У Закарпатській обласній філармонії відбудеться VIІ Міжнародний молодіжний фестиваль органної музики

Впродовж майже двох тижнів у стінах головної концертної зали Закарпаття відбудеться низка концертів за участі місцевих і запрошених солістів та оркестрових колективів.

У Закарпатській обласній філармонії відбудеться VIІ Міжнародний молодіжний фестиваль органної музики

Історія цього творчого форуму пов’язана з ім’ям незабутньої Наталії Висіч – заслуженої артистки України, дипломанта та лауреата багатьох вітчизняних і міжнародних конкурсів, незмінної солістки-органістки Закарпатської обласної філармонії. Започаткований у 2008 році, він одразу зайняв свою культурну нішу як чи не єдиний на теренах України подібний захід для молодих виконавців. Організаторами заходу цьогоріч вирішено присвоїти Міжнародному молодіжному фестивалю органної музики  ім’я Наталії Висіч. 

Отже, 13 вересня о 17.00 Закарпатська обласна філармонія запрошує на відкриття VIІ Міжнародного молодіжного фестивалю органної музики ім.Наталії Висіч. З вишуканою програмою перед ужгородцями та гостями міста виступить солістка Дніпропетровського Будинку органної та камерної музики, заслужена артистка України Надія ЮРІЙЧУК (орган). У концерті також візьме участь камерний оркестр Закарпатської обласної філармонії (керівник – заслужений артист України Владислав ЮРОШ). На меломанів чекають Фантазія на теми із опери «Кармен» Ж.Бізе-Е.Лімейера, «Кантабіле» Й.Райнбергера, «Органна симфонія» М.Е.Боссі, Фантазія соль мажор та Концерт для органа з оркестром ре мінор Й.С.Баха. Ведуча – музикознавець Наталія Піцур.

Надія Юрійчук – досвідчений і висококласний музикант. Закінчила Національну Музичну академію України (клас Г.Булибенко) та Академію музики ім. Гнесіних (Москва, клас проф. А.Фісейського). Проходила стажування у Німеччині, Франції, Нідерландах, Швейцарії, Литві. Є лауреатом першого національного конкурсу органістів «Королівські аудієнції» (2005 р.) та премії ім. А.Штогаренка (2012 р.), дипломантом міжнародного конкурсу «SoliDeoGloria» (2009 р.). Активно гастролює містами СНД та за кордоном. Зокрема, з сольними програмами неодноразово відвідувала Росію, Латвію, Литву, Італію, Францію, Німеччину, Чехію, Голландію. Надія Юрійчук є автором проектів «Діалог сторіч», у якому представлені орган і пан-флейта, циклу з 8 концертів «Подорож у часі», циклу з 4 концертів «Бах крізь віки». А в 2011 р. з ініціативи виконавиці орган вперше прозвучав у супроводі лазерної анімації. Впродовж п’яти років заслужена артистка України Надія Юрійчук поєднує виконавську діяльність із педагогічною роботою – веде клас органу в Дніпропетровській консерваторії ім.М.Глінки.

До слова, відкриття VIІ Міжнародного молодіжного фестивалю органної музики ім. Наталії Висіч стане водночас і початком 69-го концертного сезону Закарпатської обласної філармонії. Принагідно нагадуємо, що філармонія поновлює свій проект «Музика вихідного дня». Отже, щонеділі о 17.00 мешканці та гості Ужгорода мають чудову нагоду відвідати головну концертну установу краю та разом зі своїми родинами долучитися до світу прекрасного, повідомила Закарпаття онлайн Таїсія Грись.

31 серпня 2015р.

Теги: органна музика, філармонія, фестиваль

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини