У Тячеві учасники АТО, волонтери та місцеві мешканці зібралися на благочинному концерті "Автомат і гітара" (ФОТО)

У неділю, 15 лютого, з нагоди відзначення 26-ї річниці виведення військ з Афганістану, в Тячівському районному будинку культури відбувся благодійний концерт «Автомат і гітара» на підтримку військових АТО.

У Тячеві учасники АТО, волонтери та місцеві мешканці зібралися на благочинному концерті "Автомат і гітара" (ФОТО)

Участь у даному мистецькому заході взяв відомий автор, композитор  та  виконавець афганських пісень, голова Всеукраїнської асоціації «Афганці» та голова волонтерського центру «Ветеран-1» В’ячеслав Кукоба, а також талановиті співаки Тячівщини.

На концерт зібралося чимало мешканців міста й району, в тому числі прийшли учасники АТО, мобілізовані військовослужбовці, волонтери, керівники організацій та установ Тячівщини.

Ініціатором доброчинної музичної акції виступив керівник Тячівського волонтерського центру «Горгани», радник голови Тячівської РДА, ветеран-афганець Богдан Колодницький. А відбувся концерт за сприяння керівництва Тячівської райдержадміністрації, зокрема т.в.о голови райдержадміністрації Василя Йовдія.

До речі, це вже не перша, і як відмітили її організатори, не остання благочинна акція на підтримку військовим у зоні АТО. Проте, з нагоди свята на цей раз вона пройшла за участі афганців, які були активними учасниками минулорічних подій на Майдані, а  на сьогодні є мужніми захисниками територіальної цілісності нашої країни на Сході та волонтерами.

Тож разом з співаком  в Тячів приїхали його бойові побратими – герої так званої  легендарної Восьмої «афганської» сотні Самооборони Майдану. Попри те, що багато з них через отримані під час протистоянь поранення практично втратили здоров’я і змушені проходити реабілітацію, всі вони займаються активною волонтерською діяльністю.  А відтак, і тісно співпрацюють з Тячівським волонтерським центром «Горгани».

- "Ми виступаємо в різних містах України. Проводимо не лише концерти, а й культурно - просвітню роботу, щоб підняти дух нашого народу. Вважаю, що зараз нам потрібні патріотичні пісні, адже Україна - це наша держава і кому як не нам її боронити?!" – наголосив під час інтерв’ю журналістам місцевим ЗМІ В’ячеслав Кукоба.

Відтак на сцені виконав такі свої хіти як  «Автомат і гітара», «Ветерани», «Майдан»,  «Бойові козаки», «Бой гремел в окрестностях Кабула»…

Свою нову пісню «Я вернулся из плена» співак подарував бійцю добровольчого батальйону «Донбас», тересвянцю Йосипу Пономаренку (Менджул), який чотири місяці перебував у полоні в бойовиків. Композицію герой послухав під оплески глядачів прямо на сцені.

Цікавими музичними композиціями порадували багаточисельну публіку і такі талановиті виконавці українських пісень як Марія Гарагаль, Олеся Лунгу, Віталій Мацола, Євгенія Рекіта Наталія Цубера, Віталія Горбей, народні музики родини Шіманів, гурт «Шарж».

Надзвичайно зворушливо прочитав  на сцені вірш «Мир всій землі» Артемій Коротков - юний користувач бібліотеки смт. Буштино. 

Під час концерту «Автомат і гітара» було проведено добровільний збір коштів для допомоги нашим українським бійцям в зоні АТО, до якого долучилися  учасники цього масштабного патріотичного дійства, повідомляє прес-служба Тячівської райдержадміністрації.

Як повідомляло Закараття онлайн, окрім зібраних під час концерту грошей, волонтери Тячівщини відправили 6 автомобілів.

 

16 лютого 2015р.

Теги: концерт, автомат і гітара, Тячів

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини