В Ужгороді сесія міськради проголосувала дві заяви про визнання Росії агресором, а "ДНР" та "ЛНР" – терористами

Відповідні заяви - одна підготовлена депутатом Василем Гнатківим, інша - групою "Європейський центр" - проголосовані із подальшим їх об'єднанням сьогодні на сесії Ужгородської міської ради.

Відповідним рішенням міська рада Ужгорода заявила про однозначну підтримку Звернення Верховної Ради України, відповідно до якого Російська Федерація визнається державою агресором, а так звані «ДНР» і «ЛНР» - терористичними організаціями. 

Інша заява містила в собі формулювання про підтримку Надії Савченко та інших незаконно ув'язнених РФ українців, про визволенн яких клопоче міськрада перед міжнародними інституціями: "...Надія Савчекно вже як 66 днів, як оголосила голодування. Міськрада звертається до міжнародних організацій із вимогою сприяти визволенню з полону Надії Савченко та усіх українців, яких Росія утримує проти їх волі в ув'язненні".

Обидві заяви проголосовані з подальшим їх опрацюванням та об'єднанням в один документ.

Текст однієї із заяв сформульований наступним чином:

З А Я В А

Ужгородської міської ради щодо підтримки звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором, а так званих «ДНР» та «ЛНР» - терористичними організаціями

Ужгородська міська рада заявляє про однозначну підтримку Звернення Верховної Ради України, відповідно до якого Російська Федерація визнається державою агресором, а так звані «ДНР» і «ЛНР» - терористичними організаціями. Не маємо сумніву, що усі територіальні громади України солідарні у своєму прагненні захистити територіальну цілісність України та зупинити державу-агресора, яка порушує норми міжнародного права, чинить на нашій території злочини проти людяності, озброює терористів, що піддають обстрілам житлові квартали українських міст. Користуючись підтримкою Російської Федерації, так звані «ЛНР» і «ДНР» в останні тижні посилили терористичні дії, що призвело до жахливих втрат серед цивільного населення в Волновасі, Донецьку, Маріуполі та Дебальцево.

Такі злочини не можуть залишитися безкарними, а їх натхненники, організатори та виконавці повинні бути притягнуті до відповідальності і постати перед Міжнародним трибуналом.

Вважаємо, що у цій загрозливій для усього світу ситуації ужгородська громада, представники якої у лавах української армії, Національної гвардії, прикордонних військах, спецпідрозділах СБУ, УМВС, добровольчих батальйонах та інших підрозділах мужньо відстоюють територіальну цілісність держави та протистоять поширенню тероризму, повинна заявити свою принципову позицію щодо дій країни-агресора.

Принагідно закликаємо ужгородців припинити будь-яку співпрацю з суб’єктами Російської Федерації, як держави-агресора, усіма засобами підтримувати дії української влади, направлені на зупинення агресії проти України та встановлення миру.

Ми, депутати Ужгородської міської ради, звертаємося до громад міст- побратимів та партнерів, міжнародної спільноти із закликом підтримати вимоги парламенту України, українського народу та запропонувати своїм національним парламентам, ООН, Європарламенту, ПАРЄ визнати факт агресії Російської Федерації проти України, окупації нею українських територій, їїучасті у підтримці тероризму та вимагати притягнути країну-агресора до відповідальності за вчинені на території Української держави злочини проти людства.

Ми висловлюємо нашу повну солідарність із Парламентською Асамблеєю Ради Європи, яка застосувала дипломатичні санкції до Російської Федерації, позбавивши її права голосу до квітня 2015 року, та наклала інші обмеження. Ми глибоко переконані, що світова спільнота згуртовано підтримає Україну у прагненні відстояти свою територіальну цілісність та повернути мир.

Разом ми переможемо, зупинимо агресора, не дамо зламати світовий порядок, порушити світову систему безпеки, силою зброї переглянути визнані міжнародним актами державні кордони.

Схвалено на 2-му пленарному засіданні XXVII сесії Ужгородської міської ради VI скликання 19 лютого 2015 р. 

19 лютого 2015р.

Теги: заява, агресор, терористи, міська рада

Коментарі

Патріот 2015-02-19 / 12:11:31
Молодці, учися Чубірко, ти завжди смієшся з Ужгородської міськради! Де подібне рішення облради? Балога був навіть співавтором подібного законопроекту у ВР. Чи Кумики таке не підтримують? А іще тя у майбутнього мера пхають. Хіба люди зовсім розум утратили, оби тя убрали. Звичайно можна, але хіба що мером Чопа або Перечина, але не Ужгорода.

НОВИНИ: Соціо

15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
» Всі новини