Із майже 600 захисних споруд, які підлягають техінвентаризації, на Закарпатті торік інвентаризовано 262 (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 12 лютого, у великому залі Закарпатської облдержадміністрації, відбулася нарада по підбиттю підсумків роботи територіальної підсистеми цивільного захисту Закарпатської області у 2014 році.

Із майже 600 захисних споруд, які підлягають техінвентаризації, на Закарпатті торік інвентаризовано 262 (ФОТО, ВІДЕО)

Як зазначалось під час наради, загалом 2014-й рік відзначився покращенням ситуації майже по всім показникам. Впродовж року на теренах Закарпатської області виникло 5 надзвичайних ситуацій, із яких 4 – техногенного характеру й одна – соціального. Це на дві НС менше, аніж 2013-го. Так, у краї трапилося 1 464 пожежі, що на 10% менше за попередній рік. У вогні загинуло 20 осіб проти 46-ти у 2013-му. Травми отримали 17 людей, тоді як 2013-го ця цифра складала 33 особи.

Зменшилася й кількість некласифікованих надзвичайних подій. Приміром за 2013 рік їх було зареєстровано 418, а впродовж 2014 року – 364.

Групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення було здійснено 132 виїзди, під час яких було виявлено та знищено 2901 одиницю вибухонебезпечних предметів. Групою водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення з початку року було здійснено 41 виїзд, із них на водолазно-пошукові роботи – 16, знайдено та піднято 11 загиблих, проведено обстеження 14, паспортизовані 5 місць масового відпочинку на воді у Закарпатській області.

З метою забезпечення безпеки туристів підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини у 2014 році було здійснено 88 виїздів для виконання робіт за призначенням.

Із доповіддю про стан протипаводкового захисту Закарпатської області виступив начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Чіпак. Про готовність до дій в умовах надзвичайних ситуацій розповів начальник служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайло Попович.

Не оминули учасники зібрання й питання налагодження роботи територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту, аби мінімізувати ризики втрат серед населення в разі виникнення надзвичайних ситуацій. Насамперед йшлося про готовність захисних споруд та системи оповіщення населення. Так, на території області знаходиться 584 захисні споруди, які підлягають технічній інвентаризації. Протягом року фахівці провели інвентаризацію 262-ох таких об’єктів.

Нагальним є питання забезпечення ефективної роботи системи оповіщення населення на випадок виникнення надзвичайної ситуації. За словами в.о. начальника відділу з питань цивільного захисту Закарпатської ОДА Віктора Буришина, на сьогодні помітною є тенденція до зменшення кількості вуличних гучномовців та радіоточок, які використовуються для оповіщення людей. Відтак на часі – зустріч керівництва краю із представниками найбільших мобільних операторів України, аби ті в разі лиха надали свої потужності для інформування громадян.

У свою чергу голова Закарпатської ОДА Василь Губаль наголосив, що основна увага суб’єктів господарювання, незалежно від форм власності та напрямку діяльності, повинна бути спрямована на заходи попередження надзвичайних ситуацій. І облдержадміністрація буде докладати максимум зусиль щодо забезпечення безпеки краян та всіляко сприятиме реалізації заходів цивільного захисту населення  області.

Серед основних завдань на 2015 рік заступник голови ДСНС України Василь Стоєцький вбачає приведення до ладу роботи територіальної підсистеми цивільного захисту, відпрацювання всіх питань, пов’язаних із діяльністю управління у режимі підвищеної готовності, організацію навчань особового складу і населення діям у випадку виникнення надзвичайної ситуації, приведення до готовності системи оповіщення та захисних споруд на території Закарпаття тощо.

На завершення наради відзначили найкращих працівників закарпатського управління ДСНС. За високий професіоналізм, сумлінне виконання своїх обов’язків та вагомий внесок у справу реалізації державної політики у сфері цивільного захисту їм вручили почесні грамоти від Державної служби з надзвичайних ситуацій, Управління ДСНС України у Закарпатській області, Закарпатської ОДА та обласної ради, повідомляють в У ДСНС України у Закарпатській області.

12 лютого 2015р.

Теги: захисні споруди, інвентаризація

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини