В'ячеслав Грозний: "Я покину "Говерлу", мене не влаштовують такі умови роботи, я не отримую задоволення"

Головний тренер ужгородської "Говерли" В'ячеслав Грозний поспілкувався з журналістами після поразки від "Шахтаря" (3:7) в матчі 23-го туру УПЛ.

В

- Сьогодні велике свято, про яке ми не повинні забувати… Якщо ж говорити про гру, то ми розуміємо свої можливості. І розуміємо можливості суперників. Сьогодні у нас немає диспетчера, бо Аруна травмований (до наступного матчу, сподіваюсь, буде готовий), а Герасимюк зайняв позицію не грати: сказав, якщо керівництво не довіряє йому, то він тренуватиметься, але не гратиме. Він має право на таку позицію. Ніхто не чекав, що ми на першій хвилині пропустимо м’яч. Я сам був шокований. Ми пропустили м’яч, який психологічно тиснув на нас. Потім вдруге, потім втретє пропустили і мені довелося замінити Ягодінскіса. Хоча він – Ягодінскіс – хороший гравець, але такі матчі бувають. Він вибачився перед командою.

Ми втрапили в ситуацію, з якої навіть "Баварія" не вийшла би. Але в нас є орендовані з "Динамо" гравці, для яких "Шахтар" – серйозний подразник. Я дякую "Шахтарю", що вони дозволили своїм орендованим зіграти сьогодні, хоча вони не готувалися і не встигали на матч (як Гришин). Тільки Качараба був з нами, тому він і вийшов сьогодні.

Зрозуміло, що нам важко було грати сьогодні – так само як і з "Динамо" у минулому турі. Швидкості суперників рівня "Шахтаря", "Динамо" і "Дніпра" значно вищі, ми не встигаємо реагувати, припускаємося помилок. Багато залежить від класу гравців: Акакпо з "Динамо" привіз кілька м’ячів, сьогодні теж… Я задоволений орендованими динамівцями – на місці Реброва давно б вже забрав і Хльобаса, і Мякушка.

Сьогодні був характер – ми зрівняли рахунок з 0:3. Я не пам’ятаю, щоб хтось таке в Україні робив. А ми могли ще забити – були моменти. Але те, що було після рахунку 3:3 – ні в які ворота не лізе. Ми мали й далі грати чітко, дисципліновано, а не оголяти зони і бігти стрімголов. Я здивований, як легко ми пропускали м’ячі. "Шахтар" класна команда, але ми не мали так багато помилятися.

Я задоволений матчем до рахунку 3:3. А тим, що робилося після того, не задоволений. Ще раз про орендованих: ми маємо на рівні регламенту врегулювати це питання. Тобто, потрібно прописати пункт, щоб орендовані футболісти мали право грати у всіх матчах. Це було б справедливо.

Дякую вболівальникам. Вони прийшли більше не на нас, а на "Шахтар", та все ж… Вони нас підтримували, хотіли, щоб ми зіграли гідно. Хоча всі розуміють, що ми з "Шахтарем" у різних вагових категоріях. Ми рік не отримуємо зарплатні і я вдячний гравцям за той період матчу, коли ми грали солідно. Протистояли все-таки одній з кращих команд Європи. Віце-президент теж подякував мені і гравцям. Але мені мало подяки, я тренер-максималіст і хочу завжди перемагати. Коли ми зрівняли рахунок, були на психологічному підйомі і могли витиснути більше. Але не вміємо терпіти. В нас були проблеми з опорною зоною – звідти не йдуть передачі. Надіюсь, скоро підійде Аруна. Про Герасимюка я вже сказав. Що стосується Хомина та Шацьких (щоб не було спекуляція): в них проблеми зі здоров’ям.

В нас змінюється стратегія: іноземців у нас не буде, буде переорієнтація на "голодних" українців з невеликими зарплатами. Добре було б задіювати місцевих футболістів, але їх немає. На Закарпатті немає таких футболістів, як, до прикладу, у Львові. Є Юрій Тома – я навмисно дав йому можливість вийти проти "Динамо". Але йому і всім іншим таким хлопцям ще рано грати на такому рівні.

Швидше за все, я покину "Говерлу", мене не влаштовують такі умови роботи, я не отримую задоволення. Немає умов, постійно змінюється склад (не з моєї ініціативи), не будуть продовжувати контракти з досвідченими гравцями, знизиться бюджет і будуть грати футболісти рівня Юрія Томи. Ми хочемо, щоб на Закарпатті був футбол, але коли я читаю про себе, що "гастарбайтери на чолі з Грозним поїхали на матч з "Динамо"… Який сенс працювати тут? Плюс – рік без зарплатні, без умов. Я тренер, який працював у великих командах, підготував якісних гравців і я маю право на свою думку і на свій вибір. При цьому, реакції від керівників дуже мало.

- Ви підозрюєте когось з гравців "Говерли" на грі в тоталізаторі?

- Я не підозрюю, але я знаю, що в українському футболі є ця зараза, цей бруд. І його треба викорінювати.

- Гравців "Говерли" неодноразово бачили у букмекерських конторах. Тому й виникають такі питання…

- Можливо, вони ставлять на китайський футбол? Я не знаю, я нікого за руку не впіймав… Хай ходять і ставлять на перемоги "Говерли" завжди – тоді буде для них додатковий стимул. Я не розумію , для чого в тоталізаторі є контрольні матчі. Очевидно ж, що ведуться якісь закулісні ігри.

- Сім пропущених голів з п’ятьма захисниками... У центрі півзахисту Тудосе і Райчевіч… Чому ви вибрали таку схему, яка в підсумку провалилися?

- То на ваш погляд у нас було п’ять захисників, на мій погляд – ні. В нас було чотири захисники і один плаваючий. Шіміч добре зіграв, Качараба теж. Акакпо – капітан збірної Того, Ягодінскіс – гравець збірної. В нас хороші футболісти. Ягодінскіс привіз два голи – він поплив, тут справа не в командних діях. Я Ягодінскіса замінив, зробив тактичні зміни і гра змінилася. Я не міг використати Аруну. Був би Аруна – не було б зв’язки Райчевіч – Тудосе…

Чому ми пропустили? Бо в нас нижчий клас, тут навіть не в тактиці справа. Дайте мені Хачереді з Драговічем, а наші захисники хай підуть в "Динамо"… Ми не маємо можливостей, не маємо таких гравців, які можуть вести гру. Перед вибором тактики ми аналізуємо наші власні можливості.

Ігор Семйон, UA-Футбол

10 травня 2015р.

Теги: Грозний, Шахтар, Говерла

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини