АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР. Закарпатська обласна влада вивчає і обговорює на місцях назрілі проблеми районів

У всіх районах Закарпаття відбулися виїзні засідання колегії обласної держадміністрації, на яких обговорювалися здебільшого питання соціально-економічного розвитку. Останньою відзвітувала Іршавщина, яка посідає шосте місце у рейтингу районів області саме за соціально-економічними показниками. Зокрема, у районі ліквідовано заборгованість із виплати заробітної плати, зросла середньомісячна зарплата, більше, ніж торік, залучено інвестицій у житлове будівництво і т.д.

АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР. Закарпатська обласна влада вивчає і обговорює на місцях назрілі проблеми районів

Йшлося, зокрема, й про невикористані резерви, у т.ч. про розвиток сировинної бази та малого і середнього бізнесу. На Іршавщині знаходяться 9 родовищ мінеральних вод і 18 родовищ твердих корисних копалин. Однак вони використовуються слабо, відсутня чітка програма експлуатації природних багатств і залучення інвестицій у добувну та рекреаційну галузі.


- Актуальні питання з життя того чи іншого району обговорювалися на всіх засіданнях колегії облдержадміністрації - "звичайних", розширених і виїзних,- розповів кореспонденту УКРІНФОРМУ заступник голови Закарпатської ОДА Михайло Попович.- Втім, сьогодні мова - про виїзні. Упродовж серпня-вересня ц.р. ми провели їх у всіх 13-ти районах краю. Фактично щотижня заслуховували один район, аналізували стан справ у ньому, намічали заходи щодо виправлення ситуації. Дехто дорікав нам, що це робиться "під вибори". Але це не так.


Виїзні засідання колегії ОДА запровадив ще Віктор Балога, теперішній глава Секретаріату Президента України, під час першого терміну перебування на посаді голови Закарпатської облдержадміністрації. У середині поточного року вирішили повернутися до цієї практики. Тому що "гарячі" враження з місць допомагають у формуванні обласного та районних бюджетів, вивченні громадської думки з того чи іншого питання, знаходять своє відображення у перспективних планах облдержадміністрації, зокрема, під час розроблення обласних програм.


До речі, сказав М.Попович, перед кожним виїзним засіданням колегії ОДА в районі відбувалися зустрічі з підприємцями, які проводили керівники області. На цих зустрічах були присутні, як правило, і представники санепідемслужби, статистики, МНС та інших структур. Підприємці висловлювалися про все, що їх болить, виступали зі слушними пропозиціями. Така увага до бізнесменів зрозуміла: від них залежить наповнення районного бюджету, створення нових робочих місць і т.д.


Переконуємося, що діємо правильно. Адже мали реальну можливість побачити об'єктивний стан справ на місцях, послухати людей, знайти "больові" точки, спільно з фахівцями визначити шляхи розв'язання проблем і, що найголовніше, допомогти райдержадміністраціям визначити те місце в житті району, з якого почнеться реалізація соціальних ініціатив Президента України, котрі повинні наблизити життя людей до європейського рівня.


Словом, резюмує Михайло Попович, цими заходами ми відчутно "струснули" керівнків районів, вказали на їхні упущення та прорахунки, зобов'язали підносити відповідальність кожного державного службовця за доручену ділянку роботи, щодня добиватися реального поліпшення стану справ в економіці та соціальній сфері, шукати і знаходити неординарні рішення.


Далі - період вирішення виявлених проблем і виконання доручень голови ОДА, вважає Михайло Попович. Але це не означає, каже він, що ми надалі відмовимося від практики проведення виїзних засідань колегії ОДА. Просто у поточному і наступному роках проводитимемо їх вибірково, з контрольною метою.


Ярослав Ядловський, УКРІНФОРМ
25 жовтня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини