"Говерла" - "Ворскла". Післяматчева прес-конференція В‘ячеслава Грозного

Головний тренер ужгородської «Говерли» Вячеслав Грозний поділився своїми враженнями від гри проти полтавської «Ворскли» в другому турі Чемпіонату України, яка, нагадаємо, закінчилась унічию 1:1.

"Говерла" - "Ворскла". Післяматчева прес-конференція В‘ячеслава Грозного

- Я знав, що сьогоднішній матч буде важчим, ніж проти «Дніпра». «Ворскла» - команда організована, не просто так грає в Лізі Європи. Користуючись нагодою, хочу побажати полтавчанам успіху.

 

В першому таймі команда не виконала установки: не грали щільно, програвали підбори. Всі молоді хлопці, недосвідчені, тому не дивно. Ворскла добре грає тактчино, тому потрібно було боротися, вносити свої корективи. Я казав хлопцям, що вони повинні виконувати ті вказівки, які дає тренерський штаб. Я ще в першому таймі зробив заміну, бо ми програвали мячі Ковпаку. Немає тих, хто б відбирав мячі. Ми Люльку перевели в опорну зону, а Полегенька випустли праворуч в захист.

В другому таймі хотіли зробити гру швидшою та агресивнішою. Тому вийшов Кузик. Він вміє грати, технічний, тому я не боюся його ставити. Хороша атмосфера, мені сподобалося. Я повторюю, я не буду кричати на своїх підопічних. Вони стараються, грають. Молодці. З «Дніпром» і «Ворсклою» зіграти внічию – це дорогого коштує.

У нас немає конкуренції, немає лавки запасних. Але ми плануємо підсилюватися. Уже приєднався до нас універсальний захисник Олег Білий – вже легше. І ще підпишемо кількох виконавців. Тому що цим діткам важко самим. Але я задоволений. Вони загартовуються, а те, що помиляються… Всі помиляються, завжди. Я їх підтримую. Вони здобувають досвід, який потім допоможе.

 

- Триває процес доукомплектування?

- Триває і триватиме ще довго. Бо є гравці, які хочуть у нас грати, але ми їх не беремо. Бо важливо зберегти гарний мікроклімат. Я хочу мати амбітних гравців, для яких гроші не на першому місці. У нас є напрацювання, є кілька гравців, яких найближчим часом хочемо дозаявити. Хотів би знову запросити Мякушка, якщо нам «Динамо» його віддасть.

- У глядачів були претензії до арбітра. А у вас були?

- Симпатії завжди йдуть на користь сильніших. В мене є своє бачення кількох моментів, але чи можна щось змінити? Треба дивитися повтори, аналізувати. Мені також здавалося, що арбітр судив не дуже якісно, але я про це не говорю. Якби ми грали в першому таймі так, як в другому, не доводилося б піднімати ці питання. Можливо, ми могли б і виграти. Була важка гра, «Ворскла» в першому таймі мала перевагу, тому я радий, що здобули нічию.

- У чому різниця в тренуванні досвідчених гравців типу Шацького і Фещука і таких молодих гравців, які є зараз? І чому капітаном команди є Цуріков?

- Почну з другого… Так склалося, що спочатку я призначаю капітана, а вже потім пізніше голосує команда. Я знав, що Цуріков - серйозна, відповідальна людина, яка може повести команду за собою. Повязка має стимулювати гравця діяти краще. І я не помилився. Він старається, підтримує молодих, створює мікроклімат.

Що стосується першого питання… Звичайно, з досвідченими гравцями працювати легше. Але з молодими цікаво. Вони відкриті, чисті, наївні ( в хорошому розумінні), люблять футбол, тому хочеться їм віддати душу. Вони все схоплюють емоційно, хочуть все виконувати. Їх треба підтримувати – це як діти, котрі йдуть в садок, в школу. Мені цікаво з ними працювати.

Користуючись нагодою скажу, що ніколи не думав, що на Закарпатті є люди, які ненавидять «Говерлу». Є люди, які в місті говорили «Ну що, не здали гру «Дніпру», то здасте «Ворсклі?». Я сказав – бийте таким негідникам пику. Незрозуміло що за люди, нічого не роблять, контрбанду возять, а тільки говорять. Олександр Шуфрич вчора на матчі дублерів гарно скзаав, щоб ті негідники закрили пики. І правильно сказав. Всі вміють говорити, а допомогти щось, вкласти гроші ніхто не поспішає. Говорять: «виставляй закарпатців». А де ті закарпатці? Команду треба підтримувати, а не говорити, що ми «зливаємо» матчі. Противно таке слухати.

- Після другого позитивного результату у вас була розмова з Нестором Івановичем. Про що говорили?

- Похвалив нас, сказав, що молодці, хай дітки грають і набираються досвіду. Сказав, що не кине команду і по мірі можливостей погашуватиме борги. Я йому вірю. Я в однаковому становищі з гравцями. Можливо, якби не вірив Нестору Івановичу, вже все б кинув. Але я вірю і сподіваюся, що нам виплатять борги до кінця. Далі важлива гра проти «Шахтаря» – важке випробування для нас.

- Віце-президент команди в перерві спустився до роздягальні. Це вплинуло якось на те, що «Говерла» в другому таймі заграла краще?

- Це я запропонував йому, щоб він заходив до роздягальні, дивився, вчився. Він ходить на тренерські курси, тому йому корисно слухати і вчитися. Це нормально. Він не заважає нам, не створює проблем.

Ігор Семйон, UA-Футбол

25 липня 2015р.

Теги: Говерла, Ворскла, Грозний

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини