Фотохудожники Закарпаття презентували свої роботи, присвячені Дню Незалежності (ФОТО)

20 серпня у читальному залі Ужгородської Центральної міської бібліотеки відкрилася тематична виставка «Україна в об’єктиві фотохудожника», присвячена Дню Незалежності України, яку підготував Обласний організаційно-методичний центр культури (директор Ганна Дрогальчук) спільно з Ужгородською Центральною міською бібліотекою (директор Ганна Бандурка).

Фотохудожники Закарпаття презентували свої роботи, присвячені Дню Незалежності (ФОТО)

Днями Україна відзначатиме День Незалежності. Саме відзначатиме, бо святкувати, на жаль, і нема чого. Вже другий рік на сході країни триває війна, що розділила суспільство на кілька ворожих таборів і ставить під загрозу не тільки незалежність держави, але й узагалі її існування. Підступний «старший брат» не зміг змиритися, що після втечі проросійської політичної еліти держава реально почала ставати незалежною, і вирішив насильно повернути нас у своє лоно. Але з примусу – милий не будеш...

На щастя, війна ще не прийшла на карпатську землю, але прийшла в наші домівки. Вона своїм чорним крилом зачепила чи не кожну родину, чи не кожну людину. Її жахливий відгомін у наших серцях. Тому нині, у цей важкий для громадян час, надзвичайно важливо не втрачати оптимізму, вірити тільки в себе, у свої сили. Допомагають нам залишатися людьми і не стати звірами,  вірити в світле майбутнє митці, які надзвичайно емоційно сприймають реальність, роблять усе, щоб цей Світ став кращим, добрішим. Вони свято вірять, що краса врятує цей світ. Саме це засвідчує тематична виставка «Україна в об’єктиві фотохудожника», присвячена Дню Незалежності України. 

У роботах фотохудожників – край карпатський, неповторний і чарівний, люди, які живуть на цій благодатній Срібній Землі, але не завжди, на жаль, шанують її і належно до неї ставляться. Родзинкую виставки, без сумніву, стали роботи всесвітньо відомого фотохудожника, лауреата багатьох міжнародних премій і відзнак Володимира Балеги. Визнання прийшло до нього ще у 80-ті роки минулого століття, а вже у 2003 році його робота на Міжнародній виставці у Румунії відзначена золотою медаллю. Його світлини вирізняються оригінальністю образного мислення, тонким художнім смаком. Звичайно, на увагу заслуговує кожна фоторобота, що ввійшла до експозиції, і вона знайде свого глядача.

Серед учасників також такі відомі й знані майстри фотомистецтва, як Юрій Мельник, Василь Ловска з Іршавщини, Борис Корнієнко з Виноградівщини, Степан Кручаниця з Мукачівщини, Іван Томчані з Ужгородщини, Омелян Коляджин, Марія Купарь з Ужгорода та інші митці Закарпаття.

Відкрила виставку директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук. Вона відзначила важливість подібних акцій, висловила вдячність учасникам.

Начальник управління у справах культури, спорту та молоді Ужгородської міської ради Євген Бобров приєднався до привітань.

Володимир Балега розповів про діяльність спілки фотохудожників Закарпаття, про свою творчість і досягнення. Своє слово про фотомистецтво висловив і Борис Корнієнко, відомий митець із Виноградівщини. Музичне вітання подарувала молода талановита співачка Мирослава Копинець.

Цікавою була презентація роботи, яку проводить клуб «Арт-Панорама»,  бібліотекаря відділу обслуговування Центральної міської бібліотеки Андріани Гузак.

Володимир Мишанич, провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури

21 серпня 2015р.

Теги: фотохудлжники, День Незалежності

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини