За останні роки 13 закарпатців постраждали від торгівлі людьми

Вчора, 4 лютого, в прес-центрі Закарпатської ОДА відбулася прес-конференція, присвячена підведенню підсумків реалізації проекту із впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які протидіють торгівлі людьми в Закарпатській області.

За останні роки 13 закарпатців постраждали від торгівлі людьми

Проект із поліпшення координації між відповідними державними та неурядовими структурами на Закарпатті фінансувався Європейським Союзом, співфінансувався Королівством Данія та реалізувався Міжнародною організацією з міграції (МОМ) і Закарпатською громадською жіночою організацією «Веста» у партнерстві з Департаментом соціального захисту населення Закарпатської області.

У прес-конференції взяли участь: Апшай Федір Васильович – заступник директора Департаменту соціального захисту населення   Закарпатської області, Стрельцова Ольга Анатоліївна – спеціаліст Програми протидії торгівлі людьми Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні та Сабадош Інна Василівна – голова Закарпатської громадської жіночої організації (ЗГЖО) «Веста»

Проект «Впровадження національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми у Закарпатській області" реалізовувався в краї із жовтня 2013 по січень 2015 року. 

Під час впровадження проекту було продовжено надання допомоги ПТЛ, які вже отримали статус. Кількість осіб, які отримали статус в Закарпатській області: за 2013 рік  - 6 осіб, за 2014 рік  - 5 осіб, за 2015 рік  - 2 осіб, кількість відмов – 0. Загалом по Закарпатській області за 2013 - 2015 рік - 13 осіб отримали статус ПТЛ. Це найбільша цифра по Україні.

До цього часу в Україні загалом та на Закарпатті зокрема допомога особам, які постраждали від торгівлі людьми, надавалася переважно громадськими та міжнародними організаціями. Утім з осені 2012 року в державі, відповідно до нового законодавства, запрацював Національний механізм взаємодії суб’єктів, які протидіють торгівлі людьми. ЄС, Королівство Данія та МОМ допомагають ефективніше впроваджувати його в окремих регіонах України. За період 2012-2014 роки офіційний статус постраждалих від сучасного рабства було надано 79 особам, що уможливило отримання ними допомоги від українських державних органів. 

Довідково:

Україна залишається країною постачання, транзиту та поступово стає країною призначення для торгівлі людьми. За оцінками Представництва МОМ в Україні, з 1991 року понад 120 тисяч українців постраждали від різних форм сучасного рабства. Новими тенденціями цього загрозливого явища є збільшення масштабів торгівлі людьми з метою трудової експлуатації, зростання кількості постраждалих чоловіків, розширення видів торгівлі людьми за рахунок примусового жебрацтва та інших форм, зростання випадків експлуатації українців та іноземців на території самої України.   

Проект Європейського Союзу MIGRECO («Зміцнення управління міграцією та співпраця із реадмісії у Східній Європі») підтримує Україну на шляху створення комплексної та сучасної системи управління міграцією, яка відповідала би найкращим європейським стандартам, імплементації плану дій із лібералізації візового режиму з ЄС. У рамках проекту Європейський Союз та Міжнародна організація з міграції (МОМ) допомагають українським державним органам втілювати в життя законодавчі та адміністративні зміни, пов’язані із планом дій із лібералізації візового режиму між Україною та ЄС. Проект сприяє впровадженню в регіонах України Національного механізму взаємодії для допомоги постраждалим від торгівлі людьми, що передбачає поєднання зусиль державних і неурядових структур із ідентифікації постраждалих, надання їм необхідної допомоги, захисту їхніх прав та гарантування доступу до правосуддя, повідомляють у прес-центрі Закарпатської ОДА.

 
05 лютого 2015р.

Теги: торгівля людьми, закарпатці, постраждалі

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини