В Ужгороді в останню добу подання документів на реєстрацію Волошин організував "незрозуміле шоу" з "Зеленою планетою" – ОПОРА

30 вересня – у період за 10 хвилин до опівночі – у приміщенні Ужгородської міської виборчої комісії з’явилися представники двох партій для подачі документів на реєстрацію. Мова йде про «Європейську партію України» та партію «Зелена планета». В підсумку – документи прийняли лише від однієї.

В Ужгороді в останню добу подання документів на реєстрацію Волошин організував "незрозуміле шоу" з "Зеленою планетою" – ОПОРА

Як зафіксував спостерігач ОПОРИ, приблизно о 23.52 до приміщення ТВК зайшли представники «Європейської партії України», які принесли документи для реєстрації кандидата на посаду міського голови Івана Волошина. Члени комісії почали приймати документацію.

Приблизно о 23.58 до приміщення ТВК зайшли представники партії «Зелена планета» із документами для подачі на реєстрацію своїх кандидатів. Однак у той момент від них ніхто із членів комісії не підійшов приймати документи.

Близько 00.00 до приміщення ТВК зайшов представник «Європейської партії України» Іван Волошин, документи про реєстрацію якого як кандидата на посаду міського голови члени комісії прийняли напередодні. На той момент Іван Волошин уже був зареєстрований як «кандидат №1» до Ужгородської міської ради від «Європейської партії України».

Далі, як видно із відео, Іван Волошин почав «пояснювати» членам комісії, що документи іншої політичної сили після 00.00 приймати не можна.

У таких діях вбачаються ознаки відхилення від вимог частини 17 статті 27 Закону України «Про місцеві вибори», згідно з якою «ніхто не має права втручатися в діяльність виборчої комісії, крім випадків, передбачених цим Законом». Втім ніхто із членів комісій жодних претензій до кандидата не висловив.

Опісля Іван Волошин покинув приміщення комісії. Голова комісії Яків Чернобук, як видно з відео, пояснив представникам «Зеленої планети», що приймати документи не будуть, оскільки закінчилася доба – 30 вересня – час, до якого, згідно із вимогами Закону, можна подавати документи на реєстрацію кандидатів на посаду голів рад та в депутати.

У даному випадку Громадянська мережа ОПОРА вбачає ознаки відхилення від вимог законодавства. Так, згідно з частиною 2 статті 41, частиною 2 статті 42, частиною 3 статті 43 Закону, подання документів для реєстрації кандидатів на посаду голів рад та у депутати дійсно закінчується за 24 дні до голосування, тобто – о 23.59.59 30 вересня. Однак представники «Зеленої планети» зайшли у приміщення ТВК до закінчення вказаного терміну, відтак члени комісії повинні були почати приймати від них документи, виходячи із фактичного часу – коли представники партії фізично зайшли до приміщення комісії.

Аналогічно – згідно з вимогами частини 16 статті 77 Закону – виборець, який прийшов на дільницю о 20.00 (час закриття дільниці) – має право отримати бюлетень і проголосувати.

Відтак, на думку спостерігачів ОПОРИ, члени Ужгородської виборчої комісії повинні були прийняти документи для реєстрації від партії «Зелена Планета», але не зробили цього.

У коментарі ОПОРІ голова комісії Яків Чернобук зазначив: «Останні прийняті документи – були від «Європейської партії України». Від партії «Зелена планета» ми навіть не почали приймати документи, оскільки на момент прийому настала дата 1 жовтня 2015 року. Уже було 4 хвилини по півночі, що зафіксовано присутніми».

Представниця партії «Зелена планета» Ольга Ярина сказала спостерігачу ОПОРИ, що їх представники дійсно занадто пізно прийшли на ТВК, визнала, що це – саме їх помилка, і наголосила: жодних претензій до дій членів Ужгородської виборчої комісії у партії нема.

Спостерігач ОПОРИ запитав у кандидата від «Європейської партії України» Івана Волошина, навіщо він наголошував членам комісії що до їх дій. На що Іван Волишин відповів: «Я казав, щоб мені процитував Закон голова комісії. Він процитував, я це зафіксував на відео. Я йому не вказував, що робити. У мене претензій до роботи комісії немає. У мене претензії до представників влади, які хотіли зареєструвати мого «двійника» у 00.04. А згідно з законом, прийом документів триває до 00.00».

ОПОРА нагадує, що в Ужгороді на цих виборах дійсно спостерігається ознака використання технології «кандидатів-двійників». Однак, доходимо висновку, що якби хтось дійсно поставив собі за мету зареєструвати на посаду міського голови Ужгорода ще одного або кількох кандидатів із прізвищем «Волошин», то це можна було б без проблем зробити у період із 21 до 30 вересня, не чекаючи останніх хвилин доби 30 вересня. Відтак теза, що «влада хотіла зареєструвати «двійника» Івана Волошина», викликає сумнів.

Відтак у подіях, що відбулися в останні хвилини доби 30 вересня у приміщенні ТВК, закарпатські спостерігачі ОПОРИ вбачають ознаки створення інформаційного приводу, а не проблеми чи загрози, що може стосуватися організації та проведення виборного процесу.

Володимир Феськов, координатор ОПОРИ у Закарпатській області
 
03 жовтня 2015р.

Теги: Іван Волошин, ОПОРА, Зелена планета

Коментарі

До ОПОРИ та Закарпаття онлайн 2015-10-07 / 09:48:28
Волошин найняв ханиг щоб ті воювали з паперовою аігітацією.
Злодій Волошин наяняв вдох ханиг, що за його накрадені з міста гроші витягують зі скриньок та під'їздів будинків агітацію інших кандидатів. Цим вони займаються щоденно між перервами на пянки. Роблять це у відверто агресивній формі, мало не видирають з рук, по всьому округу волошина, відчуваючи повну безкарність.

дуст від вошей 2015-10-04 / 13:26:58
Сегінь Воша, що пролітає над Ужгородом, як фанера над Парижом, вже не знає, що придумати, аби привернути до себе увагу. Дебілоїд

едвард 2015-10-03 / 10:43:55
Клоун Волошин на грошах Андріїва отримав посаду, на якій почав піаритися. І не може зупинити той піар. Щадей вітьок не зареєструвався (продався на старті), а двійнички вже в списку. Так було б і з волошинами. Іван як той Невловимий Джо.

Копча 2015-10-03 / 09:25:50
Клоун з Лучок навіть якщо й переселивсь у місто залишився сільським клоуном

виборець 2015-10-03 / 07:31:47
Оцей чоловяга у червоному светрі, це колишній транпортний прокурор Кудільчак, той ще афер.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини