На Закарпатті відзначили День працівників освіти та вручили премії найкращим освітянам (ФОТО)

Сьогодні, 1 жовтня в ПАДІЮНІ відбулося обласне свято з нагоди Дня працівників освіти та нагородження премією ім. А.Волошина.

 На Закарпатті відзначили День працівників освіти та вручили премії найкращим освітянам (ФОТО)

У залі - представники більш як 35 тисячного колективу  педагогів дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних , професійно-технічних та вищих навчальних закладів Закарпаття. Всі – у вишиванках та з добрим  настроєм. 

Урочисте дійство  відкрила  в.о. директора департаменту освіти і науки ОДА Ганна Сопкова, як завжди на піднесеній ноті. Вона зазначила, що,віддаючи належне трудам наставників, педагогів, вчителів, вихователів, викладачів, методистів, управлінців ми  хочемо сьогодні славити освітяна нашого краю - показати його внутрішню красу, духовну велич, світ його ідей та інтересів.  І хоч доводиться відзначати свято  у складних умовах подолання воєнної агресії Росії проти нашої держави, де зруйнований звичний спосіб життя, а тисячі молодих людей на фронті, чимало з них загинуло і стало Героями, та все ж маємо і обов’язок , і добру волю – кожного дня думати, жити і творити  для України!

На урочисту подію завітали і представники влади. Разом із усіма вони найперше  вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих Героїв на війні. 

Ірина Векслер виконала народну пісню «Пливе кача по Тисині», яка в душі кожного відбилась гіркою втратою Героїв Небесної сотні та воїнів АТО…

Цю тужливу хвилину обірвав символічний шкільний дзвінок, який веселим акордом щоденно кличе за парти до 668  шкіл області  майже 160 тисяч учнів;  до 574 дошкільних навчальних закладів біля 49 тис. вихованців; до 16 професійно-технічних навчальних закладів майже 7 тис. учнів; до 21 вузу І-ІУ  рівнів акредитації – біля 27 тис. студентів.

 

Відтак очільники обласної влади вручили 15 найкращим вчителям краю престижну обласну педагогічну премію ім.. Августина Волошина, за яких проголосували  на щорічних районних і міських серпневих конференціях у кожному районі та місті. Серед них не було в залі тільки Марії Іванівни Шебедяк – учительки математики Міжгірської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ст.. з поглибленим вивченням  окремих предметів, яка передчасно відійшла у вічність. Тож премію вручили її чоловіку. Інший лауреат – Ганич  Олена Василівна , учитель хімії Сторожницької заганоосвітньої школи І-ІІІ ст.  нині бере участь у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року – 2015». 

Багато інших присутніх в залі освітян були нагороджені відзнаками облради та ОДА. 

На завершення офіційної частини - традиційне колективне фото лауреатів.

На їхню честь артисти співали пісень, танцювали. Солістка зразкового  художнього колективу продюсерський центр Падіюну  Елеонора Світлик виконала пісню «Вчительська доля», секція художньої гімнастики  Падіюну виконали свій номер, соліст зразкового художнього колективу  продюсерського центру Падіюну  Олександр Попович  заспівав «Перлину України»,  народний художній колектив Студія сучасного танцю «Бліц» виконав  танок «Ми разом» та «Обійми мене» . Родзинкою розважальної програми була пісня, яка звучить на 25 мовах - « Серце, яке розтопить лід». Вітали педагогів й  трубачі Ужгородського державного училища ім.. Дезидерія Задора-Емеріх та Томас Попович. І, звісно, зразковий дитячий ансамбль народного танцю  «Джерельце Карпат», який виконав «Український святковий», повідомили у прес-службі Закарпатської облради.

01 жовтня 2015р.

Теги: День працівника освіти

Коментарі

Свій 2015-10-01 / 21:53:13
Старий-новий нач.освіти Хустської РДА - Русин П.П. день освітянина відзначив зібравши усіх директорів шкіл, та повідомивши, що рішення суду про його відновлення на посаді та весь судовий процес і погодження влади про повернення на посаду коштували йому порядка50 тис. чесно зароблених за зарплату державного службовця долларів, а тому кожен директор школи, на протязі 2 тижнів повинен занести йому 2 тис.дол. моральної винагороди за всі муки та шкоду його здоров'ю. Крім цього, з усіх переможців тендерів запросив порядка 30% суми виграного тендеру (а це порядка 300 тис.грн. за продукти харчування, 350-400 тис.грн. за опалення, та порядку 800 тис.грн. - за будівництво) на власні потреби, а хто не хоче з тим просто розірвуть договір, як це робити його підлеглі добре знають, так як його старі-добрі вічні переможці тендерів з великою радістю будуть возити і робити все що треба, і дадуть скільки Павло Павлович скаже. Ласкаво просимо додому Павло Павлович!!!

Ніка 2015-10-01 / 18:37:01
Вчителям - премії, концерти. А науковим працівникам УжНУ - відсутність індексацій. Чому ж так одних освітян люблять, а других ігнорують? Науковці теж не відмовились би хоча б від однієї преміїї.

НОВИНИ: Соціо

11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
» Всі новини