. Кулуарна ж президія повідомила виконавчий апарат районної ради про своє «рішення» о 16.45 – тобто під кінець робочого дня. Тож більшість депутатів довідалась про засідання за годину до початку. Не дивно, що прийшло лише кілька депутатів від КМКС та «Єдиного Центру» і взагалі не прийшли бютівці (депутати працюють у раді на громадських засадах, тож повинні мати офіційну підставу для звільнення від роботи).

Враховуючи ці та інші факти, депутати від КМКС «Партії угорців України» та «Єдиного Центру» прийняли рішення бути присутніми на сесії, але не реєструватися, щоб не стати учасниками протиправного дійства.

Саме «дійства», оскільки наступні події нагадували театр абсурду. В бюлетень для таємного голосування «Відродженням» було внесено єдину кандидатуру – Руслана Чорнака. Решта коаліціянтів своїх кандидатів не висувала.

А далі взагалі відбулася вистава під назвою «Закони не для нас – що хочемо, те і робимо» та за безпосереднього керівництва і режисерства представника Президента України в Ужгородському районі, голови райдержадміністрації Анатолія Синишина. Це треба було бачити, як пан Синишин мало не власноруч збивав кабінку для голосування і головне – особисто контролював процес «волевиявлення». Тож у депутатів від «коаліції» не залишалось жодного шансу «схімічити» і порушити домовленості: пан Синишин стояв то безпосередньо біля урни, то біля кабінки для голосування, навіть відсував шторку… Більше того, всі голосуючі несли бюлетені розгорнутими, здебільшого демонструючи свій «хрестик» всім присутнім.

Все це було зафіксовано присутніми представниками засобів масової інформації, що стане безперечним доказом у суді.

Без сумніву, п’ятниця 13 листопада 2015 року в історії Ужгородської районної ради стане чорною сторінкою зради частиною народних обранців ідеалів, за які загинули вже тисячі українців.

14 листопада 2015р.

Теги: Руслан Чорнак, Анатолій Синишин, Революція Гідності, Ужгородська райрада

Коментарі

закарпаття 2015-11-15 / 09:29:58
От і продажні шкури появилися !!!! Чого і слід було чекати ( ізлилися колишні купили порошенка ) А патріот правий Україна вже не та що була !!!! і люди вже не ті !!! просто цікаво що всі ці псевдо демократичні сили будуть робити коли жареним запахне!??????

до Мікі від Ужгородця 2015-11-14 / 20:36:41
Ви напевно, хотіли звернутись до Ужгородки?
З Вами повністю згоден. Я знов повторюсь, це дійсно ЗРАДА всіх загиблих на майдані!!!! Загинули молоді люди, яким би жить і жить. А що маємо сьогодні? Порошенківці і Ляшковці разом із екс-регіоналами (тепер "Відродження" та "Опоблок") РАЗОМ. Може в райраді ще й вибрати заступника голови із Опоблоку?
Тоді, в не так далекому майбутьньому, стовідсотково всіх жителів району можна буде привітати
"З ВІДРОДЖЕННЯМ РЕГІОНАЛІВ".

Чубайс 2015-11-14 / 19:39:13
За кого голосували на виборах того і вибрали, треба було голосувати не за гроші, а зараз уже ті кого ви за 200-500 грн вибрали на 5 років, голосуе за голову!!!

Іван Ірлявський 2015-11-14 / 18:44:07
При такому розкладі, непройде багато часу, коли Синишин пуцошом у Андруся стане. Це вже можна спрогнозувати. Ніякий суд в ці дрязги влізати не буде. Всю Ужанську долину ЄЦ просрало, від Ужка до Чопа. І це зробила команда так званних "Кумиків", для Віктора Балоги це холодний душ на голову, шкода го. Але чи могли такі стратеги як його брат Іванко, кум останнього Чубірко, сюди ще Трикура добавити треба. Жодного депутата в обласну раду з цього регіону нема, де сі поділи мери Чопа й Перечина. Добре що хоч по 5% набралось до районних рад, але впливу там ніякого. Забудьте за суди - не позорьтеся, створюйте нові команди, це вибори не останні.

Саша 2015-11-14 / 18:39:00
Просто пану Фединцю не вистачило вихідних для "організації" голосів за свою кандидатуру і сесії, тому зараз і говорять,що засідання відбулося із порушенням!

123 2015-11-14 / 15:53:44
Чорнака призначив Янукович, який прийшов до влади в 2010 завдяки Фединцю, в тому числі. Чи забули кого підтримував ЄЦ на президентських виборах 2010 року? чи тоді не бачили хто він такий? Чи Помаранчевої революції було замало?

Мікі 2015-11-14 / 15:21:06
Ужгородцеві хочеся відписати,Чорнак молода і перспективна людина,ви,ти,його погано знаєте,це злодій,глупий до бестями,хіба Фрінска,буде в чимодані носити,про дипутатів Відродження,Плеша Галина,з Ірляви,В газиті написали,медична сестра,а вона санітарка,всього навсього,короче много мош писати.Сенишен піде на поводу в рижого Андрусівського зятька.ПОБАЧИТЕ всі.Андрусь типир на ОСЛІ.Киби Андрусь знав як його зятьок обливає грязю.

патріот 2015-11-14 / 15:04:33
Де ви побачили в моєму коментарі схему, щоби зробити висновок, ніби я нею користуюся? Це всього лиш підтвердження, що схема - у вашій власній голові, і ви плутаєте довколишню дійсність з сутінками власного мозку... ))

Збою немає: при владі в Україні зараз останні з покоління Януковича. Вони точно такі ж, як і Янукович, але перевдягнені у вишиванки і навчилися кричати "Слава Україні!" А суть - та сама.

Саме тому влада Москаля-Порошенка дає добро на скупку голосів подєльникам Ланя-Медведчука-Януковича. Вони - це ви, а ви- це вони. І тому ви - союзники. Бо ви - однакові, мислите однаковими схемами, розумієте один-одного без зайвих слів, користуєтеся однаковими методами. ТОму і об'єднуєтеся - в природне і комфортне для вас ОДНО.

Ви думаєте, що ви зараз виграли. А я вам кажу - БІЙТЕСЯ. Бо Україна вже ІНША. І лише чекає слушної миті, щоби вишвирнути всіх вам разом - і янучарів, і порошенківців з кулявлобами.

БІЙТЕСЯ. А якщо втратили інстинкт самозбереження, то спробуйте красти далі. Але тоді, на фініші, не плачтеся, що відповідальність буде більшою, ніж на той момент, коли я наголошував вам на шансі опам'ятатися...

патріоту 2015-11-14 / 14:52:48
Ви так добре знаєте схему ніби самі нею користуєтесь. Ніколи не повірю,- ви ж патріот, та ще й після революціі гідності!!! То що дала збій?)))))

патріот 2015-11-14 / 14:12:23
Чорнака обрала більшість, яка перед цим купила собі у виборців можливість бути більшістю. Тобто, логіку збережено: злодій призначав злодіїв, які, накравшись, за ці гроші купують собі можливсть бути при владі, користуючись накраденим і примножуючи його.

Тобто, якщо коротко, в нормальній державі ви би сиділи на лаві підсудних, а не в депутатських кріслах. А тут ще маєте можливість.

Поки що маєте. Бо народ вже закипає...

патріоту 2015-11-14 / 14:00:00
Виходить, що Янукович правильно призначав, якщо більшість обрала Чорнака. Значить редька все ж таки солодша від хрону.))))))))А взагалі вам нема чого перейматися патріоте, бо наші суди найгуманніші суди у світі, і тому правда обов"язково переможе.

патріот 2015-11-14 / 12:57:02
Фединець обіймав ВИБОРНУ посаду голови райради. А Чорнака своїм розпорядженням призначав особисто Янукович.
Є різниця?

Ужгородка 2015-11-14 / 11:29:55
А, що пан Фединець за часів Януковича не обіймав посаду??? Стаття однобока.Руслану Чорнаку удачі. Молода, досвідчена людина, яких бракує зараз всюди.

Ужгородець 2015-11-14 / 08:36:59
Це дійсно ЗРАДА Револіції Гідності!!! ЗРАДА всіх людей, що боролись на Майдані за гідне та вільне життя в Україні. Життя без Партії Регіонів. Скільки україців віддали своє життя???
А тут депутати від "Солідарністі" та О.Ляшка ОДНОГОЛОСНО голосують за регіонала. Як це може бути???? Чому вони не висували свої кандидатури? ГАНЬБА таким таким обранцям. Як ви шановні обарнці будете дивитись в очі людям, що віддіали свої голоси за вас? ГАНЬБА!!!ГАНЬБА...

Катя 2015-11-14 / 08:03:14
Оце як треба було фединцеві зашугати виконавчий апарат ради, шоби ті за ніч "з'їли" і кабінку для голосування і урну. Істерія фединця продовжується...

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 9
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини