Прокурор Ужгорода Іван Зарева каже, що перший заступник мера Іван Волошин – "чистий"

Таке випливає з розлогого коментаря прокурора міста за підсумками проведеної перевірки за заявами громадських активістів, у тому числі, щодо документування корупційних дій службових осіб Ужгородської міської ради і, зокрема, першого заступника міського голови Івана Волошина.

Прокурор Ужгорода Іван Зарева каже, що перший заступник мера Іван Волошин – "чистий"

Так, громадськими активістами у своїх зверненнях зазначається, що Волошин І.І. в порушення вимог ст. 14 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування для уникнення конфлікту інтересів зобов’язаний був протягом десяти днів із дня обрання передати в управління належні йому 6 підприємств та корпоративні права іншій особі, що ним зроблено не було, про конфлікт інтересів безпосереднього керівника не інформовано, а також не дотримано обмежень щодо зайняття підприємницькою чи іншою оплачуваною діяльністю.

При цьому Іван Зарева зазначає, що відповідно до ст. 172-7 КУпАП відповідальність за вчинення адміністративного корупційного правопорушення настає за неповідомлення особою безпосереднього керівника у випадках, передбачених законом, про наявність конфлікту інтересів, а згідно диспозиції ч. 1 ст. 172-4 КУпАП особа несе відповідальність за порушення встановлених законом обмежень щодо зайняття підприємницькою чи іншою оплачуваною діяльністю.

Перевіркою викладених у зверненні доводів встановлено, що Волошин І.І. дійсно був власником корпоративних прав зазначених у зверненні підприємств, проте згідно договору управління корпоративними правами від 20.11.2014 передав їх фізичній особі-підприємцю, а тому на день обрання першим заступником Ужгородського міського голови останній не володів корпоративними правами у вказаних суб’єктах господарювання та не міг приймати рішення про обрання їх керівників. Саме у такий спосіб ним було виконано вимоги Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» . 

Окрім того, в ході перевірки встановлено, що суб’єкти господарювання, корпоративні права яких передав Волошин І.І. третій особі до вступу на посаду, до Ужгородської міської ради не звертались та жодних рішень на їх користь радою не ухвалювалось, останній доходи від їх діяльності не отримував. Вказане підтверджено інформацією Ужгородської міської ради, Ужгородської ОДПІ, державного реєстратора, поясненнями осіб, матеріалами спеціальної перевірки перед призначенням Волошина І.І. на посаду, а також іншими зібраними в ході перевірки матеріалами. 

При таких обставинах, підстав для притягнення першого заступника міського голови Волошина І.І. до відповідальності за вчинення адміністративних корупційних правопорушень, передбачених ст.ст.172-7, 172-4 КУпАП, на які вказують заявники, не встановлено. 

Також прокуратурою міста Ужгорода перевірено доводи заявників щодо перебування у власності Волошина І.І. свердловини на воду № 229, яка знаходиться у м.Ужгород, вул.Електрозаводська,2 та використовується в підприємницькій діяльності ГРК «Унгварський». Встановлено, що у поданій Волошином І.І. декларації у розділі «Інше нерухоме майно» така зазначена, що підтверджено і даними ДПІ у м.Ужгороді. 

Перевіркою охоплено і факт голосування Волошином І.І. за виділення земельної ділянки площею 0,0100 га Готрі Т.Ф. - матері своєї цивільної дружини.

При цьому необхідно врахувати, що відповідно до абз. 2 ст. 1 Закону близькі особи – це чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, рідний брат, рідна сестра, дід, баба, прадід, прабаба, внук, внучка, правнук, правнучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, особа, яка перебуває під опікою або піклуванням, а також особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом і мають взаємні права та обов’язки із суб’єктом, зазначеним у частині першій статті 4 цього Закону, в тому числі особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі.

Разом з тим, ні мати цивільної дружини, ні співзасновник ПП «Сервісбуд» Футорняк Р.М. не підпадають під визначення поняття «близькі особи», а тому у Волошина І.І. не виникає конфлікту інтересів щодо прийняття рішення стосовно них, а відтак не наступають обов’язки щодо вжиття заходів передбачених ч.1 ст. 14 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

03 квітня 2015р.

Теги: прокурор, Зарева, Волошин, чистий

Коментарі

ужгородец 2015-04-03 / 23:59:32
Воры

НЯНЬО 2015-04-03 / 23:52:59
нАСТОЯЩЫЙ ПРОФФЕСССОР

Суддя Дредд 2015-04-03 / 20:45:09
Волошин "чистий", бо Зарева - "брудний".

Цей висновок - взірець корумпованості.

Бенца 2015-04-03 / 18:35:54
Ко се Заревови писав? Сякоє Іван би сам не придумав написати, ун декларацію не знає написати! Вілікі чудеса гроші з людьми роблят, сякоє на тверезу голову не придумаш написати.

Зритель 2015-04-03 / 16:38:31
Прокурор -.СКАЗОЧНИК...

ужгородець 2015-04-03 / 14:53:35
Ворон ворону око не виклює. Гнати треба обох - і Волошина, і Зареву. Це одне ОЗУ

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 2
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини