США розширили список санкцій щодо Росії та колишніх українських високопосадовців

Мінфін США включив до списку секторальних санкцій керівну компанію РФПИ, дочірні компанії "Роснафти" і Зовнішекономбанку, керченську переправу, а також сина Бориса Ротенберга і українського бізнесмена Сергія Курченка.

У повідомленні відомства зазначається, що в список включено у тому числі керівну компанію Російського фонду прямих інвестицій (РФПІ). Корпорація розвитку Північного Кавказу, КК "Фонду розвитку Далекого Сходу і Байкальського регіону".

Серед структур ЗЕБу, включених до списку, називаються білоруський "Белвнешэкономбанк", Російське агентство зі страхування експортних кредитів та інвестицій, "Ексімбанк", Федеральний центр проектного фінансування, "Глобекс банк", "Краслісінвест", "Промінвестбанк", РЕСАД, "Роуз Груп", СМЕ банк, "Зв'язок банк", "ВЕБ Азія Лімітед", "ВЕБ Капітал", "ВЕБ Інжиніринг", "ВЕБ Лізинг".

Дочірні компанії "Роснафти", включені в список: "Ванкорнефть", "Нафта-актив", Ачинский переробний завод, Ангарський НПЗ, Куйбишевський НПЗ, Новокуйбишевський НПЗ, "Оренбургнафта", "РН Холдинг", ВБРР, "Самотлорнафтогаз", Сизраньський НПЗ , Комсомольський НПЗ, "Юганснафтогаз", "Роснафта Фінанс", "Роснафта Трейд Лімітед", "Роснафта Трейдинг".

А також керівна компанія Російського фонду прямих інвестицій (РФПІ), корпорація розвитку Північного Кавказу, КК "Фонду розвитку Далекого Сходу і Байкальського регіону".

Розширено також список індивідуальних осіб, які потрапили під санкції. Туди включені в тому числі Роман Ротерберг, а також громадяни України Сергій Курченко, Олександр Янукович (син колишнього президента України Віктора Януковича), один з колишніх лідерів Партії регіонів Андрій Клюєв.

У список також потрапили Іжевський механічний завод, "Концерн Іжмаш".

Серед об'єктів у Криму під санкції потрапили комерційні порти Євпаторії, Феодосії, Керчі, Севастополя, Ялти, а також Керченська поромна переправа.

Крім них під санкції потрапили топ-менеджери "Концерну Калашников" Андрій Булютін і Олександр Омельченко, співвласник "Сургутекса" Петро Колбін, давній бізнес-партнер Геннадія Тимченка Кай Паананен

Раніше видання "Коммерсант" вказувало, що Міністерство фінансів США, а також національні відомства країн Євросоюзу і Єврокомісія активно збирали інформацію про схеми, які використовуються для обходу введених щодо Росії обмежень.

Крім того, західні країни займалися виявленням лазівок, які російські компанії використовують для обходу секторальних санкцій, таких як обмеження на постачання обладнання подвійного призначення і технологічний обмін. Вони попереджали, що в разі виявлення таких схем, існував варіант розширення санкцій.

Розширення санкцій проти Росії не пов'язане з її голосуванням проти створення міжнародного кримінального трибуналу з розслідування катастрофи літака "Малайзійських авіаліній" в небі над Донбасом минулого року.

Про це заявив у четвер на брифінгу у Вашингтоні заступник офіційного представника Державного департаменту США Марк Тонер.

"Ні, це лише посилення існуючих санкцій, не пов'язане з будь-якими подіями. Ми регулярно переглядаємо санкційні списки, щоб забезпечити максимальний ефект від наших обмежувальних заходів", - зазначив Тонер.

Він запевнив, що Мінфін США регулярно оновлює санкції, щоб "заповнити прогалини".

"Для поновлення санкцій не потрібна особлива дата або річниця, адже ми робимо це регулярно, приблизно кожні 3-6 місяців. Для того, щоб наші санкції були максимально сильними, списки потрібно постійно оновлювати, щоб заповнити всі прогалини", - пояснив він.

Тонер додав, що оновлення обмежувальних заходів проти Росії не дозволить особам і організаціям, що потрапили під санкції, їх обходити.

"Посилення існуючих санкцій є поширеною практикою, тому що без такого "оновлення" з часом ефект від санкцій зменшується, оскільки обмеження починають обходити", - підкреслив Тонер.

31 липня 2015р.

Теги: санкції, Росія

НОВИНИ: Різне

19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 1
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 10
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
» Всі новини