Наталія Майстренко: Під наміри легітимізувати «дерибани», в Ужгороді бійців АТО і громаду протиставляють громадським активістам

Юрист Наталія Майстренко, відома своєю активною громадською позицією щодо відстоювання інтересів громади обласного центру Закарпаття, обурена намаганням влади стикнути лобами громадських активістів з певними групами ужгородців, що залежать, передусім в контексті виділення землі, від рішень представницької влади. Маніпулюючи цими питаннями, представники влади насправді мають на меті або легітимізувати, або поточно вирішити ті чи інші питання особистого характеру, вважає правник.

Наталія Майстренко: Під наміри легітимізувати «дерибани», в Ужгороді бійців АТО і громаду протиставляють громадським активістам

– Маємо ситуацію, коли міським головою Ужгорода було включено неоприлюднене на сайті Ужгородської міської ради питання до порядку денного пленарного засідання ради про затвердження містобудівної документації, а саме – плану зонування територій міста Ужгорода, розробленого на основі коригувань до генерального плану міста (від 2013 року), які не затверджені радою. Пояснень представників громади Віктор Погорелов не дослухався. Переконати, що голосувати навіть як окремий документ план зонування рада не може, бо не затверджена основа (коригування до генерального плану), до якої він розроблявся, а чинному на сьогодні генеральному плану т.зв. 2004  року він (план зонування) не відповідає та навіть суперечить, мені не вдалося, не дивлячись на неодноразові спроби. 

На сесії голова пленарного засідання вдався до протиставлення спільної позиції представників громади та інших мешканців-заявників у сфері земельних правовідносин, зокрема учасників т.зв. АТО ( на мою думку – учасників війни), мотивуючи, що саме через мою зокрема позицію не вдасться вирішити питання щодо відведення земельних ділянок цим учасникам. 

Хочу висловити подяку всім депутатам місцевої ради, які не підтримали своїм голосом питання затвердження містобудівної документації сьогодні у сесійній залі. Сподіваюсь ваша позиція щодо саме цієї документації не зміниться в ближчий час. Приємно здивувала категорична позиція секретаря ради пана Андріїва, його критичні зауваження з цього питання, за що окрема подяка. 

Хочу подякувати за підтримку спільної та, зокрема, моєї позиції протистояння  злочинним намірам у цій містобудівній афері тим містянам, особливо молодим, яких пам’ятаю ще школярами, та знаю їх батьків. А тому низько вклоняюся і їм за патріотично та правильно виховану молодь, так як знаю, що це не просто загалом і зокрема в час тих 90-тих.

Щоб зняти напругу у суспільстві, яка створена «непрозорими» намірами певних кіл, що «при владі», хочу пояснити громаді міста як фахівець у  галузі права, що земельні питання учасників війни та інших юридичних осіб-заявників, зокрема соціальної сфери – садків, шкіл, лікарень,  можуть бути вирішені у законний спосіб без порушення Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (і ми, група юристів, готові надати безоплатну допомогу в цьому) без затвердження сумнівного рівня і  якості плану зонування, що прийнятий з порушеннями процедури та який не враховує ні громадських інтересів, ні приватних (не їхніх, а простих мешканців міста) і прямо суперечить ЗУ «Про мораторій  на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах» від 2011 року).

Відтак, доповідаю громаді, що орган місцевого самоврядування на підставі чинного генерального плану міста, що затверджений 2004 року,  може замовити розроблення, винести на обговорення та затвердити детальний план мікрорайону (району тощо) стосовно земель  району, де виділяється земля для учасників війни чи для дитячих садків, інших закладів освіти, без будь-яких перешкод.  З цього питання прошу звертатися учасників т.зв. АТО до мене особисто, проконсультую, надам правову допомогу.

Однак, маніпулюючи думкою окремих груп населення, В. Погорелов та група депутатів не оприлюднюють таку законну можливість вирішення земельних питань у раді, оскільки намагаються прикритися «благими намерениями» і протягнути фактично злочинно сформований документ. Це намагалися довести в сесійній залі, не виносячи бруд за її межі, експерти, фахівці, громадські активісти різних спрямувань, які усвідомлюють загрозу загальним громадським інтересам від брутальної діяльності горе-архітекторів, нелегітимних міських голів та здискредитованих депутатів, які заплямували себе угодою щодо історичного комплексу «Корона», «розбазарювання» нашого спільного майна і земель загального користування, зокрема площі Ш. Петефі перед Будинком побуту, біля історичної споруди  «Совиного гнізда» на вул. Ракоці. 

Однак, оскільки рада не готова нас почути, мушу винести  «сор из избы» – це питання на обговорення громади на найбільш читабельному ресурсі краю – посадові особи Ужгородської ради та деякі депутати шельмують із думкою громади у галузі земельних питань, переслідуючи свої особисті злочинні інтереси.

Ще багато «цікавих новинок» підготували підприємці від міської влади під соусом «плану зонування» до містобудівної документації, яка не є чинною. Ви не тільки здивуєтесь, ви обуритесь, але може бути запізно. Тому прошу – приєднуйтесь до відстоювання.

А також пропоную свою посильну допомогу у роз’ясненні порядку вирішення земельних питань, телефон 093-497-85-99, робочий кабінет м. Ужгород, Православна набережна, 18/5.

24 вересня 2015р.

Теги: дерибан, генплан, Наталія Майстренко

Коментарі

спарта 2015-09-24 / 22:34:22
Одна Наталка перевершує цілу купу галаслиих, але абсолютно безтолкових світликів,пересоляків, маняків.

ось так 2015-09-24 / 20:01:29
Єдиний чесний, принциповий і послідовний юрист з тих, кого знаю. Калап долу!

папуас 2015-09-24 / 19:40:33
молодець пані Наталія!!!хватило би вам здоровя і підтримки молодих які так рвуться до влади, але забувають за простих мешканців..

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини