16 із 21 ужгородського мільйона згоріли в пожежі

3 липня в Ужгородському прес-клубі відбулося засідання на тему: „Доля 21 мільйону з ужгородського бюджету”.

16 із 21 ужгородського мільйона згоріли в пожежіЖурналісти зустрілися із завідувачем відділу капітального будівництва Ужгородської міськради Олександром Лелекачем (тимчасово відстороненим від виконання обов’язків вже протягом півтора року). Він розповів про судовий розгляд справи, відкритої 14 січня 2005 року — щодо зловживання службовим становищем у ході розподілу державної субвенції.

Так, Ужгороду було виділено державою 48 мільйонів для будівництва і ремонту об’єктів житлово-комунального господарства. З них 19 мільйонів повернуто державі як неосвоєні. По стадіону «Авангард» підтверджено освоєння 9 млн. 700 тисяч грн., ще 2,6 млн. грн. витрачено на водопровідні мережі, 300 тисяч гривень — на водозабір «Минай», 1,7 млн. грн. -- на каналізаційно-очисні споруди. Інші 16,5 млн. грн., за рішенням Господарського суду Івано-Франківської області, повинен повернути Ужгородові генпідрядник. Олександр Лелекач стверджує, що на прозорій тендерній основі Ужгородська міськрада довірила будівельні роботи у місті івано-франківській фірмі ЗАТ «Західхімпроммонтаж» — за рекомендацією Українського будівельного концерну. Івано-франківський генпідрядник залучив до виконання робіт декілька фірм-субпідрядників, зокрема, з м. Одеса, їм перерахували гроші. Однак реальної роботи проведено не було.

Відразу після перших затримок із виконанням підрядних робіт завідувач відділу капітального будівництва Ужгородської міськради звернувся до прокуратури із заявою про необхідність з’ясування ситуації. Однак за цією заявою справу було відкрито проти самого О. Лелекача (за «зловживання владою в інтересах третіх осіб», йдеться про 5 мільйонів гривень), розслідування тягнеться до сьогодні. Підсудний стверджує, що у матеріалах прокуратури фігурують абсолютно неправильні цифри та суми, які далеко не відповідають дійсності. Натомість суд, за словами Олександра Лелекача, відхиляє усі доказові матеріали захисту, що мають реальне значення для справи — акти звірок робіт, акти робочих комісій, платіжні документи. У результаті перенесених стресів О. Лелекач став інвалідом ІІІ групи, втративши зір на одне око.

На думку О. Лелекача, горезвісні 16,5 млн. гривень, які повинні були бути використані на ремонт ужгородських каналізаційно-очисних споруд, навряд чи повернуться Ужгородові. Одеська фірма ЗМВ «Сервіс», яка за рішенням Господарського суду Івано-Франківської області повинна повернути франківському генпідряднику 26 млн. грн. (з яких 16 — ужгородські), подала заяву про банкрутство, а усі її документи згоріли у пожежі.

Про частину виконаних робіт за кошт славнозвісного 21 мільйону прозвітував автор проекту реконструкції стадіону «Авангард» Андрій Кирик. За його словами, усі роботи на міському стадіоні виконані у повному обсязі та без жодних порушень, про що свідчать акти прийому робіт відповідних комісій.

Завтра, 4 липня, відбудеться чергове судове засідання у справі зниклих мільйонів. Прокуратура просить 8 років ув’язнення для Олександра Лелекача за ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем) та 6 років для двох керівників ЗАТ «Західхімпроммонтаж». О. Лелекач стверджує, що жодної секунди не сумнівається у власній невинності та заперечує причетність до будь-якого з трьох пунктів 364-ї статті Кримінального кодексу.
03 липня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 2
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
» Всі новини