Члена Ужгородської виборчої комісії від "Самопомочі" зареєстрували кандидатом до міськради (ДОКУМЕНТИ)

В Ужгородській міській виборчій комісії член від партії «Об’єднання «Самопоміч» Іван Повхан взяв участь у засіданні, під час якого його зареєстровано кандидатом до міськради. Іван Повхан, після голосування за свою реєстрацію, продовжив працювати на засіданні, голосуючи за інші проекти рішень, при цьому будучи уже одночасно і членом ТВК, і кандидатом у депутати.

Члена Ужгородської виборчої комісії від "Самопомочі" зареєстрували кандидатом до міськради (ДОКУМЕНТИ)

6 вересня постановою Центральної виборчої комісії № 230 (додаток 13) Івана Повхана призначено членом Ужгородської міської виборчої комісії.

28 вересня Іван Повхан був одним із 14 присутніх на засіданні комісії, де розглядалися питання реєстрації кандидатів від різних політичних сил.

Питанням №4 порядку денного стояло розгляд заяви Ужгородської міської організації політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» про реєстрацію 14 кандидатів у депутати Ужгородської міської ради.

У поданому списку кандидатів Іван Повхан значиться як кандидат від цієї політичної сили на окрузі №10.

Згідно із даними протоколу, за прийняття постанови комісії №16 про реєстрацію кандидатів «Самопомочі» проголосовано одноголосно 14 присутніми членами ТВК.

Тобто, член комісії Іван Повхан, можна зробити висновок, голосував за свою реєстрацію як кандидата.

Далі, будучи одночасно і членом ТВК і уже зареєстрованим кандидатом у депутати, Іван Повхан продовжив роботу у засіданні, голосуючи ще за 7 питань порядку денного.

У таких діях  спостерігачі ОПОРИ вбачають ознаки грубого порушення законодавства, а саме – вимоги, згідно з якою членами виборчої комісії не можуть бути кандидати на виборчі посади. Крім того, голосуючи за свою власну кандидатуру, а потім – за кандидатури потенційних конкурентів, у діях члена ТВК вбачається ознаки виникнення так званого «конфлікту інтересів».

У коментарі ОПОРІ голова Ужгородської міської виборчої комісії, представник партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Яків Чернобук зазначив, що не вбачає у даному фактові порушення законодавства. З його слів, кандидатом людина стає тільки з моменту прийняття рішення виборчою комісією. «Член комісії, який був зазначений у виборчому списку, склав присягу і він був у праві голосувати за ті питання, які стояли на засіданні, оскільки на момент голосування він ще не являвся кандидатом у депутати, – каже Яків Чернобук. – Починаючи із сьогоднішнього засідання (30 вересня – Авт.) згаданий громадянин уже є кандидатом, і він уже не в праві брати участі у голосуванні за ті чи інші рішення комісії».

На зауваження спостерігача ОПОРИ, що член ТВК Іван Повхан після розгляду питання №4 брав участь у голосуванні ще за сім питань порядку денного, будучи уже одночасно і членом ТВК, і зареєстрованим кандидатом, Яків Чернобук сказав: «В даному випадку я не вбачаю порушення те, що виборча комісія не дотримала процедури стосовно того, що не було поєднання в момент голосування саме по прийнятим тим  чи іншим питанням... питання поєднання члена Ужгородської виборчої комісії та кандидата в єдиній особі».

ОПОРА наголошує: згідно з вимогами частини 3 статті 21 Закону України «Про місцеві вибори», до складу виборчої комісії не можуть входити кандидати в депутати, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, їх довірені особи, представники в територіальній виборчій комісії, уповноважені особи місцевих організацій партій, які висунули кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі, офіційні спостерігачі, посадові та службові особи органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, військовослужбовці, судді, працівники судів та правоохоронних органів (...)».

ГМ ОПОРА

01 жовтня 2015р.

Теги: Повхан, кандидат, член

Коментарі

Богдан 2015-10-02 / 13:22:40
Не переживай,Рома в пыдрахунках їм допоможуть.

Рома Свобода 2015-10-01 / 20:22:59
Це фінал!!!! Які помилки. Здається всі давно це пройшли і розуміють що не може бути член комісії кандидатом. Професійність на 0000000. Якщо не знають елементарногооо як же ж будутьь рахувати??????

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини