Москаль єдиний з усіх голів Закарпатської ОДА своєю присутністю на фестивалі задекларував політичну підтримку "русинства"

Раніше свою підтримку політичному русинству задекларував кандидат в мери Мукачева від влади, шовгор Віктора Медведчука і очільник його політичної сили на Закарпатті Іван Чубирко.

Москаль єдиний з усіх голів Закарпатської ОДА своєю присутністю на фестивалі задекларував політичну підтримку "русинства"

У Мукачеві, в Закарпатському обласному театрі драми та комедії під триколором у кольорах російського прапора, що його в 90-х роках придумали і "подаруваи" своїй "русинській" агентурі спецслужби Росії, відбувся 17-й фестиваль "русинської" культури "Червена ружа".

У контексті подій Революції Гідності, російської анексії Криму та розв'язаної Росією війни на українському Донбасі "русини", які раніше опиралися на політичну та фінансову підтримку з Москви, вимушено змінили тональність, а тому у вітальному слові голова Народної ради русинів Закарпаття Євген Жупан констатував, що вони виступають за цілісну Україну, її непорушні кордони, курс на європейську інтеграцію та відстоюють свою самобутність виключно законним, передбаченим Конституцією шляхом.

Геннадій Москаль, який використовує всі можливості для особистого і політичного піару, зачитав з листочка кілька речень закарпатським діалектом української мови, що його політичні русини намагаються видати за окрему мову: "Дужеʼм радый поздоровити вшиткых русинув, тко свойов творчистьов умножує культуру Закарпатя. 17-й раз пудряд проводиться "Червена ружа", сесе майліпшый доказ, ош прадідувська культура в нас ся сокотить!" У кінці промови Г.Москаль так само з листочка побажав присутнім: "Най вам ниська файно загравуть гудакы, а потому мож си упити й погарчик челленого вина. Маймеся файно! Гий!"

Як повідомляє офіційний сайт Геннадія Москаля, за 17 років, упродовж яких на Закарпатті проводиться "Червена ружа", голова облдержадміністрації, який, до того ж, є державним службовцем 1-го рангу, вперше взяв участь у відкритті русинського фестивалю і виступив з вітальною промовою. Всі інші керівники області розуміли, наскільки недоречною є політична підтримка такого роду організацій.

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, раніше у Мукачеві прокремлівські русини знайшли спільну мову з кандидатом на мера від влади, Медведчука, "Блюка" і Партії регіонів.

11 жовтня 2015р.

Теги: русини, Червена ружа, Геннадій Москаль

Коментарі

чуєте.. 2016-09-21 / 13:11:10
"Хочу, аби краяни чітко розуміли: ми боремося не з тими, хто ідентифікує себе русинами, а з силами, які намагаються використати цих громадян України для дестабілізації обстановки в області та державі загалом. Втягнути їх у протиправну діяльність проти основ національної безпеки."

http://zakarpattya.net.ua/News/151879-Sytuatsiia-z-proiavamy-separatyzmu-v-Zakarpatskii-oblasti-kontrolovana-%E2%80%93-SBU

толік 2015-10-11 / 20:16:40
пригадую, як пару років назад, такий собі"вічно непрохідний" палковнік толя гріценка, казав, що у нас живуть в тому числі і "русини". так він же ж убогий не знає може, що в Україні живуть 37 млн. РУСИНІВ і ще бл. 8000 маразматиків, які забули Духновича слова, що "за горами не чужі". на ж-д вокзалі в Мукачеві до сих пір висить їхня агітка, шо " 11 октовбра" буде фестиваль. при чому поставлена так, шо дібратися до цього гівноплаката неможливо, отже адміністрація вокзалу "в ділі" (чи в долі???). кончена потрохова влада, разом з блюками і чебурашками хочуть нам туй зробити днр чи лнр, на потіху хуйлу. а інакше, як пояснити, що чупірко йде в мери, а не сидить на нарах за антиукраїнську діяльність.
п.с. сподіваюся, що мукачівці, не зовсім здуріли, як напр. міжгірці, чи волівчани...

виборець 2015-10-11 / 16:57:07
Старий маразматик готовий виступити посеред циганського табора у Лінцах та розповісти як влада піклується про ромів лиш би пропіаритися перед виборами та черговий раз показати верхам свою невтомну працю задля утримання бездарної влади.

свобода 2015-10-11 / 13:43:03
Справжнє прізвище Москаля - Гайфулін (http://polemika.com.ua/article-126337.html)

Ужгородець 2015-10-11 / 13:42:38
Клоун моцкальсько медведчуовський.

свобода 2015-10-11 / 13:41:27
Напівєврей (по мамі) і напівтатарин (по батькові) Москаль буде піаритися на чому завгодно, аби виконати політичну заказуху Пороха і самому втриматися при владі.

Ви, Геннадію Геннадійовичу, справді, або хрестик зніміть, або труси одягніть

Роман 2015-10-11 / 13:28:03
Підтримую автора статті на 100%!!!!

патріот 2015-10-11 / 13:16:03
Маразматик Москаль опустив себе на рівень бандючка Чубирка, за спиною якого - Медведчук і Путін

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини