Москаль вже "призначив" крайніх у протесті проти "куплених" виборів в Ужгороді – Пацкана і Балогу

Про таке йдеться у сповненій протиріч заяві, оприлюдненій на сайті голови Закарпатської ОДА, який очолював список БПП "Солідарність" до обласної ради.

Москаль вже "призначив" крайніх у протесті проти "куплених" виборів в Ужгороді – Пацкана і Балогу

Як повідомляло Закарпаття онлайн, у середу, 28 жовтня, представники активної частини Ужгорода вийшли з протестом під будівлю УМВС області, де зустрілися із начальником обласної міліції Сергієм Князєвим. А відтак - нанесли візит голові ОДА Геннадієві Москалю. Єдина і основна причина, яка вивела людей на вулицю - це протест проти сфальшованих результатів волевиявлення на останніх місцевих виборах шляхом тотального підкупу, що поставив ужгородців перед вибором у другому турі між двома антимайданівцями та екс-"регіоналами" Богданом Андріївим та Сергієм Ратушняком.

Нині ж, замість налагодити хоч якийсь діалог із громадою, керівник області у звичній для нього манері звинуватив протестувальників у продажності, а ініціаторами акції назвав двох політичних опонентів. Один з яких, до всього, - ще й однопартієць Геннадія Москаля: людей, як заявив голова ОДА, "підбурили" Валерій Пацкан та Віктор Балога.

"Вчорашнє шоу в обласній держадміністрації було організоване народним депутатом Валерієм Пацканом і кандидатом на посаду мера Ужгорода Михайлом Качуром, до яких приєдналися деякі кандидати в депутати, що не пройшли на виборах, а також різношерсті провокатори й давні прихильники Віктора Балоги, котрі вимагають звільнення всіх неугодних Мукачеву губернаторів.

На мої прохання надати хоч один доказ підкупу виборців жодної конкретики так і не пролунало. Скажу більше – протягом останнього тижня передвиборчої кампанії, а також напередодні, в день голосування й цілу ніч під час підрахунку голосів я постійно знаходився в Ужгороді, левову частку часу пробув на робочому місці. Перед тим прилюдно заявляв, що якщо хтось побачить факти підкупу, хай одразу прийде чи зателефонує в ОДА, і я особисто з керівниками міліції, СБУ та прокуратури виїду на місце злочину, щоб задокументувати його. Жодного дзвінка чи повідомлення не було. Зате тепер мене в істеричній формі звинувачують у допущенні масового підкупу, так і не пред’являючи цьому жодного доказу, а також у тому, що я допустив до виборів «Відродження» й «Опозиційний блок». Хоча до реєстрації партій ОДА не має жодного відношення, ці політичні сили брали участь у виборах по всій території України, і ніхто правомірність їх реєстрації під сумнів не брав.

Найбільше мене обурив той факт, що спектакль в ОДА організував керівник обласного виборчого штабу «БПП «Солідарність» нардеп Пацкан, котрий спостерігав за цим дійством, сховавшись за спинами інших, і сам кричав «Москаля у відставку!» Пацкан переслідує меркантильні інтереси. Деякі посадові особи з Адміністрації Президента України вносили його кандидатуру на посаду голови Закарпатської ОДА, однак Президент прийняв інше рішення. У результаті Пацкан зачаїв злість на мене і з метою помсти вживав усіх заходів, щоб результат «Солідарності» на виборах був меншим від очікуваного", -звинувачує свого однопартійця Геннадій Москаль.

"Вчора всі щось вимагали від мене, так і не надавши для підтвердження своїх вимог ніякої конкретики. Тепер вимагати настала моя черга, оскільки я маю такі ж конституційні права, як і ті, що були в ОДА.

Тому вимагаю від керівництва партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» негайної відставки з посади голови обласного виборчого штабу «БПП «Солідарність» В.Пацкана, котрий особисто організував учорашню провокацію в ОДА. Вимагаю також відставки В.Пацкана з посади керівника обласної організації «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Зроблю роз’яснення для своїх вимог. Перед місцевими виборами народний депутат України Костянтин Жеваго (член фракції «Батьківщина» у Верховній Раді) домовився з народним депутатом Валерієм Пацканом про те, що обидва зроблять мером Ужгорода Михайла Качура. Качур є директором заводу «Турбогаз» (який належить Жеваго) і депутатом Закарпатської обласної ради від «Батьківщини». Згідно з домовленостями, Качур перейшов у «БПП «Солідарність», після чого Жеваго дав на виборчу кампанію в Ужгороді 400 тисяч доларів. При таких грошах і правильно поставленій роботі міським головою можна було зробити, перепрошую, навіть барана, почепивши йому на шию табличку «Мер Ужгорода». Однак Пацкан організував невдалу виборчу кампанію, набрав у списки до міської й обласної ради майже всіх своїх родичів, кумів і знайомих, а після програшу виборів в Ужгороді, не хоче віддавати гроші. Тому й розіграв весь цей спектакль, намагаючись перекласти вину за програш на мене. Нагадую, що особисто я багато разів попереджував про загрозу масового підкупу виборців, однак штаб Качура крім заяв досі не надав жодного конкретного факту підкупу!", - стверджує голова ОДА, ігноруючи, що говорить про кандидатуру, яка була погоджена та висунута політичним уттворенням, від якого балотувався і сам Геннадій Москаль. А заразом і те, що сам же фотографувався із Михайлом Качуром для білбордів, начебто висловлюючи йому тоді підтримку, тоді як нині чомусь виводить його у кандидати нарівні з "баранами".

"Друге. Вимагаю від нардепів Віктора та Івана Балог виконати свої передвиборчі обіцянки, скласти повноваження народних депутатів і взяти мандати депутатів обласної ради. Досить від виборів до виборів дурити людей обіцянками, які ніхто не збирається виконувати. Програвши вибори і не набравши в жодній раді більшості, вказані персони теж узялися вимагати перевиборів в Ужгороді, а самі збираються чкурнути до Києва", - і тут не втримується від згадки команди "Єдиного центру", якій програв вибори до обласної ради Геннадій Москаль.

"Наступне. Вимагаю від начальника Закарпатського УВС Князєва та його підлеглих припинити розмови, що міліція під час виборів – поза межами політики, і провести комплекс оперативно-розшукових і слідчих заходів для встановлення винних у підкупі виборців і притягнення їх до кримінальної відповідальності. Ці завдання під час передвиборчої кампанії я ставив перед органами внутрішніх справ майже щодня. Всі справи, пов’язані з порушеннями виборчого процесу, згідно з діючим кримінально-процесуальним кодексом, є підслідністю саме міліції. Вимагаю також оприлюднити встановлені міліцією факти підкупу в гуртожитках УжНУ студентів, котрим роздавали по 500 гривень. І повідомити громадськості, представники якої політичної сили це робили. Нагадую, що ректором УжНУ є керівник обласної організації «Єдиного центру» Смоланка", - чомусь знову згадує про ЄЦ Геннадій Москаль в контексті голосування на студентській виборчій дільниці, де перемогу здобули партії, що "підібрали" під свій "дах" колишніх "регіоналів" - "Відродження, "Опозиційний блок" та "Наш край".

Насамкінець керівник ОДА повідомляє, що їде "в службових справах до Києва, а далі йде в заздалегідь дозволену Президентом України відпустку. В якій пробуду до завершення другого туру виборів мера Ужгорода, щоб не давати підстав для повторення вчорашнього шоу в ОДА. Повернуся до виконання повноважень тільки після виконання вказаних вище вимог".

Таким чином, підтверджуючи інформацію Закарпаття онлайн про те, що до цього, в часі передвиборчої кампанії, він так і не пішов у відпустку, про що обіцяв громаді.

29 жовтня 2015р.

Теги: Москаль, протести, вибори

Коментарі

Копча 2015-10-31 / 15:39:34
Москаль тупий служака мент такі потрібні будь якому режиму незалежно від кольору, але за вибори у Закарпатській області відповідальний дебіл Пацкан та його команда жополизів котрі нашіптують на вушко Валерці тільки те що він сам хоче чути. Пацкан бездарно просрав вибори в області але шукає крайнього щоб скинути відповідальність

Проти 2015-10-30 / 21:35:15
БПП - це надто "потужна" команда, щоб бути командою

Украінка 2015-10-30 / 08:51:07
Позор "Солідарності"! Ви накінець скинули маски і показали своє істинне обличчя...

патріот 2015-10-30 / 01:15:20
Що Москаль, що Пацкан - одне лайно. І з оцих їх перегавкувань це видно найкраще.

Андрій 2015-10-29 / 23:47:54
Найбрудніші вибори. Найхитріші і найпідступніші. Правду Ющ казав. Моя помилка в тому, що я їм дав демократію, яка вбила і їх і мене. Народ не вміє нею користуватися! От тепер демократичний Порох, поки не лупне кулаком і поки не стане жандармом над тими всіма баньдюками. доти порядку не буде!

ніка 2015-10-29 / 21:20:19
У хусті перестаралися різниця 4000 голосів на посаду мера між головними конкурентами це занадто нагло .фронт змін працював .

патріот 2015-10-29 / 19:35:50
Москаль, ти ***нутий.

анця з прохідного 2015-10-29 / 17:58:50
міжгіря анклав регіоналів. москаль усліп не видит.туй робить щур що сам хоче.

яна 2015-10-29 / 17:50:34
Якби Пацкан із Солідарністю так попрацював,як Щур із Нашим краєм , то не було б такого ганебного смолавого результату у 16 %.А на рахунок регіонала:Порошенко є засновником Партії регіонів та екс.міністром в уряді Азарова.,так само як і Віктор Іванович.

аня 2015-10-29 / 17:00:50
унас у міжгірю, москаль дав добро регіоналу щурю василю робити навиборах підкуп, каруселі, наливати і результат получився нормалний, перве місце наш край, друге солідарність, а беркут який приїхав наводити порядок цілий день жер піццу у щура в барі,тут вам і чесні вибори, пра які каже маскалюка

Капець 2015-10-29 / 16:37:16
От тобі і Качур і вся молода і чесна команда Солідарності...

Богдан 2015-10-29 / 15:19:19
" При таких грошах і правильно поставленій роботі... "Це дідо про що?Про підкуп?А може він нас усіх за баранів тримає?

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини