Судді Апеляційного суду області через суд у Києві добилися зобов'язань для Генпрокурора внести відомості до ЄРДР про вчинення злочину прокурором Закарпаття

Печерський районний суд міста Києва розглянув у відкритому судовому засіданні скарги суддів Апеляційного суду Закарпатської області – Лілії Симаченко та Наталії Мишинчук на бездіяльність Генерального прокурора України Віктора Шокіна щодо невнесення до ЄРДР відомостей про вчинення прокурором Закарпатської області Володимиром Янком кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст. 364 та ч.2 ст. 376 КК України.

Судді Апеляційного суду області через суд у Києві добилися зобов

У поданих суддями Генеральному прокуророві заявах йшлося про те, що прокурор Закарпатської області Володимир Янко, зловживаючи своїм службовим становищем в особистих інтересах та в інтересах підлеглих, з метою  відвернути увагу від непрофесійних дій працівників прокуратури, від умисного затягування ними процедури прийняття судом справи до свого провадження та у вимаганні продовження строку тримання обвинувачених під вартою в позазаконний спосіб, шляхом погроз висуненням підозри в злочині, передбаченому  ст. 375 КК України, вчинив тиск на суддів та,  знаючи, що ухвала апеляційного суду, якою  скасовано ухвалу суду першої інстанції про повернення обвинувального акта прокуророві не може бути предметом кримінального правопорушення, передбаченого ст. 375 КК України, здійснив ці погрози і вніс до ЄРДР відомості про вчинення суддями такого кримінального правопорушення та дав офіційний коментар про доведеність винуватості суддів.

Утім, Генеральний прокурор відомості про такі дії прокурора Закарпатської області всупереч вимогам ст. 214 КПК України  та п. 1.4. Положення про порядок ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань, - до ЄРДР не вніс.

В судові засідання з розгляду  скарг суддів на таку бездіяльність Генпрокурора представник Генеральної прокуратури України не з’явився, хоча про дату, час та місце слухання ГПУ була повідомлена у відповідності до чинного законодавства.  Печерський районний суд міста Києва, розглянувши скарги та дослідивши матеріали, долучені до них, дійшов висновку про їх обґрунтованість і зобов’язав Генпрокуратуру України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст. 364 та ч.2 ст. 376 КК України, вчинені прокурором Закарпатської області, повідомляє прес-служба апеляційного суду Закарпатської області.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, у березні двоє суддів Апеляційного суду Закарпатської області – Лілія Симаченко та Наталія Мишинчук – звернулися з заявою на адресу Генерального прокурора України, в якій просять внести до ЄРДР відомості про вчинення злочину прокурором Закарпаття Володимиром Янком.

Йдеться про резонансну справу, в контексті якої розпочато кримінальне провадження стосовно зазначених суддів апеляційного суду Закарпатської області за фактом постановленням ними, на думку прокуратури, завідомо неправосудної ухвали, відповідно до якої було звільнено з-під варти двох осіб, підозрюваних у скоєнні резонансного вбивства на замовлення.

Утім, як вказують у своїй заяві судді Л.Симаченко та Н.Мишинчук, відкриттям кримінального провадження прокурор Закарпатської області В.Янцо вдався до зловживання своїм службовим становищем, і вчинив тиск на суддів виключно для того, аби "виправдати недбалі, непрофесійні дії" своїх підлеглих.

"Маючи на меті збереження запобіжного заходу обвинуваченим, процесуальні прокурори вдалися до непроцесуальних дій, а саме... порушили перед судом першої інстанції питання продовження строку тримання під вартою без подання письмового клопотання..., без урахування попередньої ухвали апеляційного суду, у якій було звернуто увагу прокурора на процедуру подання клопотання про продовження строку тримання під вартою, чим грубо проігнорували вимоги... КПК України".

Крім того, аргументували заявники, підлеглі В.Янка "намагалися в незаконний спосіб отримати рішення суду щодо продовження строку тримання під вартою обвинувачених..., при тому, що з 05.09.2014 до 27.02.2015 прокуратура не спромоглася вручити належним чином обвинувальний акт обвинуваченим та їх захисникам, замість того, щоб виправити недоліки, вдавалися до судової тяганини, оскаржуючи ухвали суду 1-ї інстанції..."

Як повідомляли тоді судді, прокурор Закарпаття В.Янко вніс до ЄРДР дані про кримінальне порушення, "боячись осуду громадськості" та "зумисно, знаючи, що дана ухвала апеляційного суду не є тим процесуальним рішенням, яке може бути предметом злочину..., та дав офіційне повідомлення-коментар про доведеність вини суддів... у вчиненні тяжкого злочину, яке розмістив на офіційному сайті прокуратури Закарпатської області".

У цьому контексті Лілія Симаченко та Наталія Мишинчук просили Генерального прокурора України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань "відомості про вчинення прокурором Закарпатської області кримінальних правопрушень, передбачених ч.1 ст. 364 та ч.2 ст. 376 КК України". 

Втім, невдовзі з'ясувалося, що Генеральний прокурор до ЄРДР, всупереч КПК, відомості не вніс. У зв'язку із чим, судді для здійснення законності звернулися до суду. 

15 червня 2015р.

Теги: судді, апеляційний суд, злочин, прокурор Закарпаття

Коментарі

Пенсіонер Всєя Прокуратури 2015-06-29 / 21:48:52
Янкові пора на вихід. Або на пенсію, або на нари. Судді - умнічки, що здобули своє, настояли на законності і справедливості)

Суд правди і честі 2015-06-27 / 22:09:38
Молодці судді, бо добились законності.

Прокуратурський Майдан 2015-06-27 / 21:28:05
Коли буде анти-прокурадурський-правоохрєнітєльний Майдан патріоти приберуть і Янків і ментів. Дадуть їм заступ і хай собі копають шо треба.

ось таку 2015-06-27 / 20:30:47
Одначе як Янко швидко увійшов в усі корупційні теми тут!

ось так 2015-06-26 / 15:09:53


Шаранич - колишній медведчуківець. Пам"ятаємо з мукачівських виборів 2004. А медведчуківці колишніми не бувають. Тому він і кришує все ФСБ-шне на Закарпатті. І давить патріотів. А прокуратура Янка ведеться і діє з ним у злочинній спайці.


прокурадурський безмір 2015-06-26 / 14:52:35
Судді правильно відреагували на прокурорський безмір. В цій геть сфальшованій справі Суд виявився на висоті, бо прийняв цілком правосудне рішення, тобто СУДДІ ВЧИНИЛИ ПО ЗАКОНУ І СОВІСТІ. А от прокурадура підривала своїми діями законність і порядок. Фальшувала ПОБУТОВУ СПРАВУ в бік вигаданої, себто брехливої резонансності. Хоч РЕЗОНАНСОМ ТУТ МОЖЕ БУТИ - кілька річне побиття російським нелегалом громадянки України (згодом - колишньої дружини) за повної бездіяльності правоохрєнітєлєй Мукачева. Очевидно, тут праві коментатори, коли стверджують, що Планкін мав дах у ФСБ РФ. Тому і Мукачевське МВС його кришувало, за грошву звісно, і закривало на все очі. ОТакий ПРАВО-ОХРЄНІТЄЛЬНИЙ ПАСЬЯНС!!!)))

стажерка з мукачівської прокуратури 2015-06-24 / 10:07:46
Професіоналізм і "порядність" прокурорської команди Закарпаття видно з того, як вони фальшували цю справу, називаючи її резонансною і вимагаючи хабаря з батька киянина Б. Щодо резонансності, то тут правильно вже у відгуках сказали - битовуха. Так що пану Янку - НАРОДНА ДОГАНА. або й невідповідність посаді)

Суддям - респект! 2015-06-22 / 13:33:24
Чи ни єдиний адекватний текст про цю справу. Автор оперує фактами, а не плітками. Бо памЯтаю, як в коментах під текстом, написаним про цю справу Прес-службою закарпатської прокуратури, зЯвилась плітка про хабар в 350 тис. дол. США. ТО БУЛА ПРОСТО МАЯЧНЯ ХВОРОЇ ЛЮДИНИ, ЯКА В СВОЇХ МАРЕВАХ бачила це дійство)

Суддям - респект! 2015-06-22 / 12:25:48
Судді - молодці! Вони дотримали свою суддівську присягу і прийняли правосудне рішення. Прийняли таке правосудне рішення попри шалений тиск з боку прокуратури Закарпаття! В принципі, правосудне рішення - то норма. Але в Україні, і тим більше - на Закарпатті - це мужність.

нотатнику про резонанс 2015-06-21 / 19:32:45
Весь так званий резонанс цієї справи в тому що вбитий ніде не працював. Він був нелегалом і агентом ФСБ. Тому його й не вислали вчасно з Мукачева. ФСБ щедро снабжає своїх грошвою. Так щедро шо московський нелегал міг шикарно жити, відкупатись від закарпатських ментів, тощо. От і уся резонансність. Правда правоохоронці Мукачева і Закарпаття про це ніде нічого не говорять.

нотатник 2015-06-21 / 14:12:26
Автор статті неакуратно - (некритично) цитує правоохоронців. Нібе йдеться про резонансне вбиство.(!?) Та ще й на замовлення!!??? Але як раз ЦЕ НЕ ВСТАНОВЛЕНО ЖОДНИМ СУДОМ. І не може бути встановлено, бо те, що сталось на вході в будинок Планкіна - то була ситуація самозахисту. Планкін вийшов з бойовим пістолетом. А ТОЙ ЧОЛОВІК ПРОСТО ЗЛЯКАВСЬ І ЗАХИЩАВСЯ. От, що головне.

ужгородцю 2015-06-16 / 23:37:01
коментатор хреновий, буря на тебе вплинула

Суддя Дредд 2015-06-16 / 23:27:56
Янко за короткий час свого прокурорства на Закарпатті своєю підтримкою афера Волошина розісрався з журналістами, громадськими активістами, а тепер ще й - з суддями апеляційного суду.

Блискавично ідіотська кар'єра

ужгородець 2015-06-16 / 06:37:53
Прочитав усі три коментарі і зрозумів, що вчорашня буря здорово вплинула на психіку коментаторів.

Ваня 2015-06-15 / 22:21:42
Ну ворон ворону око не виклює, себто судді ідуть на поводу у суддів. Хоча Мишинчучку знаю тільки з позитивної сторони. А до деяких прокурорів-старперів старої закалки їм по хабарництву як раку до Києва!

Вася 2015-06-15 / 20:37:22
Ну, Пещерський суд роз глянув, а рішення де?

ужгородець 2015-06-15 / 20:13:47
Симаченко і Мишанчук - the best!!!! Янко - флуд....

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини