Тривають суди у справі розбійного нападу у Сторожниці (ФОТО)

Минуло більше чотирьох місяців з дня, коли двоє невідомих проникли в будинок сім’ї Шпанових, що у с. Сторожниця на Закарпатті. Цей резонансний випадок не залишив байдужим нікого. Три кульові поранення, черепно-мозкова травма – злочинці вимагали гроші від власника будинку на очах у малолітньої дитини. Тоді Віктора врятувала «тривожна» кнопка Державної служби охорони. Сьогодні сім’я розраховує на справедливий вердикт судді.

Тривають суди у справі розбійного нападу у Сторожниці (ФОТО)

Чергове засідання суду знову змушує зібратись родину Шпанових у одному залі разом зі злочинцями, які не так давно перевернули їх життя з ніг на голову. Молодий парубок та злочинець зі стажем замахнулись на життя голови сім’ї Віктора Шпанова. Пригадувати той день важко, але розказати про події він хоче.

- Знаєте, коли дивишся по телевізору, то мало віриться, що таке може статись з тобою. А от сьогодні я вже знаю, можливо, все, - розповідає Віктор Шпанов.

Потерпілий чоловік досі самостійно не ходить, а його трирічна донька, що стала свідком подій, змушена відвідувати сеанси психотерапії. Злочинці, які скоїли озброєний напад на сім’ю, у залі суду мало не довели до істерики і вагітну дружину Віктора.

- Коли ми прийшли на перше судове засідання, мене вразила поведінка нападників. Як тільки я сіла у залі суду, вони почали на мене пильно дивитися. Згодом обговорювати, мовляв: «шкода, що не дочекались її». Мене це налякало, але коли один із чоловіків ще й склав пальці «пістолетом» і почав ніби стріляти спочатку в мене, а далі в мого чоловіка, я була змушена покинути залу суду.

Варто додати, що Мар’яна Шпанова перебуває на сьомому місяці вагітності. У день розбійного нападу на її сім’ю жінки, на щастя, не було вдома. Та злочинцям було добре відомо, що жінка має з хвилини на хвилину повернутись з роботи, адже вони погрожували Віктору розправою і з нею.

Судові засідання розпочались ще у квітні та на них конкретно нічого не розглядали. На останньому засіданні підсудні мали або ж визнати провину, або ж ні, але через численні клопотання, зокрема клопотання адвоката одного з нападників про те, що потерпілий чоловік «був катований випадково», до суті так і не дійшли.

Нагадуємо також, що злочинців було затримано на «гарячому» працівниками Управління ДСО при УМВС України в Закарпатській області. Ними виявилися 19-річний студент з Ужгорода та 65-річний житель Києва, який 30 років свого життя провів у місцях позбавлення волі.

Останнє засідання за даним фактом відбулося цими днями. Закінчилось воно, так і не розпочавшись – в зв’язку з відсутністю на суді захисників нападників. Засідання  перенесли аж на 10 серпня.

Мар’яна з Віктором знову відправилися додому в розпачі. Та молода сім’я впевнена – справедливість таки буде досягнута.

- Я вдячна міліціонерам ДСО, за те, що врятували моїх найрідніших людей. Я не втратила сенс життя, хоча ці події довго не зітруться з моєї пам’яті. Я вірю, що згодом Віктор знову зможе ходити самостійно, донечка забуде про такий випадок у її житті. А злочинці будуть справедливо покарані, - говорить Мар’яна.

Сім’я Шпанових також звертається до журналісті з проханням підтримки. Просять, зокрема, представників ЗМІ з’явитися на чергове судове засідання, що відбудеться 10 серпня 2015 року в Ужгородському міськрайонному суді, повідомили Закарпаття онлайн в УДСО при УМВС України в Закарпатській області.

 
 
19 червня 2015р.

Теги: Сторожниця, грабіж

Коментарі

Анна 2016-10-26 / 14:30:42
Коментуючий НШД, по вашому виходить, що всі хто живуть в розкішних будинках в Сторжниці, Минаї,Червениці,вул..Лісна, біля кордону, вул.Джерельна на Коньячці і весь компотний р-н в Ужгороді треба посадити, а залишити і жаліти радванку і пяний базар. Всюди в першу чергу живуть люди, і не важливо багаті вони чи бідні. В коментаріях люди висловлюють своє ставлення до ситуації, і нажаль вона не втішна,сталася трагедія для всього суспільства. Якщо у вас є докази протиправних діянь на будь-кого то ідіть до суду,- а не розказуйте кого посадити в коментаріях, навіть не написавши свого імені.Я не можу зрозуміти, хіба вам нешкода сімю, у якої стався розбійний напад при дитині? Куди ми котимось пишучи що хтось живе багато от йому і треба. Це страшно.

Знаю вшидких 2016-09-28 / 13:33:43
Йой, мушу написати, бо явно перший ко писав то родич Дички, а чого не пишете що у малого дибіла няньо має котеджі у Сторожниці і продає їх за сто тисяч доларів, то у них уткіть виросли на дереві???? Ньяньо має долю і в Зінедіні за 2 мілійони який побудований. То никого не бентежить???? Лиш хижа Шпанова??? малий каждий тиждень по дискотеках ходив і біду робив,но та йімили його вже, то так мало ся кінчити...

нщд 2016-09-23 / 10:03:08
а ви в хоромах Шпанова були? то слід зазначити, що він чуток бідніше живе біглого Януковича. Тому кримінальну справу потрібно завести проти нього

Вадим 2016-04-20 / 14:36:15
Шкода. що відмінили смертну кару!!!!!! Кінчати таких треба на місті!!! Вийде придурок з вязниці і знову буде біду робити!!!! Уроди оба!!!! У малого сімя багата,- будуть витягувати, є лише дійсно надія на суд що чим на довше їх закриють.

миша 2015-06-19 / 11:56:58
діду довічно дати а молодому 20 років! шоб старий здох там а молодий на старість вийшов! сволота срана бля лопати в руки треба та огороди копати! чмирі!

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини