Закарпатець першим здолав Розточанський міжнародний легкоатлетичний марафон

Перемогою українських бігунів завершився у неділю, 10 травня, IV Розточанський міжнародний легкоатлетичний марафон. 135 учасників стартували за сонячної погоди з центральної площі міста Яворів (Україна) й фінішували за дощової погоди на площі Ринок міста Любачів (Польща).

Закарпатець першим здолав Розточанський міжнародний легкоатлетичний марафон

Найшвидше класичну олімпійську дистанцію 42 кілометри 195 метрів подолали спортсмени з України. Серед чоловіків на п’єдестал зійшли Едуард Гапак (Закарпатська область, найкращий час – 2 год. 37 хв. 55 сек.), Дмитро Кононов (Краматорськ, 2 год. 38 хв. 15 сек.) та Олег Лещишин (Київ, 2 год. 39 хв. 04 сек.). У жінок найкращими стали Вікторія Бондаренко (Одеса, 3 год. 19 хв. 01 сек.), Марія Шаповалова (Київ, 3 год. 29 хв. 16 сек.) та Любов Сич (Харків, 3 год. 44 хв. 14 сек). Організатори марафону відзначили також і кращих в окремих вікових групах, серед яких Сергій Попов та Агнешка Фарон (вікова група 30-39 років); Валерій Поливаний та Йоланта Аугустиньска (вікова група 40-49 років); Ігор Окілка та Ельжбета Роса (вікова група 50-59 років): Ян Щигель та Лариса Лабарткава (вікова група понад 60 років).

Наймолодшими учасниками марафону виявилися поляк Павел Шинал та українка Любов Січ, а найстаршими Лариса Лабарткава (Україна) та Єжи Налепка (Польща).

Уперше цього року участь у Розточанському марафоні взяли й шість естафетних команд, у складі яких змагалися три чоловіки та одна жінка, долаючи почергово етап завдовжки приблизно 10 км. Найшвидше дистанцію Розточанського марафону з часом 02:43:45 подолала команда у складі: Костянтин Коляда, Андрій Тиндик, Юлія Кухар, Орест Мудрик.

На фініші усі учасники, які добігли до фінішу, отримали оригінальні пам’ятні медалі, а переможці – цінні подарунки та грошові нагороди.

Перед стартом відбулася урочиста церемонія відкриття змагань за участі начальника управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації Юрія Майбороди, професора, члена-кореспондента Української Академії наук, почесного працівника фізичної культури і спорту, відмінника освіти України Оксани Вацеби, голови Яворівської районної державної адміністрації Ореста Гнипа та голови районної ради Івана Карпи, секретаря Яворівської міської ради Павла Бакунця, віце-старости Любачівського повіту Вєслава Гука, представника воєводства Підкарпатського – куратора освіти Яцека Войтаса та інших.

Опісля виконання гімнів України, Республіки Польщі, Євросоюзу від імені марафонців (100 українців та 50 поляків) до символічної стіни плачу біля підніжжя пам’ятника Тарасові Шевченку у Яворові з портретами загиблих яворівчан – Героїв Небесної Сотні та військовослужбовців, які полягли в АТО, поклали квіти. Також учасники події вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих на війні зі сепаратистами та російськими окупантами бійців Українського війська.

У церемонії нагородження переможців IV Розточанського міжнародного марафону Любачів – Яворів узяли участь вищезгадані делегати з України та староста Любачівського повіту Юзеф Міхалік, секретар Любачівського повіту Владислав Гжик, начальник відділу освіти Любачівського повіту Марта Забронська та бурмістр Любачева Кшиштоф Шпит.

Розточанський міжнародний марафон – єдиний у Європі, учасники якого перетинають міждержавний кордон, а старт і фініш почергово приймають польське місто Любачів та українське місто Яворів.

Цьогорічні змагання проводилися під почесним патронатом голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, воєводи Підкарпатського воєводства Малгожати Хомич-Шмігельської, а також генерального консула України в Любліні та генерального консула Республіки Польщі у Львові.

Серед організаторів Розточанського марафону-2015: з українського боку – управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, Яворівська районна державна адміністрація та Яворівська районна рада, відділення Національного Олімпійського комітету України у Львівській області, федерація легкої атлетики Львівської області; з польського боку – повітове староство в Любачеві, Підкарпатське воєводство Республіки Польщі, низка польських бігових осередків, повідомляє Стрийська РДА.

12 травня 2015р.

Теги: Розточанський марафон, Польща, Гапак

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини