На березі Верке у парку «Оазис» бажаючі мали можливість скуштувати шість різновидів ухи. А саме: угорську, як готують у містах Сегед (гостра, як вогонь), з Бая (з локшиною), а також Тисянську (перчену в міру).
Цікаво, що частина публіки віддала перевагу українській рибній юшці. Також поза конкурсом смажили коропа з картоплею.
Після оцінки страв, жюрі перше місце присудило команді «Спілки закарпатських угорських багатодітних сімей» (3 тис. гривень), друге -команді ТОВ «Водоканал Карпатвіз» (2 тис. гривень), третьє команді БФ по захисту історичних і культурних цінностей міста Берегова «900 років Берегсас» (1 тис. гривень).
Страви конкурсантів оцінювало міжнародне жюрі у складі "дегустаторів" з України, Угорщини та Румунії.
За матеріалами Берегсазньюс