Закарпатські службовці дозволили вивіз за кордон лісу на понад 1 млн грн за підробленими документами

Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо закарпатських службовців, які дозволили підприємцям вивезти за кордон лісопродукцію на понад 1 млн. грн. за сертифікатами, які були вже анульовані.

Закарпатські службовці дозволили вивіз за кордон лісу на понад 1 млн грн за підробленими документами

Прокуратурою міста Ужгорода зареєстровано кримінальне провадження щодо службових осіб Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державного підприємства «Український лісогосподарський центр консалтингу та логістики «Укрлісконсалтинг» за фактом зловживання владою та службовим становищем та службовим підробленням (ч. 2 ст. 364, ч.2 ст. 366 КК України). 

Як поінформував прокурор міста Ужгорода Іван Зарева: «Встановлено, що службові особи Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, всупереч інтересам служби, в інтересах третіх осіб, за попередньою змовою із службовими особами Державного підприємства «Український лісогосподарський центр консалтингу та логістики «Укрлісконсалтинг», незаконно надали підприємцям можливість здійснити експорт сумнівної лісопродукції за межі митної території України за сертифікатами про походження лісоматеріалів та виготовлення з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій, які на день вивозу лісопродукції були вже анульовані, чим інтересам держави спричинили збитки на загальну суму понад 1 млн грн.

Прокурор наголосив, що своїми діями службовці порушили Закон України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів», постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження тимчасового порядку видачі сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлення з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій» та Інструкцію щодо заповнення форми сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлення з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій.  Вказані порушення кваліфіковано за  ч. 2 ст. 364, ч.2 ст. 366 КК України, а за це передбачено покарання до 6 років позбавлення волі.

Довідка:

ч. 2 ст. 364 КК України  - зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

ч.2 ст. 366 КК України  - службове підроблення - складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, -караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

24 лютого 2015р.

Теги: службовці, документи, лісу

Коментарі

Підприємец 2015-02-25 / 00:03:32
Прокурорам Ура!!Видко кадрові реформи в прокуратурі дають пользу.Та вся область знає що в управлінні лісового господарства годами махлюются сертифікати.Дівчата в мініках на першому поверсі,"нещасний і бідний" Кий на другому!"Лівий" ліс узаконюєся по відомих схемах,на яких сидят одні і ті самі люди з районів.Їх легко впізнати по "крутих" авто які вони міняют як носки.Но справді від порядності прокурорів залежит дальший хід справи?!

Прокурор 2015-02-24 / 22:49:18
Пішов Ярема і пішов процес.Засвітили справу яка довго кочувала по шухлядах.Але один міліон це лише "квіточки".А де справа по сертифікатах-двійниках?Там же міліони підтверджені фактами. Фізик втік,в тюрму має сісти Кий з гоп-компанією.Вони фальсифікували папери і тирили,тирили!

прокурор 2015-02-24 / 20:19:06
для чого прокуратура як шо и так никого не посадят((

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 5
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 13
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини