Мотузковий парк та центр прийому туристів незабаром з'являться на Закарпатті

Минулоріч облрада виграла європейський грант на загальну суму понад 890 тисяч євро на реалізацію проекту «Підтримка економіки Закарпатської області через розвиток і промоцію її туристичного потенціалу». Сума співфінансування з фондів Євросоюзу становитиме 712 тисяч євро. Термін реалізації проекту до липня 2016 року.

Мотузковий парк та центр прийому туристів незабаром з

Прогнозовані його результати – розширення мережі туристичної інфраструктури регіону, упорядкування та облаштування туристичних шляхів Закарпаття, підвищення рівня поінформованості відвідувачів регіону про його туристичний потенціал через он-лайн ресурси, збільшення кількості широкомасштабних туристичних промоційних заходів тощо.

Як розповіла координатор проекту, менеджер комунального підприємства «Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської облради» Тетяна Захаркевич, учасниками проекту стали територіальні громади Закарпатської області, місцеві агенції та асоціації розвитку, суб’єкти туристичної діяльності, викладачі та студенти туристичних відділень та факультетів вищих навчальних закладів, учнівська молодь. Передбачено три базові напрямки: розвиток регіональної туристичної інфраструктури; інструменти промоції туристичного потенціалу області; розробка та впровадження ефективної регіональної політики у рамках туризму.

На цей час вже розроблена візуалізація дизайну порталу «Карпатський туристичний шлях» (оновлені його інтерфейс, технічна частина). Сайт унікальний тим, що він буде містити інформацію про увесь туристичний ресурс Закарпаття і позиціонувати край різноманітними можливостями як для туристів, так і для гостей із-за кордону. В ньому буде практична інформація: інтерактивна мапа з відповідним тематичним наповненням — починаючи від історико-культурних пам’яток і туристичних шляхів, до практичних можливостей відпочинку на Закарпатті. Буде відображено карти для пішого, велосипедного та навіть кінного туризму. З порталу турист може завантажити трек з перепадами висот, з координатами. Також тут буде міститися опис шляхів.

Нині, за словами експерта, відбувається інвентаризація цих шляхів. Є гіди, екскурсоводи, які співпрацюють разом з нами, і в рамках проекту з GPS-навігаторами вони зараз проходять ці шляхи. Згідно з проектом заплановано пройти 1000 км. Наразі подолано більше сотні кілометрів. Взагалі ідея на перспективу – об’єднати Карпатський туристичний шлях зі Словаччини, територією Закарпаття і з’єднати його з маршрутами Румунії. Це буде крок до продовження європейського туристичного шляху на територію України. І словацькі, і румунські партнери в цьому зацікавлені. Для нас з’являється унікальна можливість заявити на всю Європу про новий бренд – Карпатський туристичний шлях.

Минулоріч, під час презентації проекту, йшлося про те, що в області будуть пстворені і центр для туристів, і мотузковий парк. Так, Планується створення Центру прийому туристів, у якому буде перший в області повністю облаштований кемпінг для подорожуючих туристів. Також передбачається створення туристичних зупинок, які розташовуватимуться на піших або велосипедних маршрутах краю, та будуть облаштовані джерелами питної води, розчищеними місцями для наметів, столами, лавицями, сміттєзбірними ємкостями.

Наразі визначається місце розташування такого центру. Отримано декілька пропозицій від районів, зокрема з Хустщини, Національного парку «Синевир».

Фактично підрядником видана карта, на якій визначено багато місць на Закарпатті, де можуть бути ці центри, туристичні стоянки, а також мотузковий парк об’єктів.

Що стосується мотузкового парку, то це буде невеликий ареал або із використанням безпосередньо дерев, які розташовані на тій території, або з дерев’яних конструкцій із різними видами перешкод різної складності, що розраховані і на дітей, і на дорослих. Цілком ймовірно, що його буде відкрито в Ужгороді, пише Володимир Бортко, “Новини Закарпаття”.

20 квітня 2015р.

Теги: мотузковий парк, центр прийому туристів

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини