"Троїсті музики" із Закарпаття відкривали в Києві святковий концерт з нагоди Всесвітнього дня пошти

9 жовтня 2007 року в Києві, в Будинку зв’язку, відбулися урочистості з нагоди професійного свята – Всесвітнього дня пошти. Привітати поштовиків прийшли представники міністерств та відомств, навчальних закладів, ветерани, партнери Укрпошти, журналісти.

З нагоди свята свої привітання поштовикам надіслали Президент України Віктор Ющенко та Прем’єр-Міністр України Віктор Янукович.

За традицією під час урочистостей вшановують кращих працівників поштової галузі. Привітали поштовиків, висловили їм подяку за сумлінну працю та нагородили кращих працівників відзнаками почесні гості свята –директор Державного департаменту з питань зв’язку та інформатизації України Олександр Баранов, голова Профспілки працівників зв’язку України Валерій Єфремов. Також відзнаки та квіти кращим працівникам підприємства вручив Ігор Кравць, генеральний директор Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта».

У поштовиків усього світу заведено відзначати знаменні події випуском конвертів, художніх поштових марок. З нагоди свята в Україні виготовлено художній маркований конверт “Міжнародний тиждень листа”, оформлений малюнком художниці Валентини Мефоденко із зображенням поштових голубів та листоноші на велосипеді із сумкою, заповненою листами. Святкове спецпогашення конвертів штемпелем «Всесвітній день пошти» здійснили заступник міністра транспорту і зв’язку Леонід Нетудихата та заступник міністра Кабінету міністрів України Володимир Павленко.

Родзинкою цьогорічного свята в Україні стало проведення Другого огляду самодіяльних художніх колективів Укрпошти.  Мета цього заходу – не лише створити святковий настрій у Всесвітній день пошти, а й дати новий імпульс розвитку колективам самодіяльної творчості та виявити кращі мистецькі обдарування серед співробітників підприємства.

Компетентне журі під головуванням Володимира Єсипюка, голови Спілки кобзарів, народного артиста України, професора, серед учасників визначало трьох переможців у трьох номінаціях: «Музичне мистецтво» (у цій номінації також присуджували  призи «Глядацькі симпатії» та «За збереження народних традицій»); «Хореографічне мистецтво»; «Театральне мистецтво».

Але таланти працівників Укрпошти настільки багатогранні, що офіційних номінацій не вистачило, щоб гідно поцінувати професіоналізм та художню майстерність усіх учасників. Тому окремі конкурсанти отримали Подяку генерального директора Укрпошти. Переможцям конкурсу грамоти, цінні подарунки та квіти вручали генеральний директор Укрпошти Ігор Кравець, голова Об’єднаної профспілкової організації Микола Стародуб та голова журі Володимир Єсипюк.

Окремо були відзначені талановиті діти поштовиків.

Потім ведуча урочистого заходу – заслужена артистка України Оксана Антонюк – оголосила про початок святкового концерту.

Це було справжнє свято музики, пісні та танцю, яскраве, веселе, сповнене українського гумору, національних традицій видовище. Одне слово, феєричне, цікаве мистецьке дійство, під час якого поштовики розкривали увесь свій творчий потенціал. Колективи філій Укрпошти представили різножанрові номери.  Відкривав концерт ансамбль «Троїсті музики» із Закарпаття. Глядачі вітали учасників концерту бурхливими оплесками, насолоджувалися змістовною програмою, потихеньку підспівували виконавцям пісень.

Не можна було відірвати очей від яскравого вбрання артистів. Особливо вирізнявся національний одяг, зокрема власноруч гаптовані бісером костюми учасниць жіночого фольклорно-танцювального колективу Чернівецької дирекції.

Конкурс засвідчив, що в Укрпошті працює багато талановитих людей, зокрема й молоді. Виступи Олексія Шамарина, водія з Харківської дирекції, Тараса Грищука, інженера Львівської дирекції, Ярослава Кваші з Києва, гості свята Анастасії Галаки нікого не залишили байдужими.

Панувала святкова атмосфера, а коли усі учасники концерту вийшли на сцену і хором заспівали пісню Р.Квінта на слова В.Курорського «Україна», зал піднявся і довго аплодував артистам.

"Укрпошта"
10 жовтня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
/ 1
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини