Задля активізації виділення землі учасникам АТО в Ужгороді створять робочу групу (ВІДЕО)

У понеділок, 22 червня, голова Закарпатської ОДА Василь Губаль скликав нараду щодо вирішення проблемних питань виділення землі учасникам АТО та їхнім родинам в Ужгороді. Зібрання відбулося за участі представників обласних департаментів, влади Ужгорода та Ужгородського району, органів Держкомзему та військових.

Задля активізації виділення землі учасникам АТО в Ужгороді створять робочу групу (ВІДЕО)

Наголошуючи на важливості роботи із задоволення заяв учасників АТО, голова ОДА сказав: "Необхідно зняти напругу стосовно виділення землі в Ужгороді і знайти спільне рішення. Справи рухаються в містах і районах краю, а от в обласному центрі необхідно прискорити цей процес. Для цього і запросив вас до розмови. Але хочу чути не лише інформацію, звіти, а й пропозиції".

Як повідомив Володимир Токар, керівник Держземагенства у Закарпатській області, зараз загалом в краї подано 2271 заяву про виділення земельної ділянки військовослужбовцями та членами їхніх родин, які беруть (брали) участь у виконанні завдань АТО. В Ужгородському районі подано 1238 заяв, із них 568 до Ужгородської міської ради. 92 заяви в Ужгороді знаходяться на стадії вирішення – дев'ятьом родинам загиблих учасників АТО рішенням сесії надано дозволи на виготовлення проектів землеустрою щодо відвезення ділянок для обслуговування і будівництва житлового будинку, і те саме за 83 заявами учасників АТО та членів їхніх сімей.

Секретар Ужгородської міської ради Богдан Андріїв нарікає, що в Ужгороді бракує вільної землі. Перспективною для розподілу він бачить лише території в кінці вулиці Собранецької, її площа, за даними чиновника, дозволяє виділити близько ста ділянок. Також інформує: зверталися до Міноборони про землю під військової частиною на вулиці Гагаріна, але поки в структурі не погодилися і не відмовили. Також могла б іти мова про розірвання договорів оренди тих ділянок, які не використовуються за призначенням та за котрі не сплачують, утім, твердять в міській владі, щойно про це йдеться, орендарі одразу гасять борг. Разом з тим на найближчому засіданні сесії міської ради 9 липня розглядатиметься питання близько двадцяти ділянок, від оренди яких відмовилися.

Василь Губаль зацитував лист від Міноборони, який отримано у відповідь на звернення обласної влади про можливість передачі землі військових частин - тих, де нема будівель і господарювання. Оборонним відомством створюється комісія, в якій уже визначений представник від військовиків, і голова ОДА, своєю чергою, попросив залучити до роботи представників міської і районної влади та органів Держкомзему.

Керівник області знову акцентував на потребі зрушити справи із виділенням землі для учасників АТО в Ужгороді. Адже якщо в інших містах і районах у роботі вже більше половини заяв, то в обласному центрі маємо лише 92 з 568. "Міста і райони рухаються, і давайте прискоримо цей процес в Ужгороді. Але спрацюймо так, аби потім за нами ніхто не змінював рішень. І щоби ті території, якщо їх вивільнимо - дійсно були для військових і будівництва для них житла. Також міській владі вести розмови з підприємцями, які будують житлові будинки, стосовно можливості виділення квартир цій категорії. А ще – влада Ужгорода нехай шукає порозуміння з районом та селами Ужгородщини", - зазначив Василь Губаль. Голова Ужгородської районної ради Михайло Фединець, своєю чергою, наголосив: якщо ідеться про виділення ділянок на Ужгородщині згідно з заявами, які надійшли в міську раду, то нехай би вона передбачила певну субвенцію району, шукала з ним, з сільськими радами порозуміння.

Просто на нараді керівник краю наказав створити робочу групу, котра має збиратися не рідше, ніж раз на два тижні і одразу давати не декларації, а результат. А вже сьогодні органи Держкомзему, служби в районах і селах повинні взятися за визначення територій, котрі мають перспективу в цій справі і подати дані робочій групі. До слова, і до найближчої сесії міської ради повинні бути готові конкретні пропозиції із задоволення заяв АТОвців.

Також військові порушили тему стосовно вивільнених (у перспективі) територій військової частини – вважають, що її краще використати не для розподілу, а для будівництва житла для службовців Збройних сил України. За підсумками наради представники міської влади взяли зобов’язання розробити проект рішення, котрий рішенням сесії закріпив би ці землі саме для цих потреб.

Також на нараді, користуючись нагодою присутності фахівців і військових, голова ОДА розповів про заходи комплексної програми соціального захисту учасників АТО та їхніх родин – про можливості санаторного оздоровлення, матеріальної підтримки, пільг тощо. А відтак передав заступникові командира 4-го батальйону 128-ї бригади майорові Олександру Тельнову розроблені облдержадміністрацією "дорожні карти" зі згаданих питань з усіма контактами служб – аби ці дані отримали вояки, які зараз в зоні АТО, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

22 червня 2015р.

Теги: робоча група, земля, виділення, активізація

Коментарі

раб божий Юрій 2015-06-23 / 18:53:05
Лікбез для пенсіонерів міськрад України (матеріал за 5 клас) 40 гектарІв це поле розмірами 1км на 400 м.
Гектар має площу (100 м*100м.=10 000 метрів квадратних)
квадратний кілометр має площу(1000м*1000м) 1000 000 квадратних метрів або 100 гектарів(1000 000/10 000) Думаю, нашим військовим достатньо виділити під забудову хоча б 50 гектарів (бо треба ше врахувати дороги паркову зону і тд..)Думайте правітелі міст)) буде новий мікрорайон))
http://eduknigi.com/geo_view.php?i

Юра 2015-06-23 / 10:01:53
Да дебілоїди вони там у вас в тій МІСЬК раді як і всюди)) Нащо давати даром землю коли можна продати а грошики в карман)) Нещодавно подивився сюжет в новинах так у них ше й проблеми з математикою)) Каже шо подано 500 заяв навіть якшо дати людям участки по 8 соток то це буде 400 гектарів охєрєть для міста це багато)) Даааа, подумав я, але якшо порахувати нормально то це всього 40 гектарів Мабуть вони в школі не вчилися чи п"яні керують містом... Шоб на Україні мало було землі це нечувана нісенітниця Значить треба розширяти межі міста.. Нехай подивляться яка густота населення на кв. кілометр по Україні і приємно будуть вражені

факт 2015-06-23 / 08:31:24
Михайло,не підозра,а факт. Знаю ППС-ника,якому вже дали землю.Чи-то в Стрипі,чи-то в Ярку.А він вже мав приватизовану ділянку та дім в Ужгороді,яку швиденько продав.Побував місяць БІЛЯ "АТО" - має землю. Ділянки треба давати справжнім воїнам,а не командированим міліціянтам,бо де набрати її на 598 чоловік?
А скільки їх ще буде таких?

михайло 2015-06-22 / 17:49:12
Є в мене така підозра, що реальні учасники АТО, пацани які реально нюхнули порох війни ще довго будуть ходити по кабінетах чиновників, і як варіант можуть нічого і не отримати.... А от всяка мусорня, сбушники, прокурорські які "сходили в зону АТО для галочки" отримають.

Просто 2015-06-22 / 16:41:10
Хочеш щось забалакати - створи робочу групу. От нехай губернатор на слідуючій зустрічі з АТО-шниками повідомить їм, що аж наказав створити робочу групу!)))

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини