Юрій Палійчук: Аваков зіштовхнув Ланя і ПС. А Балогу він хотів би втягнути в цю історію

Криза у Мукачеві завершується, на черзі найцікавіше – розслідування. Про «підводні течії» конфлікту встиг розповісти народний депутат України, найвпливовіший на Закарпатті політик Віктор Балога. Політолог Юрій Палійчук вважає, що Балога не випадково згадав Арсена Авакова, як одного з головних «ляльководів» подій у Мукачеві.

Юрій Палійчук: Аваков зіштовхнув Ланя і ПС. А Балогу він хотів би втягнути в цю історію

- З інтерв'ю Віктора Балоги слідує, що бійня у Мукачеві була зрежисована. Ви вірите у такий сценарій?

- У всього криміналітету один і той же дах. Це – правоохоронні органи. Ні для кого не секрет, що кожне силове відомство має свою квоту у кришуванні криміналу. Для міліції – це проституція, наркоторгівля і контрабанда.

Тому, для мене дивно, чомусь майже ніхто не говорить про роль місцевої міліції в цьому конфлікті, хоча вона виступала і співучасником, і організатором. Без міліції усе це було б неможливим. Вони володіли інформацією, що будуть розбірки, вони пропустили підрозділи «Правого сектору» в Мукачево, які близько 40 кілометрів проїхали з Ужгорода трасою міжнародного значення з кулеметом на кузові. І їх дивним чином ніхто не побачив.

Інша справа, що уже на місці міліція довгий час усе фільмувала, але чомусь не втручалася. Історія з мисливцями в Адідасі, те, що МВС постійно плутається у поясненнях, говорить про те, що найвищі чини зайняті замітанням слідів своєї причетності до даної історії.

- Навіщо Авакову зіштовхувати Балогу та Ланя?

- Аваков зіштовхнув Ланя і «Правий сектор». А Балогу він дуже хотів би втягнути в цю історію.

Мотив у нього дуже простий – якийсь час Віктор Балога всерйоз розглядався як кандидат на міністра внутрішніх справ. Аваков просто намагається усунути потенційного конкурента.

Окрім того, це відплата за постійну критику непрофесійних дій ДСНС, яка підпорядковується Авакову, і яка стала головним болем для всієї країни.

- Аваков хотів зачистити «Правий сектор», взяти контроль над митницею (разом із Яценюком) чи у нього президентські амбіції?

- Насправді тут вирішуються одразу декілька задач. Щоб краще розуміти мотиви Авакова, потрібно зазначити, що нинішній керівник Закарпатського УМВС Сергій Шаранич – людина з близького оточення Віктора Медведчука. І Аваков, знаючи це, чомусь не поспішає його звільняти. Навіть попри протести з боку громадськості Закарпаття.

Мотив - заробляння грошей. Якщо хтось з «Правого сектору» перейшов їм у цьому дорогу, то вони і зреагували у притаманній для себе манері.

- Чи доведуть причетність до контрабанди Ланя? Хто стане цапом-відбувайом?

- Якщо буде реальне слідство, то довести це більше, ніж реально.

- Що робити президенту?

- Президент в цій ситуації показав свою силу і це було правильно. Можливо, БТРи на вулицях міст і вертольоти в небі були зайвими. Але це демонстрація того, що держава готова повернути собі монополію на використання сили. І це нормально для будь-якої європейської держави.

Далі мають бути прийняті остаточні рішення, що робити з добровольцями, що робити з кадровою політикою у МВС і що робити з самим міністром Аваковим. Без цього такі випадки, на жаль, можуть повторитися в інших регіонах.

14 липня 2015р.

Теги: Аваков, Балога, Ланьо

Коментарі

Лівий сектор 2015-07-14 / 23:35:12
Що там доказувати по Ланю. Це дипломна робота для студента-юриста. Питання треба вивчати набагато глибше. Теперішнього Блюка породив вождь ригоаналів Закарпаття Ледида-конюх. Чомусь це залишилося збоку. Тому що застовбив на кордоні Ланя саме Ледида, не за так, звичайно. Треба вивчит трафік дзвінків Ледиди, Ланя, Лунченка. Не дивуйтеся. Лунченко з часів свого нежданного губернаторства так само в долі від контрабанди. До цих пір ця трійця, а може і трохи іх більше працбє разом. ПС це знав, але іх по ригоаналівськи розвели як кошенят. Вірніше хотіли, але все пішло кардебалетом. Через тупість Блюка і ПС. А коли вже вийшов бедлам, всі сторони вирішили приплести Балогу. Хоча всі розуміють, що Балога в силу свого політичного досвіду давно виріс з цих штанин. І такий примітивний чорний бізнес не по ньому. Попереджаю, я не прихильник Балоги.

Шімон 2015-07-14 / 15:03:03
Треба гнати усю верхівку Закарпатської області, - Андрій Парубій

Янко 2015-07-14 / 14:33:21
Перший заступник прокурора Закарпатської області здає «Правому сектору» офісне приміщення в самому центрі Ужгорода.
 
"Двоповерхова будівля площею понад тисячу квадратних метрів розташована на вул.Собранецькій, 46 в Ужгороді, що за 100 метрів від будівлі облдержадміністрації, -- заявляє керівник Луганщини Геннадій Москаль. – Фактично офісом володіє перший заступник прокурора області Іван Шимон, але юридично будівля оформлена на його матір – Шімон Василину Михайлівну 1958 року народження, котра мешкає в с.Данилово Хутського району (саме звідси родом 1-й зампрокурора). Частина приміщення здається під мобілізаційний пункт «Правого сектора». Відповідні таблички й тепер висять на фасаді при вході в будівлю. Сам І.Шімон тримає в прокуратурі так звану прокурорську касу й займається її наповненням у тому числі з різношерстних контрабандистів".
 
"Керівництво прокуратури було прекрасно обізнане про арсенали незаконної зброї, якою володіє «Правий сектор», але замість того, щоб притягнути злочиннців до відповідальності, здає їм приміщення. То про яку об’єктивність закарпатської прокуратури взагалі може йти мова в теперішній ситуації?", - додає Москаль.

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини