Ужгороду подарували новий рекорд – найдовші в Україні кольорові сходи (ВІДЕО)

Сьогодні, 16 травня, добре відомі ужгородцям ЗОО «Українська студентська спілка» та ГО «Європейський Ужгород», які відзначились низкою гарних та корисних акцій, реалізували черговий проект у рамках акції «Змінимо Ужгород разом». Як наслідок місто забагатилось черговою родзинкою – Ужгород став володарем найдовших кольорових сходів в Україні.

Ужгороду подарували новий рекорд – найдовші в Україні кольорові сходи (ВІДЕО)

Подібними сходами може пишатись близько двох десятків міст в усьому світі.

Як зазначив представник ЗОО «Українська студентська спілка» Микола Гелетей, «сьогодні ми з групою молоді з 6 ранку приступили до розмальовування сходів. А до того, попередні 2 дні, в міру сил та можливостей, чистили їх та прилеглу територію. Гадаю, що проект видався на славу. Закликаю молодь активніше долучатись до подібних акцій, ренерувати нові, втілювати їх в життя і любити та цінувати наше чудове місто».

Як прокоментувала голова УМО Єдиного Центру Ярослава Гасинець, «даний проект зокрема покликаний вкотре привернути увагу місцевої влади на неприйнятний стан навіть центра нашого стародавнього міста. Сьогодні Ужгород може і мусить стати туристичною перлиною України, натомість ми не бачимо жодних конкретних кроків міської влади на шляху досягнення зазначеної мети. При бездіяльності можновладців за справу беруться небайдужі та активні ужгородці. Сьогодні наше місто збагатилось ще однією родзинкою. Також розроблено новий туристичний маршрут історичним центром міста, який включатиме найдовші яскраві сходи України».

Як повідомив голова ГО «Європейський Ужгород» Іштван Цап «прогулюючись одного разу вулицями німецького міста Вупперталь, несподівано натрапив на вибух фарб і кольорів – неймовірно гарні кольорові сходи. Тоді й виникла ідея збагатити наше місто такою красою. Євроінтеграція – це не ідея, не підпис під якимось документом. Євроінтеграція – це любов та турбота про рідне місто. Переконаний, що спільно з небайдужими містянами ми зробимо Ужгород справжнім європейським містом». Довідка: розмальовано сходи (вул. Замкові сходи, м. Ужгород) у кольори райдуги. Кількість сходинок – 95, висота кожної сходинки 18 см.

16 травня 2015р.

Теги: кольорові сходи, рекорд

Коментарі

Ален Панов 2015-05-23 / 09:16:46
Ця акція в черговий раз довела, що Ужгород розвивається бездумно, без стратегії, хаотично, а в місті - безлад і повна бездарність влади. В нормальному середовищі людина, яка має якусь ініціативу, приходить в муніципалітет, озвучує, після цього проходить обговорення і співставлення на предмет відповідності плану розвитку міста. Якщо ідея прийнятна - переходять до її реалізації, включно з допомогою від влади міста. У фіналі - переважна більшість містян задоволені, а реалізований проект діє під патронатом міста і його ініціаторів. Радує, що у більшості коментів люди це розуміють. Не радує - що міській владі абсолютно байдуже до будь-яких ініціатив, які не несуть грошей у власні кишені. Тому втілення таких ідеї, в переважній більшості випадків, виходять трохи кособоко. Замість того, щоб вникнути, покреативити, підказати і направити енергію молоді у конструктивне русло - повний ігнор. До речі, так само сталося і на Студентській набережній, де хтось виявив ініціативу і встановив лавиці із смітниками, які зараз перетворилися на міні-контейнерні майданчики з купою непотрібу, який витягають бродячі собаки.

Мар'ян 2015-05-18 / 10:03:33
https://www.youtube.com/watch?v=vNRGwkmY45s

задовбали 2015-05-17 / 22:32:46
як на мене - несподівано і креативно. Хочу запитати всіх численних захиснтків "істричних замкових сходів" - цей обісцяний і в прямому сенсі покриті лайном притон наркоманів та алкогліків вас влаштовував?!! Тоді ваш вишуканий смак був задоволений?!! Люди вичистили їх, винесли з десяток мішків шприців і сміття - а "спільнота" клацає по клаві, виставляючи в неті тези про свою турботу і занпокоєність. Ще позавчора там неможливо було пройти (і ви там не ходили).А сьогодні там фотографуються, посміхаючись десятки людей. Ідіть подивіться!
І наостанок - чомусь вас не хвилює жалюгідний стан лялькового театру в самісінькому центрі Ужгорода. Вас влаштовують скляний монстр біля кінотеатру, розвалені лавиці в центрі, купа химер-монстрів а-ля Біла Церква в місті. Покажіть приклад - зверніться кудись там у свою раду, щось там погодьте, скиньтеся грошенятами і приведіть до ладу. І продемонструйте! А так - суцільне ой-йой-ой бла-бла-бла...
І ще дуже хотілося б запитати у всіх "фахівців і захисників" - де ви були, коли звільнили з посади головного архітектора міста чи не єдиного принципового і високопрофесійного архітектора П. Сарваша. Тихенько проковтнули. Тож і тепер сидіть тихенько і свою стурбованість лишіть при собі.

стоп 2015-05-17 / 20:42:17
ці сходи скільки пам'ятаю були все занедбаними, з купою пляшок і навіть шриців, наскільки бачу, вони їх прибрали, зо що окреме їм спасибі, бо тут не лиише ужгородці часто ходять, але й туристи, а те, що місто наше зробили трохи яскравішим це не погано, бо щось воно останнім часом стало сіри і похмурим, хоча весна трохи втрутилась в кольори, але дерева масово вирубують, ось наприклад біля Молочарні і про це ніхто не говорить в голос, чого? а тут гарна акція, а якщо комусь не подобається, то не переживайте, фарба має властивість змиватись і досить скоро, тому просто почекайте, а ужгородців, нехай порадує такий вибух яскравих кольорів :) Молодці

митець 2 2015-05-17 / 20:32:20
а мені подобаються ці сходи, класно так стало, а критикани подивились б на свою роботу чи точніше її відсутність. Найбільш смішно виглядає заступник мера Шафарь, який то говорить, що варто їх було б відремонтувати перед тим, як фарбувати, це говорить посадовець, який за ремонт їх має відповідати, далі він розповідає про те, що не гарно, дуже яскраво пофарбували, і це на фоні того, що Ротарі парк, який знаходиться під його опікою, має жахливого кольору напис на так званих горе воротах, вже не кажу, що вони його ніяк не доглядають, ну і на завершення всього цього, він кричить, що вони геї, а сам примазується останнім часом до партії Ляшка, так хто він після цього???? А може згадати Химинця-Рату - з медведиками, з Проспектом з облізлими химерами на деревах, жах та й годі, тому молоді люди не звертайте уваги, все робите добре, а критикувати будуть завжди! особливо той хто нічого не робить! А скляні споруди в центрі міста ніхто не бачить, вирубані дерева ніхто не бачить, спотворену площу Корятовича та вулицю Фединця теж не помічають, тут все в порядку!

neri 2015-05-17 / 19:56:13
"ужгородка" Про конструкції Колодка-Рати - погоджуюсь. Абсолютно.

"між іншим " Ви так агресивно реагуєте. Не варто. На "заангажованість" навіть реагувати смішно.
Молодь ніхто не засуджує.
Просто висловлено думку, що така різнокольоровість доречна на дитячих майданчиках. Більше нічого.

між іншим 2015-05-17 / 14:22:44
Ця команда, до речі, без зайвого галасу нещодавно привела в порядок понад 100 м перил на набережній біля драматичного театру. Якісно, без недоречного креативу, дотримуючись загального виваженого ансамблю. Так що у відсутності смаку і неповаги до історичного центру цих людей може звинуватити тільки недалека і явно заангажована людина.

ужгородка 2015-05-17 / 13:23:27
Несмак - це конструкції Колодка-Рати на пнях на проспекті і нищення історичних перил на набережній безмірним ліпленням спотворених символів чужих країн.

А тут сходи, які досі були смітником, ожили і стали туристично привабливим об'єктом.

neri 2015-05-17 / 13:10:31
Достатньо було прибрати бур'яни.
Така різнокольоровість доречна на дитячих майданчиках. А на старовинних сходах в центрі міста - це несмак.
При всій повазі до активної ужгородської молоді.

aaa 2015-05-17 / 11:13:35
сам ти ідіот, nnn. у цих людей вистачає часу, енергіі і бажання самостійно і кіборгам допомогти, і в місті лад наводити. на відміну від таких скигликів, як ти.

Олем 2015-05-17 / 00:08:33
Но, тать Васмани, чом сте ті бур'яни не пропололисьте?!.

васман 2015-05-16 / 23:20:17
си сі ґарадичі тре бало не кивати, лем от буряня прополоти. айбо у нас все так - єдні дерева білять, другі вапно змивають, а триті тото фоткавуть

Ідея 2015-05-16 / 22:33:50
http://s019.radikal.ru/i626/1505/ea/e2845a5de8ef.jpg

єко 2015-05-16 / 22:01:39
камінінь фарбувати це найбезглуздіше заняття!

вася 2015-05-16 / 20:06:27
а треба було пофарбити в коричневий колір, тоді б сказали, що найдовші коричневі сходи у Всесвіті. все одно ніхто перевіряти не буде

коля 2015-05-16 / 19:40:09
Iз розряду-"хоть шо"! Аби тiльки попiаритись перед мiсцевими виборами! Краще насущними проблемама займiться псевдоактивiсти!!!

мiki 2015-05-16 / 19:36:42
А Мирослав Ракатош што там забив??? Ун што цвiтний тоже??? Пак скоро свадьбу му буде, чи шоубiзнесс бере свое?

митець-молодець 2015-05-16 / 18:40:40
Митцю заросші буряном і завалені сміттям сходи подобались більше. Справа смаку, звичайно!
Багато в нашому місті, на жаль, таких "митців". Так і виглядає наше місто.

митець 2015-05-16 / 18:28:15
Фу! Суцільний несмак.

клас!!!!!!!!!! 2015-05-16 / 17:52:44
класно, побільше б таких акцій, до речі у нас багато сходів у місті :) радує, що є така креативна молодь, хоча буде й багато критиків, але не звертайте увагу, бо все виглядає чудово!!!

НОВИНИ: Соціо

17:33
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
» Всі новини